Prosím o radu! Jsem začátečník a koupil jsem si Digi kamer miniDV JVC.
Pracuji v programu Sony Vegas studio a chci se zeptat: 1.Zda je správně pokud při nahrání videa do PC se video ukládá do klipů ve formátu avi ?
2.Klipy jsem si seskládal tak jak potřebuji dam prelozit jako a zvolim kompresi PAL DV 720x576 (ale obraz je spatny pri pohybu jsou videt tenke cary a rozostreni).3.Pokud i po tom vsem dam ulozit - ulozi se to znovu do souboru avi. ale uz jako cele video a musim pouzit converto do DVD.Dá se to udělat i nějak jednodušeji bez convertoru?
Digitální kamera
- Jelec
- Nováček
-
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Digitální kamera
avi neni format je to kontajner...ukladej do DV je to komprese 1:3 hodina ma 13GB, pak to dej do mpeg2VBR neboli DVD promenný bitrate 9000kbps pro video a PCM 224kbps pro audio...Jelec píše:Prosím o radu! Jsem začátečník a koupil jsem si Digi kamer miniDV JVC.
Pracuji v programu Sony Vegas studio a chci se zeptat: 1.Zda je správně pokud při nahrání videa do PC se video ukládá do klipů ve formátu avi ?
2.Klipy jsem si seskládal tak jak potřebuji dam prelozit jako a zvolim kompresi PAL DV 720x576 (ale obraz je spatny pri pohybu jsou videt tenke cary a rozostreni).3.Pokud i po tom vsem dam ulozit - ulozi se to znovu do souboru avi. ale uz jako cele video a musim pouzit converto do DVD.Dá se to udělat i nějak jednodušeji bez convertoru?
pokud jsi začatečník tak nedelej ve Vegasu, zkus prvni treba Pinnacle studio je to dobře řešene pro začátečníky, prednatavene....
Takže prvni treba pres Fire Wire do DVavi pak do DVD neboli mpeg2 VBR.
- Jelec
- Nováček
-
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Hlavne je dobre mit všechny patche na studio...Jelec píše:v pinnaclu me to pise tuhle chybu:
Ze nemam kameru zapojenou a takovy ty keci at si skontroluju jestli mam vsechno spravne zaple.....Jenze mam vsechno dobre ale furt mi to hlasi jo a mam Trial verzi ale to by tomu nemelo vadit ne?
vybral si v nastaveni dobre zdroj videa????
- strelec3751
- Nováček
-
Hlavně proboha nepřecházej z Vegasu na Pinacle. Take jsem na něm začínal a do dneška to považuji za ztracený čas. Pinacle je krajně nespolehlivý software náročný na hardware. Ze začátku se zdá, že je uživatelsky přívětivý, ale s ohledem na jeho občas nepředvítelné chování není práce s ním nic moc. Prokousej se Vegasem a budeš spokojen.
Jinak k Tvojí otázce, ve Tvém případě je v pořádku, že se video z kamery ukládá ve formátu DV - s příponou .avi. Je to formát, který se nechá nejjednodušeji editovat. Já osobně nechávám klip zpracovaný ve Vegasu uložit opět ve formátu DV a pak jej převedu v nějakém specializovaném programu do formátu mpeg2, který je vhodný k autoringu na DVD. Vegas samozřejmě ale umí za pomoci svého kodeku od Main Conceptu vyrenderovat rovnou formát mpeg2 ve velmi dobré kvalitě.
Postup: záložka "Soubor" - "renderovat jako" - "uložit jako typ" zvolit MainConcept MPEG2 - "šablona" zvolit DVD PAL - dále případně upravit parametry pod tlačítkem "upravit". Pokud nemáš problém s velikostí souboru, ve smyslu,že by se nevešel na DVD, tak nastav konstantní bitrate, podle mého názoru stačí 8000 kbps a audio 224 kbps. Je to spolehlivější pro přehrávání na DVD přehrávačích.
Strelec
Jinak k Tvojí otázce, ve Tvém případě je v pořádku, že se video z kamery ukládá ve formátu DV - s příponou .avi. Je to formát, který se nechá nejjednodušeji editovat. Já osobně nechávám klip zpracovaný ve Vegasu uložit opět ve formátu DV a pak jej převedu v nějakém specializovaném programu do formátu mpeg2, který je vhodný k autoringu na DVD. Vegas samozřejmě ale umí za pomoci svého kodeku od Main Conceptu vyrenderovat rovnou formát mpeg2 ve velmi dobré kvalitě.
Postup: záložka "Soubor" - "renderovat jako" - "uložit jako typ" zvolit MainConcept MPEG2 - "šablona" zvolit DVD PAL - dále případně upravit parametry pod tlačítkem "upravit". Pokud nemáš problém s velikostí souboru, ve smyslu,že by se nevešel na DVD, tak nastav konstantní bitrate, podle mého názoru stačí 8000 kbps a audio 224 kbps. Je to spolehlivější pro přehrávání na DVD přehrávačích.
Strelec
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele: