pomoc s kompatibilitou WiFi casti
Moderátor: Don
- h4wk3y
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
pomoc s kompatibilitou WiFi casti
dobry den,
chci si koupit router s WiFi casti a bzdratem si doma roztahat internet...
je mi jasna funkce routeru a tak, v tom problem nemam, ale zajima, jestli je napriklad technologie afterburner od asusu kompatibilni s technologii od linksysu speedbooster....
mam priklad... chtel bych mit router linksys WRT54GS se speedboosterem a pripojoval bych se na to kompem s USB klicem treba od asusu s technologii afterburner... pojede to tou teoretickou rychlosti 125Mbps? nebo nejsou ty technologie kompatibilni a pojede to normalni 802.11g rychlosti tedy 54Mbps?
a nebo kdyz bych se rozhof¨dl pro ovislink WT2000R s technologii turboG, tak jestli by mi to behalo tech 125Mbps s klicem do usb zase od asusu s technologii afterburner?
A jeste mi poradte jakej router...
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39130 ovislink WT2000R
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32543 asus WT520g deluxe
nebo
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29028 linksys WRT54GS
nejvice se mi libi ten linksys, ale libi se mi kvuli tomu, ze bych tam hodil dd wrt, ale zase prijdu o zaruku a to se mi moc nechce, takze docela dilema...
ten ovislink je vcelku taky dobrej ne? jen tam s firmwarem nic neudelam, ale zase ma RSMA konektor, takze by se dala dat lepsi antena...
tak prosim poradte, jsem naprosto bezradnej...
jo a jeste pokud by jste nekdo mohl, vysvetlete mi, k cemu je dobrej client mode!
Diky!!!
chci si koupit router s WiFi casti a bzdratem si doma roztahat internet...
je mi jasna funkce routeru a tak, v tom problem nemam, ale zajima, jestli je napriklad technologie afterburner od asusu kompatibilni s technologii od linksysu speedbooster....
mam priklad... chtel bych mit router linksys WRT54GS se speedboosterem a pripojoval bych se na to kompem s USB klicem treba od asusu s technologii afterburner... pojede to tou teoretickou rychlosti 125Mbps? nebo nejsou ty technologie kompatibilni a pojede to normalni 802.11g rychlosti tedy 54Mbps?
a nebo kdyz bych se rozhof¨dl pro ovislink WT2000R s technologii turboG, tak jestli by mi to behalo tech 125Mbps s klicem do usb zase od asusu s technologii afterburner?
A jeste mi poradte jakej router...
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39130 ovislink WT2000R
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32543 asus WT520g deluxe
nebo
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29028 linksys WRT54GS
nejvice se mi libi ten linksys, ale libi se mi kvuli tomu, ze bych tam hodil dd wrt, ale zase prijdu o zaruku a to se mi moc nechce, takze docela dilema...
ten ovislink je vcelku taky dobrej ne? jen tam s firmwarem nic neudelam, ale zase ma RSMA konektor, takze by se dala dat lepsi antena...
tak prosim poradte, jsem naprosto bezradnej...
jo a jeste pokud by jste nekdo mohl, vysvetlete mi, k cemu je dobrej client mode!
Diky!!!
- mozek007
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Client mod je opak AP. Přístupový bod poskytuje síť pro klienty. A ty mážeš nastavit koupené AP buď jako server nebo jako klient. Záleží na jaké straně jsi
Věř tomu. Píšu na osobní blog Mozek tě vidí.net. Osobní fotografické stránky: OldaSalek.cz.
- Bajgy
- Středně pokročilý

ty vselijake afterburner, speedbooste, superG a kdovico jeste jsou VZDY proprietarni blbosti. Fungovat to bude obvykle jedine pokud mas dve zarizeni se stejnym CHIPSETEM. Nedej se ukolebat predstavou, ze dva vyrobky od stejneho vyrobce budou na 100% kompatibilni.
Pokud chces rychly bezdrat spis doporucim neco s draft-N chipsetem.
Mam vyzkouseno SMCWBR14-N, propustnost jako 100mbps LAN (teoreticka je 300mbps)
Toshiba Tecra A6
- h4wk3y
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
jo vim, ze jsem to nenapsal, ale me financni moznosti jsou omezene tak max na 2500,- a to je opravdu maximum!!!Bajgy píše:ty vselijake afterburner, speedbooste, superG a kdovico jeste jsou VZDY proprietarni blbosti. Fungovat to bude obvykle jedine pokud mas dve zarizeni se stejnym CHIPSETEM. Nedej se ukolebat predstavou, ze dva vyrobky od stejneho vyrobce budou na 100% kompatibilni.
to cos doporucil uz je dvojnasobek...
prosim nemate nekdo zkusenosti s tema, ktere jsem psal hned v prvnim prispevku? prosim zkuste mi poradit kterej z nich vzit!
Diky
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- h4wk3y
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
no prave, ze doma nemam vubec nic...
na WiFi net jsem pripichlej pres velkou antenu na strese, 20m koax., krabicka od lucent technologies - tthernet konverter, ve ktere je orinoco PCMCIA WiFi karta a z toho jde jedina LANka do meho hlavniho PC...
prave nam pribyly dva notebooky v rodine s vestavenou WiFi... jeden je teda ASUS, ale pochybuju, ze ma tu technologii afterburner... a druhej asi rok starej ACER... a prave hlavni PC chci mit pichly kabelem a mit moznost pripojovat oba notase wifinou.....
jeste jsem to koumal a docela dost je opevovanej ten ASUS WL500g deluxe.... stoji 2880,- tak nemate nekdo zkusenosti s nim????... asi ho jeste dneska objednam... je to presne to co jsem cekal od linksyse zkrizeny s Asusem... jde prehravat FW za jina (DD-WRT), pak ma technologii afterburner, kde asus prodava USB klic s touto technologii (pro uplne staricky notebook, ktery si tim padem dam do sveho pokojicka), ma antenu s vcelku dostupnym konektorem, takze neni problem poridit nejakou vsesmerovku v vetsim ziskem a vcelku me zaujal rangebooster, kde pisou navyseni dosahu az o 300%.... vim, ze je to teoreticky a ze od toho nemuzu cekat zadnej zazrak, ale kazdej metrik navic dobrej....
jo a takyma i fci klinta, coz me tesi (momentalne pro me nepotrebne, ale kdo vi, co se muze stat..
)
Tak co rikate na tuto volbu? Mate s nim nejake zkusenosti?
na WiFi net jsem pripichlej pres velkou antenu na strese, 20m koax., krabicka od lucent technologies - tthernet konverter, ve ktere je orinoco PCMCIA WiFi karta a z toho jde jedina LANka do meho hlavniho PC...
prave nam pribyly dva notebooky v rodine s vestavenou WiFi... jeden je teda ASUS, ale pochybuju, ze ma tu technologii afterburner... a druhej asi rok starej ACER... a prave hlavni PC chci mit pichly kabelem a mit moznost pripojovat oba notase wifinou.....
jeste jsem to koumal a docela dost je opevovanej ten ASUS WL500g deluxe.... stoji 2880,- tak nemate nekdo zkusenosti s nim????... asi ho jeste dneska objednam... je to presne to co jsem cekal od linksyse zkrizeny s Asusem... jde prehravat FW za jina (DD-WRT), pak ma technologii afterburner, kde asus prodava USB klic s touto technologii (pro uplne staricky notebook, ktery si tim padem dam do sveho pokojicka), ma antenu s vcelku dostupnym konektorem, takze neni problem poridit nejakou vsesmerovku v vetsim ziskem a vcelku me zaujal rangebooster, kde pisou navyseni dosahu az o 300%.... vim, ze je to teoreticky a ze od toho nemuzu cekat zadnej zazrak, ale kazdej metrik navic dobrej....
jo a takyma i fci klinta, coz me tesi (momentalne pro me nepotrebne, ale kdo vi, co se muze stat..
Tak co rikate na tuto volbu? Mate s nim nejake zkusenosti?
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- h4wk3y
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele: