Modem Motorola SB 5101E

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Kchan
Nováček
Nováček

Modem Motorola SB 5101E

Příspěvek od Kchan »

Provozuji (tedy spíše se snažím zprovoznit) server pro online hru. Bohužel se mi nedaří předejít neustálým pádům. Uživatelé ,kteří se na můj server připojí jsou po nějaké době (pokaždé jinak) odpojeni, i když můj server běží nerušeně dál. Zejména se tak děje pokud se zkusím připojit i já do hry. Zkoušel jsem všechno možné a v podezření mám nastavení sítě. Moc se v tom nevyznám a tak prosím o pomoc. Mám veřejnou statickou adresu. Modem Motorola SB 5101E a net od Karnevalu. Díval jsem se do nastavení toho modemu a v logu sem našel toho:

Obrázek

Časové údaje sedí na ty pády, takže předpokládám že to je ta příčina. Bohužel nemám představu oč jde. Věděl by někdo kde je zádrhel? THX
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

kterym hlaskam v logu odpovydaji ty vypadky? Ja tam vidim, jen dve podezrele.. jedna je "Erhernet link dormant" a druha "Ethernet link up" mezi tim je asi 8 minut... to byl tvuj server vypnuty? Pokud ne tak bych to videl na ten problem..
Toshiba Tecra A6
Kchan
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kchan »

Chyby se časově kryjí s tou hláškou Started Unicast Maintenance Ranging. Dnes ráno to udělalo znovu a v logu se to kryje právě s tímhle. Mám na desce sítovky dvě a jedno připojení je vypnuté, ptž se nepoužívá. Nemůže to být ta chyba?
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

Kód: Vybrat vše

Started Unicast Maintenance Ranging no Response received. T3 time-out.

Explanation   The cable modem is online and has sent 16 periodic Ranging Request (RNG-REQ) messages without receiving a Ranging Response (RNG-RSP) message from the CMTS within the T3 timeout periodic. The cable modem is therefore resetting its cable interface and restarting the registration process. This typically is caused by noise on the upstream that causes the loss of MAC-layer messages. Noise could also raise the signal-to-noise ratio (SNR) on the upstream to a point where the cable modem's power level is insufficient to transmit any messages. If the cable modem cannot raise its upstream transmit power level to a level that allows successful communication within the maximum timeout period, it resets its cable interface and restarts the registration process. This error message is DOCSIS event message is R06.0, Ranging Request.

Recommended Action   Check the upstream transmit power for the cable modem to see if it is at or near the maximum allowable levels. Check the RF plant for cabling or connector issues that could generate sufficient noise to lose MAC-layer management messages. If using a Cisco CMTS, you can use the show cable flap-list command to determine if other cable modems on the upstream are having problems. You can also use the show interfaces cable upstream command and examine the noise, microreflection, and uncorrectable error counters to determine the level of noise on the upstream.
tohle jsem k tomu nasel, vypada to na problemy pri pretizeni odchoziho kanalu (??) kdy se Motorola resetne a odstrihne ti ucastniky. Mozna s timhle oslov sveho kabeloveho operatora.
Toshiba Tecra A6
Kchan
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kchan »

Díky. Už jsem s nimi provolal značnou částku. Nemají linku zadarmo, hadi. Asi vědí proč. Prý jsem si tak často stěžoval, že mi zapli monitoring a "prý" je vše v pořádku. Ale server padá stále. Každopádně díky, alespoň mám něco, čeho se dá chytit.
Kchan
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kchan »

Problém s padáním je vyřešen výměnou routeru, ale objevil se mi jiný problém. A sice server ted běží stabilně, bohužel pro některé zájemce je nedostupný. Pro všechny ty co mají neveřejnou IP adresu sice vidět sem, ale nemohou se ke mě připojit. Mám naforwardovaný port pro hru, ale nevím co víc bych pro připojení mohl ještě udělat. Prosím hilfeee :oops:
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

je otázka jestli i oni nemusí forwardovat port...
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Don_N
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don_N »

Zkus ještě pro danou local IP nastavit demilitarizovanou zonu (jestli se to tak jmenuje). U mě to pomohlo.

// v routerrech to je pod DMZ
Podpis nenalezen.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“