Vodní chlazení - diskuze

Zde budeme zveřejňovat, co se chystá v časopise - pište náměty, stížnosti, budeme se snažit vyhovět.
Zamčeno

Jak si představujete budoucnost threadu o WC?

Jedeme další stovku! (veškerá voda se nadále bude řešit zde)
28
27%
Odznova! (viz č.1)
6
6%
Více threadů, teď je v tom bordel! (tři až čtyři thready, pro každou oblast zvlášť)
68
67%

Celkem hlasů: 102
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

tak jsem rozebral a vyčistil vodoucha, blok na cpu klasika zanešenej, ale nijak hrozně, ale co mě víc zarazilo byl měděná stopa od fitinky dolů (zvenku) jako by mi utíkala voda, ale úniku sem si nikdy nevšim...
druhej thermochill sem zatim nezapojil, honim přes něj napůl funkčnim eheimem vodoucha na druhym pc
ale i tak klesly teploty po vyčištění o 7°C
pak sem hodim fotky
AlesShi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlesShi »

kupca píše:Akorat, ten radiator by asi nebral od Alphacool, mel jsem uz 3 radiatory, a nejhorsi z nich byl Alphacool, hlavne co se tyce zpracovani, jinak muzu z ceskeho trhu doporucit Aqua Airplex Pro Radiator, mel jsem ho a naprosta spokojenost, a ted momentalne mam ....http://casemodding.cz/index.php?pg=deta ... 67&kat=205.... a uz jsem u neho zustal, mam s nim o cca 5 stunu lepsi teplotu nez s Alphacool Radiator NexXxoS Extreame III, pripadami, ze ma i mensi odpor(mozna je to jen zdani) a zpracovani je uplne nekde jinde...

zejtra kupuju ten nexxos III, snad neni tak spatnej ne?
budu ho mit jako druhej zezhora na skrini
kupca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupca »

2:AlesShi zalezi jenom na tobe, ale zkus si projit forum(par lidi ho muselo i reklamovat, pac tekl), ja jsem mel na Alphacool, krive vyrezany zavit, byl orpyskany na par mistech, a jsem rad, ze jsem se ho zbavil:). Takze by sel radsi do toho Airplexu:)
AlesShi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlesShi »

kupca píše:2:AlesShi zalezi jenom na tobe, ale zkus si projit forum(par lidi ho muselo i reklamovat, pac tekl), ja jsem mel na Alphacool, krive vyrezany zavit, byl orpyskany na par mistech, a jsem rad, ze jsem se ho zbavil:). Takze by sel radsi do toho Airplexu:)
tak jsem ho prines a je uplne vklidu, supr zabalenej v bublinach a krabici
jankacek
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od jankacek »

lidi co poradite do skrine Tt armor (bud koupit ten s tim v. chlazenim) nebo ten druhej bez vodnika a dokoupit k tomu wodu
AlesShi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlesShi »

jankacek píše:lidi co poradite do skrine Tt armor (bud koupit ten s tim v. chlazenim) nebo ten druhej bez vodnika a dokoupit k tomu wodu
to vem spis kandalfa, ma v sobe 360ku radiator, armor jenom 240
http://www.alza.cz/pocitacova-skrin-the ... d67350.htm

zustane ti z toho ale jenom ten radiator, od zbytku ruce pryc
hadice jsou silene nevohebny, cerpadlo hlucny a odchazi, blok spatne chladi

je to ale docela drahy
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

jankacek píše:lidi co poradite do skrine Tt armor (bud koupit ten s tim v. chlazenim) nebo ten druhej bez vodnika a dokoupit k tomu wodu
Rozhodně to dokup extra, pořád se tu opakuje, že "instantní" vodníky NE! ( a pro ThermalTake to platí dvojnásob )
jankacek
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od jankacek »

tak jesli mi nejaky vjecy na vodnika poradis ja se v ty kvalite nevyznam (jestli nic nebude pujdu do kvalitnoho vzdusnyho chlazeni)
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

jankacek píše:tak jesli mi nejaky vjecy na vodnika poradis ja se v ty kvalite nevyznam (jestli nic nebude pujdu do kvalitnoho vzdusnyho chlazeni)
podivej se do FAQ tam najdes ruzne sestavy rozdelene podle penez
kupca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupca »

Dotaz ohledne hadic, ted mam PVC 12/15 a budu si objednavat nejake zbozi z gumexu, tak by me zajimalo v cem je lepsi silikonova hadice, ze by si ji pribral, takze prosim vyhody a nevyhody oproti PVC dikes, jestli to tu bylo tak sory, ale je to uz zas tak trochu neprehledne.
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

PVC casem tvrdne a prestava byt ohebne.

\\edit Gr8 Vivec: průmaz OT
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
AlesShi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlesShi »

objednal jsem u viscooli dalsi blok na cpu a zkusim na nej udelat vrsek z plexi, hlinik me tam sre

ten spodek je vymyslenej docela dobre, ten necham, a vrsek bych udel ze dvou dilu. Kdyz se to povede, budu krasne videt na stred viscoolu.

musim teda jeste sehnat naky cm plexi, vite kde by se dalo? Nechci toho 2x3M :(

kdyztak to zkusim slepit 0,5cm z hornbachu, ale nebude by tak pruhledny
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

AlesShi píše:objednal jsem u viscooli dalsi blok na cpu a zkusim na nej udelat vrsek z plexi, hlinik me tam sre

ten spodek je vymyslenej docela dobre, ten necham, a vrsek bych udel ze dvou dilu. Kdyz se to povede, budu krasne videt na stred viscoolu.

No když se ti to podaří, nechtěl bys mi ten vršek vyrobit taky? Samozřejmě za náklady + nějakou odměnu. Možná by se nás tu našlo víc, který ten hliník s*re, ale nechce se jim měnit celej blok, páč výkonově stačí.
AlesShi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlesShi »

wector píše:
AlesShi píše:objednal jsem u viscooli dalsi blok na cpu a zkusim na nej udelat vrsek z plexi, hlinik me tam sre

No když se ti to podaří, nechtěl bys mi ten vršek vyrobit taky? Samozřejmě za náklady + nějakou odměnu. Možná by se nás tu našlo víc, který ten hliník s*re, ale nechce se jim měnit celej blok, páč výkonově stačí.
podle toho jak to pude, ale proc ne.

jde o to sehnat naky zbytky cm plexi
zkusim to udelat z vic tencich, ale nebude to tak pekny

taky aby dorazil ten viscool, nechci rozebirat komp
AlesShi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlesShi »

bomba, firma www.plexi.cz mi vyrizne blok 50x50x15 za 20 bez dane
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

AlesShi píše:bomba, firma www.plexi.cz mi vyrizne blok 50x50x15 za 20 bez dane
No jestli se ti to povede, tak to bude super. Náhodou i na grafiku to dělat nebudeš? BTW hodláš přesně kopírovat rozložení toho originálního víčka nebo zkusíš prdnout fitinku doprostřed, aby stříkala rovnou na vyfrézovaný kanálky základny? Imho se tím dost sníží restriktivnost a vlastně i složitost výroby, přecijenom dělat tam nějakej kanálek nebude sranda ( pokud teda nejsi nějakej zkušenej soustružník :) ).
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

AlesShi: at se dari! muzes to ale vykutit s tim stredem...
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

jen bych doporučil tlusčí plexo, 1cm se mi zdá dost málo pokud do toho chceš šroubovat fitinky, ideálně bych viděl 2cm, to už nepraskne

a obvzlášť nedoporučuju lepit víčko ze dvou kusů
DrasticBass
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DrasticBass »

Highlander píše:hm tak ste me presvedcili udelam to tak jak to ma udelany erty.....za vikend to mam cely hotovy a usetrim 5K ktery bych normalne vrazil za dva dualy pro 4 disky....
tak co jake sou teploty disku?
PC1: |MB|Gigabyte EX38-DS5 |CPU| E8400 3600MHz |RAM| 2x1GB Geil 800MHz cl4 |GPU| nVidia™ MSi 7900GTO@GTX |Sound| Creative Sound Blaster Audigy 4 |HDD| Samsung SATA II 80GB //WD SATA II 250GB |PSU| Enermax Liberty 400W |CASE| Thermaltake Swing |Cooling| Zalman CNPS9500 LED//Zalman VF900-Cu |LCD| Philips 190B6 |OS| Win XP
PC2: |MB| Soltek SL-85DR3-CL |CPU| Celeron 2Ghz@2,4GHz Northwood |RAM| 767MB No name 333MHz |GPU| Sapphire ATI Radeon 9600XT 256MB DDR |HDD| WD ATA 40GB//Seagate ATA 80GB |PSU|Fortron 300W |Cooling| Nexus PHT-3600 SkiveTek//Zalman ZM80C-HP |OS| Win XP
kupca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupca »

to by chtelo mozna radsi plastove fitinky, ale jestli to zmaknes tak jsem urcite postni fotky:)
Zamčeno

Zpět na „PCtuning - webový magazín“