Nejtižší PATA disk na trhu ?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Nejtižší PATA disk na trhu ?

Příspěvek od Highlander »

Potrebuju koupit do Routeru nejtižší disk co se dá koupit bud:
Seagate Barracuda 3.5" ATA100 80GB -2MB cache(rada 7200.9)
nebo
Samsung 3.5" ATA133 80GB-2MB cache

Nezalezi na rychlosti,spis jde jenom o spolehlivost a predevsim tichost!
zajimaji me vase osobni nazory,jestli nekdo vi jeste o tizším disku např WD,hitachi at napise svuj nazor :) diky all
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

Samsungy co jsem měl jsou tichoučké co jsem měl zatím , jeden ata 133 , velikost už nevím . Tedkom mám Samsung 250Gb Sata II a na hlučnost si taky nemohu ztěžovat.
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

osobne me nejtissi prisel PATA Hitachi ... a jeste malo topi ... Seagate jsou nejhlucnejsi kramy na trhu ...
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Blbost.. Tak jednoznacne rict to nejde.. Mam Seagate 7200.7 PATA a ten neni slyset vubec... O proti tomu SATA verze stejneho modelu rve celkem dost..
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

EfineSS píše:Blbost.. Tak jednoznacne rict to nejde.. Mam Seagate 7200.7 PATA a ten neni slyset vubec... O proti tomu SATA verze stejneho modelu rve celkem dost..
jojo právě....Já třeba od hodně lidi slysel ze Hitachi PATA jsou tichoučký,ale zase na ten disk davaji 2 roky zaruku.
http://www.computershop.cz/eshop/defaul ... -ide-8-5ms
U Seagatu se liši řada od řady a nevim jak je na tom 7200.9 co se tedka prodava :(
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

No nevím. můj Hitachi 7K250 (Pata) je sice tichej, ale seek je slyšet dost, oproti SATA verzi 7TK500. Nejlepší reference ohledně tichosti PATA disků jsem zatím slyšel o Samsunzích.
Goldnoob team proud member!
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Thellwin píše:No nevím. můj Hitachi 7K250 (Pata) je sice tichej, ale seek je slyšet dost, oproti SATA verzi 7TK500. Nejlepší reference ohledně tichosti PATA disků jsem zatím slyšel o Samsunzích.
Ja ten disk stejne hodim do silentmaxxu,protoze mam doma 4x a jeden si nechavam zbytek prodavam....Ale jelikoz v tom routeru je vsechno pasivne chlazeny,cely to bezi u kamose v pokoju tak chcu aby to nebylo vubec slyset.

Diky vsem za nazory zatim to vypada nejprizniveji pro samsung :)
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

nejtissi PATA je jasne samsung...neslysitelny seek..
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

volil bych jedine samsung vs hitachi, to ze je jedna serie seagate tissi neznamena nic, jen spis to ze zakaznici s tou horsi muzou litovat ... obecne je stejne kazdej disk jedinecnej a je nutnoi si to zkusit ... v silentmaxx neuslysis ani jeden z tech co ti tu radi ...
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Přesně jak říká OBR, do sestav dávám buď Hitachi nabo Samsungy. V závislosti na preferencích. Myslím že s 80-120GB Samsungem neuděláš chybu.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

ok tak jo diky jdu do samsungu vzhledem k tomu ze ho koupim kousek od baraku v softcomu...thx all
scream
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od scream »

seagate co mam doma je skoro nepocutelny ale seek zas robi dobry randal.... a tiez dost hreje48stupnov bez chladenia v case s jemnym prievanom. je 120GB 8MB cache pata
i5 750@ 3,7Ghz 1,35V+ scythe Kabuto, AUSS P7P55D-E LX, 8GB RAM, GTX970 gaming 1500/7800, SSD Crucial M4 128GB, Fortron Raider 750W
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

OBR píše: obecne je stejne kazdej disk jedinecnej a je nutnoi si to zkusit ...
Presne tak, nekteri tu psali ze maji Seagate 7200.10 320GB SATA a ze pry je hrozne hlucny.. Nekdo zase psal ze v porovnani s Hitachi 7K500 je to nastejno.. Takze opravdu zalezi na kousku.. btw dneska mi prisel domu prave vyse zmineny Seagate a na hluk si urcite stezovat nemuzu, abych slysel seek musim se trochu zaposlouchat, jinak ho opravdu nevnimam..
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“