Hučanie v reproduktoroch

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
rozok
Nováček
Nováček

Hučanie v reproduktoroch

Příspěvek od rozok »

Zdravím, mám taký problém.

Dosť mi hučia reproduktory. Mám zostavu 5.1 a vo všetkých reproduktoroch je počuť taká hučanie/bzučanie. Je to počuť aj keď sú repráky odpojené od PC a aj keď je hlasitosť na najmenšom. Nepočuť to len vtedy keď dám MUTE.
Poraďte, čím to môže byť a ako to odstrániť. Už mi to začína liezť na nervy.
Vďaka
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

Ještě doplň jakou máš zvukovou kartu a reproduktory. Jinak hučení ať už subwooferu nebo satelitů je dost často jejich vlastnost.
LGA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LGA »

To by mel byt problem zdroje, ktery spatne filtruje napajeci napeti zesilovace a do reproduktoru pak "pronika ze site 50Hz".
rozok
Nováček
Nováček

Příspěvek od rozok »

Zvukovka je SB audigy 2, ale tou to asi nebude, lebo ako som už písal, hučia aj keď sú od zvukovky odpojené.
Repráky sú Gembird WCS-YF-1A 5.1

to LGA: O tej zlej filtrácii napetia som už čítal a tiež sa mi to zdá ako pravdepodobné. Nevieš náhodou, ako by a to dalo odstrániť ?

Vďaka
Guli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guli »

bud mozes pouzit priamo odrusovaci clen, alebo skus na sekundarnu stranu trafa zaradit paralelne neaky keramicky kondenzator cca 470nF
CPU: Intel Pentium DC e2160 1,8@3,2GHz MB: MSI P35 Neo2 FIR VGA: Gainward 8800GT 512MB @ 700/2000 RAM: 2x2GB DDR2 Adata 800MHz
rozok
Nováček
Nováček

Příspěvek od rozok »

Keďže s kondenzátormi a elektronikou nemám veľké skúsenosti, uprednostnil by som ten odrušovací člen. Vedel by si mi hodiť nejaký link na konkrétny typ, lebo na nete som ich našiel rôzne druhy a neviem ktorý je najvhodnejší.
Vďaka
Guli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guli »

CPU: Intel Pentium DC e2160 1,8@3,2GHz MB: MSI P35 Neo2 FIR VGA: Gainward 8800GT 512MB @ 700/2000 RAM: 2x2GB DDR2 Adata 800MHz
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“