jaký je nejlepší FireWall ??

Problematika virů a antivirů, zabezpečení PC - firewall, spyware, atd.
Odpovědět
BRKO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRKO »

Ja prave reinstalnul windows a misto kerio+avast jsem po dlouhem studovani ruznych webu nahodil comodo+avs.

Anglicky umim vyborne, no problem. Akorat se me zda, ze comodo je uz v defaultu nastavene moc bezpecne. Napr. deaktivuje pripojeni k internetu jen proto, ze v mirande kliknu na odkaz. Nebo se to pta znova i na veci, ktery jsem dal remember. Je tam toho tolik, ze nevim, co poradne nastavit. Nemel by nekdo nejaky ulehcovaci postreh?

Tento firewall se me docela libi, ale vzhledem k memu lamactvi me to jeste nejaky cas potrva, nez to podchytim:) Doufam teda :)

win10: b450, 1600af, 16GB 3200mhz, rx570, 550W
win10: b450, 5700x3d, 32GB 3200mhz, rx 6600, 550W
KlaSniC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KlaSniC »

lolo píše:ja mam najlepsie skusenosti s Kerio Personal firewall.
Ked niekto alebo nieco (napr.trojany) narusi moj pocitac tak to hned zaznamena do statistik.A na narusenie napr. hackerom hned upozorni.
A najdolezitejsie je asi to ze je Free.
8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)
taky ho pouzivam uz nejaky ten rok a zadny vetsi problem sem s nim nemel :)
miressh
Nováček
Nováček

Příspěvek od miressh »

testuju comodo a docela me na nem stve, ze kdyz ztahuju treba 3-4 veci najednou, tak pcu bezi na 50%, cemu nerozumim. To je docela dost. Rychlost stahovani jen 512 :(
jenda.69
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jenda.69 »

Jaký jsou teda všechny firewally?
Já jsem už zkoušel:
  • Kerio: při stahování se mi několikrát za den na 100% vytížil procesor. Občas se to stávalo třeba při stahování z rapidshare -> přerušení stahování -> čekání hodinu než se obnovil limit;
  • Outpost Firewall: ten se tvářil docela v pohodě, ale o Vánocích jsem dostal BT klíčenku a webkameru a od tý doby mi PC vyhazoval BSoD kvůli FILTNT.SYS (jeden ze souborů outpostu);
  • ZoneAlarm: ten mam teď. Trochu mě mrzí, že tam nikde nevidim, kterej program teď přenáší data (resp. něco jsem tam zahlídl, ale to je prakticky jen ikonka a název programu). A štve mě na něm to, že když PC uspim a probudim, tak mi nejede internet asi 5-10 minut nebo dokud FW nevypnu (a pak ho můžu zapnout, a net už zas jede)...
Takže asi budu donucen zkusit Norton Internet Security, o kterým se tu něco psalo... Topic je to dlouhej, tak se mi nechce moc podrobně studovat.. Ale tak ta otázka.. Jsou kromě těhle ještě nějaký (pořádný) firewally?
MB: Gigabyte EP45-DS3; CPU: Intel Pentium Dual-Core E5200 (2,5GHz -> 3GHz); RAM: A-data 2x2 GB DDR2; GPU: Gainward Bliss 9800GTX+ 512MB; Zvuk: Creative SB X-Fi Xtreme Audio; Case: Thermaltake WingRS; PSU: Corsair VX550W;
Monitor: Samsung T240 (24" 16:10 LCD);
AXB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od AXB »

jenda.69 píše:Jsou kromě těhle ještě nějaký (pořádný) firewally?
Jetico Personal Firewall
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

AXB píše:
jenda.69 píše:Jsou kromě těhle ještě nějaký (pořádný) firewally?
Jetico Personal Firewall
jednak Jetico, jednak Comodo, a jednak bych ještě prubnul poslední verzi Outpostu která vyšla tuším včera, možná už je tam ten padací bug opravenej. Norton security bych moc nedoporučil, poměrně dost to žere systémový prostředky :(
ignorelist: kremrole a dezoláti
jenda.69
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jenda.69 »

Díky moc. Ten Outpost asi ještě zkusim (no, koukal jsem na jeho changelog a to filtnt.sys prej je opravený někdy od roku 2004 od verze 2.1 a u tý 4.0 co jsem měl mi jí to stejně vyhazovalo...)

//tak jsem to nainstaloval a když jsem chtěl spustit xampp-control (ovládání od xamppu), tak mi naskočila zas BSoD FILTNT.SYS... :( Zejtra asi mrknu na ty další firewally
MB: Gigabyte EP45-DS3; CPU: Intel Pentium Dual-Core E5200 (2,5GHz -> 3GHz); RAM: A-data 2x2 GB DDR2; GPU: Gainward Bliss 9800GTX+ 512MB; Zvuk: Creative SB X-Fi Xtreme Audio; Case: Thermaltake WingRS; PSU: Corsair VX550W;
Monitor: Samsung T240 (24" 16:10 LCD);
martin654
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od martin654 »

ashampoo firewall-zkoušel jsem to ale vypadá nedoladěně-hodně vytížené CPU
eXventura
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eXventura »

zkoušel jsem dřív Outpost firewall (verze 3.x) a hodne mi s nim padal pocitac, udajne z duvodu HyperThreadingu (drivejsi verze nebyly kompatibilni s vice CPU), je to u verze 4.x jiz OK? zatim pouzivam Sygate PF...
Home: Fujitsu Siemens Amilo Xi1554 - 17" 1920x1200, Core 2 Duo T7200, 2GB DDRII, ATI Mobility X1900, 2x120GB RAID0, DVDRW, Razer Copperhead + fUnc Archetype, SB Surround USB + THX550
School: Prestigio Nobile 1558 - P-M 1,73GHz, 1GB DDRII, 60GB, Kombo, 2x baterka, CDMA
killerTJ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od killerTJ »

Hodně dllouho jsem používal Outpost, ale co jsem si pořídil 2 jádro tak mě shazoval PC (dělá mě to i 4). Nevím jestli to nebylo z důvodu filtrování HTTP nebo něčeho podobného. Blokování reklam jsem měl vypnuto.
Teď mám Kerio a nemůžu si stěžovat.
BTW výborný byl taky BlackICE ale ten nekontroloval odchozí připojení na net (není to sice velká závada ale zamrzí)
NOTE ACER TM 5720G (111) C2DM T7500 4GB HD2600 512MB
Kopito
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kopito »

Nějakej dobrej firewall pro Vistu poradte pls.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Kopito píše:Nějakej dobrej firewall pro Vistu poradte pls.
KIS 6.0.2.614 :)
Kopito
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kopito »

Shit píše:
Kopito píše:Nějakej dobrej firewall pro Vistu poradte pls.
KIS 6.0.2.614 :)
to je na ... ja chci jen smaotnej firewall
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Kopito píše:to je na ... ja chci jen smaotnej firewall
Jetico 2 - zatím beta.
Elektr.4
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Na CO ?

Příspěvek od Elektr.4 »

Ja firewal vubec nepouzivam a sem spokojenej :) :) :)
Intel Penium D805 2.66@3.6Ghz
ASUS P5WD2-E Premium
Kingston HyperX 512MB 675MHz
Seagate 250GB 16MB Cache
ATI X1800GTO 256MB
LCD , 650W ....
l0k2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od l0k2 »

Tiez uz dlhsiu dobu hladam rozumny freeware fw na x64 (intel) verziu a nic jednoduche a ucinne sa neda najst. Pouzivanie Keria na domace ucely sa mi zda dost zbytocne. Ale ak mozem pomoct, pre x32 (XP) som objavil uplne jednoduchy fw. Komu vadi vecne vyskakovanie okienok pri praci, popripade zlozite nastavenie nech urcite odskusa. Na zaciatku si velmi jednoducho povolite napr. 80,21,20,443,25,110,..atd a mozete pracovat. pokial chcem vidiet, popripade povolit pravidlo, jednoducho zapnem "learning mod" a vyskakuju mi okna o komunikacii.

http://www.slunecnice.cz/download.php4?v=17608&u=1

Freeware :)

Pokial by niekto nasiel nieco podobne na x64, nech sa prosim ozve.
MB: Gigabyte X58A-UD7 *CPU: W3550(i7-950)@4,6GHz (SuperPI 8,860s) 1,6vCore with Alphacool *RAM: DDR3 3x2 GB 1600Mhz Kingston ® *VGA: GTX470 1,28GB (EK Waterblock) *HDD: SSD120GB+2TB (silentmaxx) *OS: Windows 7 Pro x64 *Audio: Creative Sound Blaster X-Fi *Zdroj: ZM-850HP, http://www.pc.aim.sk http://www.history.aim.sk http://www.water.aim.sk
Lan PC:
MB: Gigabyte G41M mATX *CPU: E8500 *RAM: DDR2 2x2 GB 800Mhz Apacer ® *VGA: G92-GTS 512MB *HDD: 1TB *OS: Windows 7 *Audio: Creative Sound Blaster Live!
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

na obzoru je další generace Outpostu, linkovat tady zdroj nemůžu :oops:
ignorelist: kremrole a dezoláti
Shotik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shotik »

muj nejlepsi je nelezt na net:))))))
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Shotik píše:muj nejlepsi je nelezt na net:))))))

nebo nepoužívat počítač, že jo :roll:

--

Jaké zkušenosti máte s nVidia ActiveArmor Firewall? Hodí se to používat doplňkově třeba ke Comodu v tom omezeném "antihackovacím" režimu? Nebo to je k ničemu?

A jak byste to porovnali s čistě softwarovými řešeními z hlediska systémové náročnosti / zatížení?

V současné době to mám úplně vypnuté.
show must go on..
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

shadow píše:Jaké zkušenosti máte s nVidia ActiveArmor Firewall?..
Jenom zdroj problémů => :blee:
Odpovědět

Zpět na „Viry, antiviry a bezpečnost“