SODIMM/DDR- Ramky pro notebooky (DDR)

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
grifin
Začátečník
Začátečník

SODIMM/DDR- Ramky pro notebooky (DDR)

Příspěvek od grifin »

Ahoj, mám notes Asus Z92M-Q022 (vlastně A6 řada) a v něm 1x512MB DDR2 667Mhz. Koupil jsme nyní od známého modul 512MB-400MHz DDR2 PC2 3200, 200p SODIMM, 1.8v
Je to sice taky DDR2 a napětí by mělo být stejné, trochu se ale obávám to tam dát, ten rozdíl v Mhz mi příjde jako markantní.

Budu Vám vděčný za jakýkoliv nápad, nebo postřeh.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

rozdíl v MHz fyzicky NB nevadí, nic se tomu stát nemůže
záleží na jakém FSB Ti noťas jede, podle toho potřebuje paměti
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
grifin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od grifin »

Je to Sempron 3200+
FSB má mít 800Mhz, takže snad by ta čtyřstovka neměla vadit.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

na tak co řešíš, vraž to tam :wink:
grifin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od grifin »

No co řeším, bojím se trochu o svůj nový notebook :))
Tak jsem to zkusil a jede to.

Nemáte někdo představu, o kolik % dostávám nižší výkon s 1024MB na 400Mhz, než bych dostával s 1024MB na 667Mhz ddr2? V 3D Marku 03 mám rozdíl mezi původním stavem s 1x512MB RAM a nasdílenou grafikou 64MB asi 10 bodů (tu samou hodnotu jsem dostával při nasdílení 128MB i předtím - t.j. cca 1210bodů).
James.Sniper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od James.Sniper »

no ten výkon bude nižší, ale ve hrách to stejně nepoznáš 8-)
grifin
Začátečník
Začátečník

Re: SODIMM/DDR- Ramky pro notebooky (DDR)

Příspěvek od grifin »

grifin píše:Ahoj, mám notes Asus Z92M-Q022 (vlastně A6 řada) a v něm 1x512MB DDR2 667Mhz. Koupil jsme nyní od známého modul 512MB-400MHz DDR2 PC2 3200, 200p SODIMM, 1.8v
Je to sice taky DDR2 a napětí by mělo být stejné, trochu se ale obávám to tam dát, ten rozdíl v Mhz mi příjde jako markantní.

Budu Vám vděčný za jakýkoliv nápad, nebo postřeh.
Takže podávám zpárvu o výsledku mého testování, memory testy proběhly v pořádku, stejně tak i zátěžové testy ale cca po hodině provozu došlo k samovolnému vypnutí. Když se to stalo podruhé, ramku jsme vyndal a od té doby je systém opět plně stabilně. Asi se tyhle dvě konkrétní nemají rády.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

to bude nějaká zasraná nekompatibilita
breadfan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od breadfan »

Ja egoisticky vyuzijem prilezitost a polozim otazku, ktora ma zaujima :oops:

Kupil som si nedavno notebook ASUS A6VM, je v nom 512MB ram, ale neviem 100% ci DDR alebo DDR2, kazdopadne je tam este jeden volny slot do ktoreho chcem osadit 1GB ram, akurat ze neviem aku. DDR2 su lacnejsie (a asi aj lepsie). Moze sa nieco pos.at, tak tam dam DDR2 a ta 512MB je DDR?

Dik za rady. Este raz sa ospravedlnujem zakladatelovi threadu, ale nechcel som zakladat novy.
ASUS A6VM: Pentium 1,73Ghz, 1.5GB Ram, 80GB hdd, GeForce Go7300 256MB atd atd atd
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

James S píše:no ten výkon bude nižší, ale ve hrách to stejně nepoznáš 8-)
tam to právě pozná... na té integrované grafice co sdílí systémovou paměť se rychlost docela podepíše (vlastní zkušenost, platí to tak nějak obecně).. i když samotný GPU nic moc.. tohle docela pomáhá...
breadfan píše:Ja egoisticky vyuzijem prilezitost a polozim otazku, ktora ma zaujima :oops:

Kupil som si nedavno notebook ASUS A6VM, je v nom 512MB ram, ale neviem 100% ci DDR alebo DDR2, kazdopadne je tam este jeden volny slot do ktoreho chcem osadit 1GB ram, akurat ze neviem aku. DDR2 su lacnejsie (a asi aj lepsie). Moze sa nieco pos.at, tak tam dam DDR2 a ta 512MB je DDR?

Dik za rady. Este raz sa ospravedlnujem zakladatelovi threadu, ale nechcel som zakladat novy.
mas tam DDR2... napriklad CPU-Z ti ukaze na jake frekvenci bezi a nejlepe udelas kdyz koupis na stejne frekvenci a casovani...kdyby jsi tam chtel dat DDR2 a bylo tam DDR tak to tam narves tak maximalne hrubou silou a znicis to :roll: protoze nejsou pinove kompatibilni a maji i jine napeti...
grifin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od grifin »

breadfan píše:Ja egoisticky vyuzijem prilezitost a polozim otazku, ktora ma zaujima :oops:

V pohodě, kvůli tomu jsem nazval thread neutrálně, aby se tu nemusel řešit jenom můj problém :)
Pokud je tvůj notebook shodný s tímhle -> http://notebook.cz/__/,clanky,recenze-n ... index.html tak tam pasuje DDR2 533Mhz. Určitě tam nedávej DDR1!
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“