Chladic HDD Xilence - mate zkusenosti?

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Mel by tam vlezt ale prijdes o moznost odvadet teplo horni stranou disku. Nebude kontakt s chladicem.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Tak už mi dneska taky přišel, i s poštou za poměrně slušných 766Kč. Sice sem už měl v ruce Silentmaxx, ale s mym vodníkem a Enermaxem to vynikne trochu jinak, než s Freezerem a Fortronem... Ale udělal jsem to, jak sem plánoval - "objel" sem to měděnou trubkou a zabalil do 3cm silného molitanu ( v krámě z jejich zbytků za 25Kč ). Teplota se i tak drží do 35 stupňů ( hodina O&O defrag ) a je opravdové ticho. Při vhodném umístění do case to ani není vidět, takže molitan nekazí estetickej dojem ( pro mě osobně dost důležité ).
Partyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Partyman »

Taky mi dneska došel a musím říct, že je to pro mě trochu zklamání. Vibrace tlumí slušně. Teplota 35 stupnů po 5 hodinách v provozu. Seek je taky dost tišší, ale ten hlavní problém kvůli čemu jsem ho kupoval stále trvá. Prostě furt jde dost slyšet to hrozný pískání ložisek nebo motorku.(nevím co to přesně je) Možná je to tím že disk už není nejnovější a má naběhaný 4000 hodin. Byl provozovanej ve svislé poloze, ale to snad disku nevadí... Rozhodně není běh na prázdno neslyšnej jak tady někdo psal.
V kompu mám 5 větráku a disk je stejně pořád nejvíc rušivej. Už se nemůžu dočkat až budou dostupný flash disky :)
,,Vyhrát v internetové diskusi je jako vyhrát na paraolympiádě.Ať vyhraješ,nebo prohraješ pořád jsi mrzák''
Stepa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stepa »

Partyman píše:Taky mi dneska došel a musím říct, že je to pro mě trochu zklamání. Vibrace tlumí slušně. Teplota 35 stupnů po 5 hodinách v provozu. Seek je taky dost tišší, ale ten hlavní problém kvůli čemu jsem ho kupoval stále trvá. Prostě furt jde dost slyšet to hrozný pískání ložisek nebo motorku.(nevím co to přesně je) Možná je to tím že disk už není nejnovější a má naběhaný 4000 hodin. Byl provozovanej ve svislé poloze, ale to snad disku nevadí... Rozhodně není běh na prázdno neslyšnej jak tady někdo psal.
V kompu mám 5 větráku a disk je stejně pořád nejvíc rušivej. Už se nemůžu dočkat až budou dostupný flash disky :)
ono taky zalezi jak pises na disku(stari,pripadne vyrobce),holt nektery zvuky to asi neutisi...btw kup SM,jsou ted v baziku a porovnej :wink:

ja se ted taky "psychicky" chystam na tohodle Xilence,jsem na nej zvedavy
Gigabyte GA-K8NE , Sempron64 2800+(1600@2400Mhz) , Gigabyte GF6600 silent pipe 450/500 @ 530/630 , Corsair VS 2x512MB 400MHz 2.5-3-3-6 , WD 800JB , 350W EC
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

jasne, ze kdyz do toho das neco s vychrochtanym loziskem, tak ti tolik nepomuze, chce to mit tichej disk v prvni rade, na tom dal stavet
.
Partyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Partyman »

To je mi jasný. Ale stejně se mi nezdá, že disk po 4000 hodinách provozu má hotový ložiska... Navíc o WD 2500KS každej píše jak je tichej. Zkusím sehnat ten Silentmaxx a porovnat.
,,Vyhrát v internetové diskusi je jako vyhrát na paraolympiádě.Ať vyhraješ,nebo prohraješ pořád jsi mrzák''
matooo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matooo »

tak tiez by ma zaujimalo porovnanie SM a Xilence pretoze uz to asi neznesiem ten hluk z mojho pc aj ked vypnem setky fany ktore tam su tak stale to huci :sad: a uz ma to privadza do sialenstva takze to vidim na nejaky ten stisovaci box na disky ale tak cenovy rozdiel je hodne vysoky tak ci sa oplati priplatit ale pre moj seagate asi bude nutny SM pretoze ten huci jak pila
i7-920 D0 | ASUS P6T6 WS Revolution | 12 GB Corsair Dominator DHX | Gainward 8800GTS 512MB | 30" DELL 3008WFP LCD | Adaptec 5805Z |
SAMSUNG 840 PRO 256GB & 5x WD2003FYYS RAID10 | CM Stacker 830 NVIDIA Edition | Enermax Infinity 720W | Logitech G11 & G9 |
AIRCooling – CPU: Noctua NH-D14 | VGA: AC Accelero S1 rev.2 + 2x Noctua NF-S12-1200 | HDD: 2x XILENCE | 4x Noctua NF-S12B FLX |
l0k2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od l0k2 »

Ja som pred par dnami podstupil vymenu 80+250GB na 2x320GB s domnienkou ze to bude tizsie. A celkom aj ano. Budem tiez brat Xilence, tak mozem porovnat so SM. Ale osobne si myslim, aj ked na SM nedam dopustit ze vysledok bude uplne rovnaky. Ale moj nazor je ze SM by mal teraz reagovat, pretoze jeho boxy budu musiet bud padnut na cene, alebo vymyslia nejaku rev.2 (a zmena farby na modru uz stacit nebude) :)
MB: Gigabyte X58A-UD7 *CPU: W3550(i7-950)@4,6GHz (SuperPI 8,860s) 1,6vCore with Alphacool *RAM: DDR3 3x2 GB 1600Mhz Kingston ® *VGA: GTX470 1,28GB (EK Waterblock) *HDD: SSD120GB+2TB (silentmaxx) *OS: Windows 7 Pro x64 *Audio: Creative Sound Blaster X-Fi *Zdroj: ZM-850HP, http://www.pc.aim.sk http://www.history.aim.sk http://www.water.aim.sk
Lan PC:
MB: Gigabyte G41M mATX *CPU: E8500 *RAM: DDR2 2x2 GB 800Mhz Apacer ® *VGA: G92-GTS 512MB *HDD: 1TB *OS: Windows 7 *Audio: Creative Sound Blaster Live!
matooo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matooo »

2l0k2: ake mas tie 320ky ako mne ide o to ze potrebujem zredukovat hluk toho seagatu 7200.10 (ked ho odpojim tak je ticho ako v porovnani s WD3200ys je to rozdiel a velky) a to je dost problem lebo ho pocut ako sa tocia platne proste huci ked je zapnuty o seeku ani nehovorim ale proste ked uz clovek vypne setky fany v pc a stale mu katastrofalne huci pc este aj ked ma na usiach sluchadla tak je to neznesitelne :sad:
preto sa pytam ci si mam priplatit rozdiel tam nieje maly SM 2000sk a XILENCE 1100sk
i7-920 D0 | ASUS P6T6 WS Revolution | 12 GB Corsair Dominator DHX | Gainward 8800GTS 512MB | 30" DELL 3008WFP LCD | Adaptec 5805Z |
SAMSUNG 840 PRO 256GB & 5x WD2003FYYS RAID10 | CM Stacker 830 NVIDIA Edition | Enermax Infinity 720W | Logitech G11 & G9 |
AIRCooling – CPU: Noctua NH-D14 | VGA: AC Accelero S1 rev.2 + 2x Noctua NF-S12-1200 | HDD: 2x XILENCE | 4x Noctua NF-S12B FLX |
Xenostellar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Xenostellar »

Chlapi, mohl byste mi prosim nekdo zmerit jak daleko jsou srouby od cela? Mam totiz case s rychloupinakama. Ty se daj vyndat ale je tam jen dira na sroub, takze se neda nastavit jak daleko to ma byt posunuty. No a ja nechci aby mi ten chladic cumel z bedny :roll:
MB: Gigabyte GA-965P-DS4 CPU: Intel Core 2 Duo E6300 1,8GHz @ 2,2GHz Cooler: Thermaltake SonicTower + 12cm Zalman ZM-F3 RAM: 2x1GB GEIL 4-4-4-12 @ 800MHz GPU: Gigabyte GV-RX16T256C-RH (Radeon X1600XT) HDD: Seagate 7200.10 320GB SATA2 DVD-RW: Samsung SH-S182M LightScribe Power: Enermax Liberty 400W Case: CoolerMaster Centurion 5 LCD: 19" Philips 190P7ES
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

tema silentblokama se da libovolne hybat, tohle neni problem

///Woyta Co si zkusist precist co jsem napsal na druhe strane? :wink:
.
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

tak CZC uz ho ma taky v nabidce, ale ta cena dosti mizerna....
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=44087

Jinak pustil jsem se do dalsiho utisovani, silentbloky u SM i Xilence nahradi neco jiny a vse pujde do do samostatnyho kose oddelenyho od case pres mekounkou gumu nebo zavesem, jeste porovnam ucinnost.

Jen neni casu nazbyt, jeste dodelavam jednu zkousku :(
.
Stepa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stepa »

Holda píše:tak CZC uz ho ma taky v nabidce, ale ta cena dosti mizerna....
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=44087
cena mizerna? no nevim...me to vyjde nastejno,jako kdyz si tam pro nej skocim ze skoly,nebo si ho objednat z drive uvadenych shopu postou...ale kdybych to mel pres postu tak souhlas s tebou
Gigabyte GA-K8NE , Sempron64 2800+(1600@2400Mhz) , Gigabyte GF6600 silent pipe 450/500 @ 530/630 , Corsair VS 2x512MB 400MHz 2.5-3-3-6 , WD 800JB , 350W EC
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

jasne,ale ne kazdy ma CZC na dosah
.
bober
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bober »

Tak mě konečně tento týden příjde domu ACUTAKE ACU-DARKDISC1http://www.tntrade.cz/shop/index.php/de ... dd-cooling. Dlouho nebyl k dostání, ale konečně došel a tak porovnám jak si vede se silentmaxxem. Pro někoho může být nevýhoda, že to přední čelo pujde vidět ven, ale tohle mně vůbec nevadí. Jinak cena je fakt super. Dám vědět až dorazí.
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

tak ten acutake to chci videt co to bude zac za 500 kc no nevim, btw vypada to ze to celicko pujde oddelat, nechtel bych aby mi neco trcelo, zkus to, diky :)
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

no ta cena imho odpovídá výrobnim nákladům + marže, ber to tak že silentmaxx tu měl pár let monopol, nechápu že ho nikdo neokopíroval dřív...
možná třeba použijou u silentmaxxu lepší tu teplovodivou gumu a pod., ale hliník neochčiješ, jedině dát ho míň, těžko říct kolik ho je tady ale podle obrázku to vypadá cca stejně takže chladit by to mělo taky stejně
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

Gr8 Vivec píše:...
o chlazeni ani tak nejde, hlavni otazka je hluk, jakykoliv disk uchladim pod 45°C, pokud mam dobrou skrin
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

na hluk maj největší vliv ty gumový špalíky kterejma se to montuje do case a to je guma jako guma
proti pískání z vlastní zkušenosti nepomohl ani silentmaxx takže bych se nebál
bober
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bober »

Cujo píše:tak ten acutake to chci videt co to bude zac za 500 kc no nevim, btw vypada to ze to celicko pujde oddelat, nechtel bych aby mi neco trcelo, zkus to, diky :)
jasně...zkusím to sundat, ale podle toho obrázku to vypadá, že je to tam napevno. No snad bude co nejdřív doma. Možná dneska nebo zítra by měl dorazit.
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“