Prosím o radu routru Asus wl-500g a síťový disk WD
Moderátor: Don
- xjosef
- Nováček

-
Prosím o radu routru Asus wl-500g a síťový disk WD
Zdravím Prosím o radu jsem začátečník.
1) Je Western Digital NetCenter WDXE2500JBN spolehlivý disk?
2) Když budu sdílet data Public, nemůže se mi z internetu na disk někdo nabourat? Já vím že složky jsou zaheslovat. Ale to by mě zdržovalo při práci.
3) Potřebuji připojit 5 počítačů a disk.V asusu jsou jen na 4 počítače. Bude to fungova? Když do routru zapojím switch. Bude internet na všech počítačích?
Děkuji za odpověď
1) Je Western Digital NetCenter WDXE2500JBN spolehlivý disk?
2) Když budu sdílet data Public, nemůže se mi z internetu na disk někdo nabourat? Já vím že složky jsou zaheslovat. Ale to by mě zdržovalo při práci.
3) Potřebuji připojit 5 počítačů a disk.V asusu jsou jen na 4 počítače. Bude to fungova? Když do routru zapojím switch. Bude internet na všech počítačích?
Děkuji za odpověď
- [CZ]Airwolf[OC]
- Začátečník

-
- amadeus
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
3. určitě to bude fungovat, můžeš tam nacpat tolik switchů, až se ti ztratí zeslabenm signál
Ne vážně, spíš záleží na nastavení rozsahu IP adres. Tak když si nastavíš třeba že chceš na 50 PC, tak si tam připojíš na porty třeba 6 switchů a nevidím problém...
Asus Strix Z390, i7 9700K, GTX 1080, EVGA Supernova 750 G2
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
ad 2, jsem přesvědčen, že z venkovní sítě není ten disk přístupný stejně jako sdílené disky ostatních počítačů (pokud vůbec zvenku zpřístupnit lze, možná jako služba FTP)
ad 1, osobně mám s disky WD dobré zkušenosti, ale tento konrétní model neznám a pochybuji, že seženeš reprezentativní vzorek těch, kteří s tím mají zkušenost
ad 1, osobně mám s disky WD dobré zkušenosti, ale tento konrétní model neznám a pochybuji, že seženeš reprezentativní vzorek těch, kteří s tím mají zkušenost
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- xjosef
- Nováček

-
- myshob
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- xjosef
- Nováček

-
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
jakou rychlostí jede? uvědom si, že 100Mbps síť odpovídá reálně max. 8-10MB za vteřinu, takže disk může být rychlej jak chce, slabý místo je jindexjosef píše:Dik všem
Disk mam doma a jede bez problémů, akorát mohl být trochu rychlejší.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)