Psal jsem do prodejny na e-mail -jak to u nich chodí s reklamací -a odpověděli mi, že nejdříve Hdd vyzkouší sami, a v případě, že bude HDD vadný, tak ho pošlou na reklamaci.
Doufám, že mi to uznají. Jestli ne, tak
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

spytal si sa ci im robil disk to iste co tebe?? a co na to hovoria??Pavelm píše:Je to všechno v prde..![]()
Dnes mi přišla na Mobil zpráva z prodejny, kde jsem HDD reklamoval: "Dobrý den. Vas HDD si můžete vyzvednout. Dle vyjádření servisu HDD nevykazuje žádnou vadu.."
Je to v pr...., budu muset poslouchat nějaké zasr... chčení HDD!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nevím co mám dělat!!! Zas...ý Hitachi!![]()

Neptal, protože jak jsem si byl HDD vyzvednout, byla tam jen prodavačka, která o tom nic nevěděla -jen mi ten HDD dala.radonko píše: spytal si sa ci im robil disk to iste co tebe?? a co na to hovoria??
Jo, dnes jsem ji zkoušel, po zapnutí AAM (na 191) je to znatelně tišší, ale problém přetrvává. (zapl jsem si i SATA2)radonko píše: Skusal si utilitu s ktorou sa meni hlucnost/rychlost disku??
je to mala utilita asi ja na Hitachi /http://www.hitachigst.com/hdd/support/download.htm/, je to Feature Tool, Version 2.04, mas tam aj pdf s popisom
Teď budu vypadat asi jako blbec, ale zjistil jsem, že to HDD není!, Protože jsem zjistil, že to dělá i druhý HDD (Samsung 80GB PATA), jenže není při tom chroupání slyšet (LED malinko poblíkavala)!radonko píše: alebo musis skusit netradicne intuitivne medoty
skusal si ten disk pocas chodu pomaly otocit do vertikalnej polohy alebo dole hlavou? meni sa niejako ten zvuk??
raz sme spravili taky disk tak ze sme ho sformatovali vo vertikalnej polohe

Nezačne!P_V píše:Teorii že je to nějakým softem, co pravidelně zapisuje nebo čte na disk "cosi", jsi vyloučil? Zkus ve chvíli, kdy disk začne chroustat, restartovat stroj a ještě před nabootováním, při výpisu bios hlášek, zmáčkni na klávesnici Pause. A čekej, jestli začne chroustat...

Ale to co to dělá mi, není kalibrace. Kalibraci hlav slyším jen občas -třeba 1x za den. -A to většinou, když je HDD delší dobu zatížený. -Zvuk kalibrece hlav je úplně jiný, krátký a hlasitý.NorbiWRC píše:mam ten isty disk, a to klikanie je ta kalibracia tej citacej hlavicky alebo co to je.
To chroupání na te MP3 bylo, když jelo SNMP -prosimtě vyzkoušej to zapnout taky, jestli ti to bude dělat. -stačí nainstalovat aplikaci C.O.M., která je na CD od desky (gigabyte). -to SNMP by se mělo zapnout samo (po instalaci) . Dík,-NorbiWRC píše:Mam v podstate tiez iste hodnoty v speedfane, ale na tej MP3 to bolo hodne hlasnejsie ako hlas co vydava moj disk.
NorbiWRC píše:takze neviem ti povedat, kazdopadne to stoji za to ist reklamovat, a potom naisto daj vediet ci to bola ozaj chyba alebo nie

Nevím, co tím přesně myslíš, ale pochybuju, že je to tím. Nicméně zítra jdu pro: Fortron 350W/LN, 12fan, PFC, P4, 24PIN, FSP350-60THN-P -doufám, že nebude pískat, jak jsem někde četl.Don píše:a co treba tuhost case... disk se v ve kvalitni skrini chova uplne jinak nez v bedne za 1000kc i se zdrojem viz. EC apod.

P_V píše:Pomocí tohohle http://www.microsoft.com/technet/sysint ... lemon.mspx můžeš zkusit vypátrat, který proces pravidelně zapisuje nebo čte na disk. (návod po mě nechtěj...)

Zkoušel jsem ten program, ale nic jsem nezjistil. Nejprve jsem ukončil všecky programy, pak spustil program. Při chroustání (bez SNMP) se nic nezobrazovalo! Takže žádný soft tam nic nezapisuje! ?P_V píše:Však to tady píšu. Nějaký soft ti tam furt něco zapisuje nebo čte.P_V píše:Pomocí tohohle http://www.microsoft.com/technet/sysint ... lemon.mspx můžeš zkusit vypátrat, který proces pravidelně zapisuje nebo čte na disk. (návod po mě nechtěj...)
???zombux píše: takhle se chová torrent v plný palbě

jj, přesně tak to je.P_V píše:Zatím tu bylo shledáno, že:
Chroustají oba disky, které jsou různé, jeden PATA druhý SATA - Diskem to není.
Výměna zdroje nepomohla.
Chroustalo to i při instalaci systému - v té době tam ještě nebyl nějaký zvláštní ovladač k chipsetu, takže ani ovladači to nebude. (Opravdu chroustaly i v naprosto čistých woknech?)
Po chvíli nečinnosti dohrká.
FDD nemám a FAT32 taky ne. Za to jsem zkusil nabootovat z CD dosovou utilitu od Hitachi "FeatureTool", kde se dají nastavit různé parametry disků. Tam to ale nehrkalo!Ani po aktivitě HDD (po nějakých testech Hdd, apod ..) A v tom programu byla nějaká položka "Read Look-Ahead cache" (Enabled/disabled) -nevíte někdo k čemu to je??P_V píše:Zkus nabootovat DOS z diskety a na disku vyvinout nějakou aktivitu, kopírovat soubor třeba (asi bude třeba oddíl s FAT32) a sledovat jestli to hrká i tak. Tam určitě nebude vliv nějakých ovladačů které by něco někde přenastavily.