Nekvalitně vypálené DVD

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Aspon píše:TEAC používal oem Lite-On jen v některých starších modelech, ty novější byly mechaniky Benq. Problém byl ale spíš ve firmwarech od Teacu než v mechanikách. Z hodně mechanik, které mi prošly rukama byl Lite-On nejmíň problémový.....
No, Benkjú si dneska nechává vyrábět mechaniky u Lite-Onu, takže to možná přijde prašť jako uhoď. Nicméně s Lite-Onem taky problém nemám, jen musí být dobrá média. Měl jsem 10ks DVD+R 8x EMTEC a skoro všechny jsem vyházel (navíc se v DVD Identifieru hlásej jako DVD-R :? ), naopak TDK jsem zatím nevyhodil ani jedno a kvalita zápisu podle CD-DVDSpeed je lepší než na Verbatimy.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
Lucky007
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lucky007 »

Takze uz to bude mesic a pul a mechaniku porad nemam. Uz v te firme nebudu nikdy nakupovat. Toto mi prijde jako pekne prasacke chovani a jednani se zakaznikem!
sonoluca
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sonoluca »

Pokud reklamační řízení trvá déle než 30 kalendářních dní a prodejce se s vámi předem nedohodl na delší lhůtě, můžete mít vlastně radost. V takovém případě se podle Zákona č. 634/1996 o ochraně spotřebitele §19 postupuje stejně, jakoby zboží mělo neodstranitelnou vadu a vy tedy můžete požadovat nové zboží nebo vrácení peněz. Pokud by vám nechtěl prodejce vyhovět, nechte si na reklamačním protokolu potvrdit s datem vaší návštěvy, že vaše reklamace není vyřízena, tedy že si nemůžete vyzvednout opravené zboží nebo vyjádření o zamítnutí reklamace. Můžete na nezákonné jednání obchodníka upozornit Českou obchodní inspekci, ale svých práv se můžete domáhat jen u soudu (pokud se tedy s prodejcem nedohodnete).
http://www.spotrebitel.cz/article/artic ... 4637/1/32/
BenQ DW1640 BSLB
Pioneer DVR-112 1.22
Lucky007
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lucky007 »

To vis, ze jsem se domahal a byl na COI. Jenze jsem nakonec zjistil, ze to jsou parchanti a vysrali me. Oni mi totiz reklamaci zamitli, ale ja jsem dodal log jak kvalitne ten ASUS vypaluje a oni rikali, ze to poslou dodavateli. Na to se pry raklamace nevztahuje. To je pry jen sluzba zakaznikovi a tak se na to 30 deni lhuta nevztahuje. Takze ted muzu cekat klidne i pul roku nebo se pravne branit. Jenze brante se kdyz mate pred statnicema a za vec ktera ted ma cenu 9 stovek. Jsou to hajzlove a uz nikdy nebudu takovy debil, abych u takove firmy nakupoval!
Lucky007
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lucky007 »

Takze jsem tam dneska po mesici a pul byl znovu. Prisel pan vedouci osobne a ze pry mi rano volal, ale nedovolal se :lol: Ze uz to je pry opravdu dlouho a tak si muzu vybrat jakoukoli mechaniku z jejich sortimentu. Chtel jsem toho noveho Samsunga, ale nemeli ho, tak jsem vzal 182M. Tak jsem zvedav jaky bude. Podle testu prumer. Tak se mejte a davejte bacha na reklamace a kupujte u ferovych prodejcu.
Lucky007
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lucky007 »

Takze mám pár grafů s vysledky toho Smasunga SH-182M:
Pálení na Samsungu 4x na imation-
Obrázek
Pálení na Samsungu 8x imation-
Obrázek
Pálení na Samsungu 16x na imation-
Obrázek

Podle me je to teda pekna bida. Co vy na to. Taky bych se chtel zeptat proc mi nefunguje testovani kvality v Neru. Mam zesedle tlacitko pro spusteni testu a nevim co s tim muze byt. Diky
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

Tak ty skeny nic moc teda, ale četl sem, že to se liší kus od kusu. Zkus některé z těch dvd přeskenovat plnou rychlostí (12x).
V CD-DVD speedu ti to nejde, protože značka Samsung je blokovaná v registru CDspeedu.
řešení: HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/AHEAD/NERO_TOOLKIT/CD SPEED/CD QUALITY/BLOCKED
Z registru Blocked odmaž TssT a skenování ti pojede.
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Arctic Liquid Freezer III 240 Pro Black || Fractal Design Ion+ Platinum 760W ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
Lucky007
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lucky007 »

Uz to je z registru pryc. Nasel jsem to tu i nekde na foru. Zitra jdu pro Verbatimy. Tak uvidime. Mam ten comp ale nejak proklety. Porad problemy s kvalitou vypalenych DVD. Mozna jsem udelal chybu a mel radeji vzit Optiarica :( . Ale diky za rychlou reakci. Jeste dneska zkusim ten test s tou max rychlosti.
Lucky007
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lucky007 »

Tak takhle vypadaji grafy po testu 12x jsem v soku a nechapu to :
Obrázek

Obrázek
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

jaja, tady není nic k pochopení. Už sem to někde psal, že se Samsungem je nejlepší skenovat maximálkou.... :)
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
Lucky007
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lucky007 »

Ja vím. Cetl jsem to tady : http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... light=182m
Jenze tam Bathory tvrdi, ze se max rychlosti testovat nema. Pro porovnani je pry rychlost 4x. Mam totiz pocit,ze max rychlost to jen proleti a nevsimne si chyb, jako kdyz to delas treba 1x. Fakt nevim, ale chtel bych vedet jak si mam vhodne otestovat medium at vim na ktere palit a na ktere nikoliv.
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

Teoreticky maximální rychlost vadí jen kvůli vysokým otáčkám a možným vibracím, coz může výsledek ovlinit. Opět teoreticky by mělo platit, že čím vyšší rychlost čtení, tím horší výsledek, jak je ale vidět, zde to neplatí. Každopádně žádné chyby to při rychlejším čtení určitě nepřeskočí.
Edifier R1700BTs
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Lucky007 píše:Mam totiz pocit,ze max rychlost to jen proleti a nevsimne si chyb, jako kdyz to delas treba 1x
tak to je ta největší kravina co jsem kdy slyšel, při jakýkoliv rychlosti to přece ten disk musí přečíst celej...

btw, možná bys ten disk moh zkusit otestovat na jiný mechanice, přeci jen každá jinak čte... samozřejmě nemyslim nějakou tři roky starou DVD mechaniku ale pokud má nějakej kámoš nějakou relativně novou palírnu (která zároveň spolupracuje s CD-DVDSpeedem) tak třeba tam...
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
BRBlosh
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRBlosh »

Ahojte,
takze toho samsunga mam aj ja a podava skreslene vysledky. Mam na verbatimoch 16x, minusove samozrejme, take iste vysledky ako ty. Dal som to do mojho stareho Lite-Ona 16h5s a ukazkove vysledky. Bohuzial nemozem postnut, nei som doma. Takz enajlepsie si to nechat preskenovat na nejakom Lite-One. Samsung vynikajuco pali, ale verbatimy moc nema rad, aspon minusove. Znami mi vraveli, ze ma rad imationy od Moser Baeru, ale nemam take moznost zohant. Skus si pozriet recenzie na zahranicnych strankach, tam maju na to aj pristroje...
Core 2 Duo installed...
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Lucky007 píše:Jenze tam Bathory tvrdi, ze se max rychlosti testovat nema. Mam totiz pocit,ze max rychlost to jen proleti a nevsimne si chyb, jako kdyz to delas treba 1x.
Protože tak skenuje celý svět, je to nepsaný standard a pokud si chcete výsledky vzájemně porovnávat, tak byste se ho měli držet. Co se týče těch chyb, tak viz. dole text: "S těma chybama to je mnohem jednodušší"
Aspon píše:Teoreticky maximální rychlost vadí jen kvůli vysokým otáčkám a možným vibracím, coz může výsledek ovlinit. Opět teoreticky by mělo platit, že čím vyšší rychlost čtení, tím horší výsledek, jak je ale vidět, zde to neplatí. Každopádně žádné chyby to při rychlejším čtení určitě nepřeskočí.
Kvalita čtení se zhoršuje s rychlostí čtení, což je logické, ale v podstatě máš pravdu. S těma chybama to je mnohem jednodušší, než si myslíte... ve stejném sektoru může mechanika data jednou přečíst a podruhé už ne, případně je přečte s použitím opravných algoritmů a to vše se pak odrazí ve výsledném grafu, který tak není nikdy úplně 100% stejný ani při opakovaném skenu stejnou mechanikou a stejnou rychlostí. Podobný však plus-mínus bude. Ideální by bylo měřit rychlostí jedenkrát z čehož vychází i ECMA 267, ale to je s ohledem na čas nereálné.
Lukfi píše:tak to je ta největší kravina co jsem kdy slyšel, při jakýkoliv rychlosti to přece ten disk musí přečíst celej...
Já už jsem četl větší kraviny a taky to hned každému nemusím vpálit, viď?
Přečíst celý disk např. při kopírování je jedna věc a testovat kvalitu zápisu (stejného disku) je věc naprosto odlišná.
Bathory
Lucky007
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lucky007 »

Vsem moc dekuju za rady a postrehy. Dneska jsem si koupil Verbatim +R s podporou LightScribe. Tak jsem si nainstaloval potrebne ovladace a utilitku pro zvyseni kontrastu. Po pul hodine na max kvalitku jsem byl s vysledkem spokojen. Pak ze teda na toto medium vypalim obraz. Tak jsem to pustil 8x a zapl jsem kontrolu. Vypaleni probehlo v pohode, ale hned z kraje testovani to naslo dva chybne sektory. To si dovedete predstavit jake jsem mel nervy. Tak jsem to teda zkusil znovu na jine medium-vysledek ten samy. Pak jeste na -RW a taky to same. Takze to typuju na vadne ISO. Jak ale muze byt vadne?To by prece vypalilo s tou vadou a pak by to bylo pri kontrole stejne ne?Diky za rychle postrehy. Zacinam toho kupu Samsunga pomalu litovat.
Muad'Dib
Červená karta
Červená karta
Bydliště: Sobôtka 98/6, Rimavská Sobota, 97901, Slovenská republika, EÚ

Příspěvek od Muad'Dib »

Jinak, pokud pozorujete výrazné zhoršení kvality zápisu směrem ke konci média, pravděpodobně za to může vadné médium. Ve drtivé většině takových případů, kdy vizuální inspekce záznamové vrstvy neodhalila nic zvláštního, za to mohlo právě zvlněné, pokřivené médium.

Vážně, zkusil jsem si to i ve vypalovačce v noťasu a v tých vadných ten okraj už trošičku lítal. A také po vložení do mechaniky zvykla tahle média trošičku více hučet.

Problém je v tom, že to s klasickou vypalovačkou nemáte moc velkou šanci odhalit (leda přes měření kvality, samozřejmě). Ještě v případech, kdy jsou ta média na vřetínku ("na spindlu") máte jakous takous šanci zjistit, třeba pohledem přes něj oproti světlu.
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“