upgrade po reklamaci

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

upgrade po reklamaci

Příspěvek od Holda »

hoj ahoj, odesly mi ramky, poslany na rma a vypada to, ze se bude delat dobropis, nebo me nechaji neco v te cene u nich (CZC) vybrat. Je to castka kolem 7000,- tak uvazuju, co poridit.
Momentalne mam Ultra-D a A64 3000+ s 256MB RAM a 6600non GT
urciter do toho nechci rvat dalsi penize, proste jen to z CZC + penize za prodej toho co mam ted, maximalne + par drobnejch
Tak uvazuju, jestli koupit jen nejaky ramky a za zbytek treba dvdrw a tak, nebo rovnou zacit znova, koupit mb+cpu+ram s tim, ze hry ted uz nehraju, ale do budoucna bych neco obcas dal, treba novej CaC nebo Spore, Supreme Commander.
Jak byste to poresili? Dik

Pokud mi to nejaky mod prve smazal, tak se omluvam, ze to sem davam znova, ale nejsem si plne jistej, jestli jsem to fakt pred tim postnul :oops:
Mr.Dirk o nicem nevi, tak snad jsem jen tak tupej a nikdo to nesmazal :lol:
.
Pavlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavlis »

ja bych asi vzal pouze nove pameti napr.:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43137
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

jasny no 2GB ram, nebo prejit.....Proste uvazoval jsem nad P5N-E SLI, 1x1024 800MHz ADATA a zatim jen celera na 65nm a casem zase neco
.
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Jsem pro znova a pořádně. z tohoto počítače můžeš mít tak 8000 (když budeš mít stěstí tak i 10000). Počítejme, že budeš mít 15000.
Za to už se ně nějakém X2 3600+ stavět dá.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

X-COM píše:Jsem pro znova a pořádně. z tohoto počítače můžeš mít tak 8000 (když budeš mít stěstí tak i 10000). Počítejme, že budeš mít 15000.
Za to už se ně nějakém X2 3600+ stavět dá.
tak od gruntu zase ne, kdyz zbavit, tak mb+cpu+grafika, disky a mechaniky zustanou
a kdyz uz tak asi c2d jestli zlevni
.
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

Holda píše:jasny no 2GB ram, nebo prejit.....Proste uvazoval jsem nad P5N-E SLI, 1x1024 800MHz ADATA a zatim jen celera na 65nm a casem zase neco
Ty mi čteš myšlenky?!? :-D

Taky o něčem takovém uvažuji. Napřed jsem měl v plánu pouze dokoupi 2GB ram, ale po tom co jsem zjistil, že deska má nepotvrzenou podporu 1GB modulu, tak si nejsem jist, dál jsem přemyslel, když už kupovat 2GB ramky, tak by možná bylo dobrý jít do DDR2 a navíc jsou ještě levnější.

Tak mě právě napadlo taky tohle P5N-E SLI, 1x1024 800(667)MHz ADATA a zatim celera D352, další 1GB modul bych přikoupil v rozmezí 1-2měsíců a Core2Duo(6600) někdy v létě.
Pavlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavlis »

Holda píše:jasny no 2GB ram, nebo prejit.....Proste uvazoval jsem nad P5N-E SLI, 1x1024 800MHz ADATA a zatim jen celera na 65nm a casem zase neco
kdyz uz bys vybral tuhle cestu tak vem radsi za Cpu Pentium IV 6xx
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

Lazovak píše:
kdyz uz bys vybral tuhle cestu tak vem radsi za Cpu Pentium IV 6xx
co jsem slysel nejdou tak taktovat a hlavne kvuli 2-3 mesicum nedam 2x tolik.....
.
Pavlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavlis »

Holda píše: co jsem slysel nejdou tak taktovat a hlavne kvuli 2-3 mesicum nedam 2x tolik.....
mno tohle taktovat nemusis, toho celera aby byl aspon podobne vykonej jo, ale pak bude chlastat jak svina :D

mno ale i tak bych takovyhle provizoria nedelal, pockal bych a pak to udelal cely ted bych vzal jen ty ram
Jirka_007
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jirka_007 »

Ja uvažoval skoro stejně. ...

Odešla mi grafika R. 9600 :o) ... mal som athlon 2500+ , 512MB a nejakou desku od gigabyte s chipsetem VIA, total shitek, ale pro internet v pohode : )
Tak si rikam ... sákra, chtelo by to update, trocha se seznamit s novou technologií. Tak sem vsechno prodal, trhl jsem na tom cca 5 tisic. Neco jsem si vydelal, neco jsem si nasetril tož kupim C2D, DS4, enermaxa a 1950 + corsairy do 25 000 toz zapojim to ... zapnu to a vono nic :o) tak som bol z toho nejaky vyjebany ... rikam cim to ... Tak se blbe podivam na muj stary odrbany monitor : )) AOC ... nojo odesel ... tak sem jeste investoval d samsungu 940bw a maximalni spokojenost !!
CPU : Intel C2D 6300 1,8GHz@2,8GHz =) | MB : GIGABYTE DS4 P965 F8 rev. 1 | RAM : 2x512 DUAL DDR2 Corsair 800MHz | HDD : WD 200GB SATA 2 ( 8MB C.) | GK : Sapp. ATi R. 1950pro 256MB | PSU : Enermax L. 500W | CASE : AeroCool AeroEngine 2 OS : XP, Debian | Monitor SAMSUNG 940BW WIDE
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

nj 25000 fakt dokupy nedam, asi ale vydrzim o nejaky tyden navic na ty 256mb pameti a pak koupim C2D, to vyjde tak na 10k, po 11.4. to bude za hubicku
.
Pavlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavlis »

Holda píše:nj 25000 fakt dokupy nedam, asi ale vydrzim o nejaky tyden navic na ty 256mb pameti a pak koupim C2D, to vyjde tak na 10k, po 11.4. to bude za hubicku
mno pokud pocitas s tim avizovanym poklesem cen tak to tak horke nebude, prave napr. Pentia IV byli avizovany od 1.ledna za par dolaru a projevilo se to az pred nedavnem na nejakej velkej pokles to vidim tak v kvetnu
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

Lazovak píše:
Holda píše:nj 25000 fakt dokupy nedam, asi ale vydrzim o nejaky tyden navic na ty 256mb pameti a pak koupim C2D, to vyjde tak na 10k, po 11.4. to bude za hubicku
mno pokud pocitas s tim avizovanym poklesem cen tak to tak horke nebude, prave napr. Pentia IV byli avizovany od 1.ledna za par dolaru a projevilo se to az pred nedavnem na nejakej velkej pokles to vidim tak v kvetnu
jasne, ze nebude okamzite, to je jasny, VO maji nasmlouvany uz nejaky ceny atd....
ale jak nad tim uvazuju, tak me ta 256 zatim nijak neomezuje, takze asi pockam :)
.
Pavlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavlis »

Holda píše: jasne, ze nebude okamzite, to je jasny, VO maji nasmlouvany uz nejaky ceny atd....
ale jak nad tim uvazuju, tak me ta 256 zatim nijak neomezuje, takze asi pockam :)
to mas debiana bez oken nebo to neni mozne :-D
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

:D

ne jen mam default win skin, povypinany sluzby na pozadi a cisto v systemu...
Ono Firefox nebo Winamp to utahne, mam XP na i na P2 366mhz a 256mb RAM :lol: a neni problem to vzit do auta misto navigace :wink:
.
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Chápu to tak, že 7k je dobropis za ty RAM-ky a ze zbytku něco získáš prodejem?

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39504 3318,-
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32523 1774,-
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=42624 4832,-

9924,- Nejlevnější smysluplný řešení, když budeš mít víc, tak víš co dělat ;)
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

wector píše:Chápu to tak, že 7k je dobropis za ty RAM-ky a ze zbytku něco získáš prodejem?

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39504 3318,-
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43131 1691,-
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=42624 4832,-

9841,- Nejlevnější smysluplný řešení, když budeš mít víc, tak víš co dělat ;)

jj chapes to zcela presne :)

to co si dal zvazuju, ale s n650i ma IEEE1394 coz potrebuju....ale to bych musel strelit desku s CPU za 3000 cemuz neverim, ale vypada to, ze to s tou 256 preziju dyl, nez jsem myslel, takze to snad nejak vyresim
.
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Holda píše:to co si dal zvazuju, ale s n650i ma IEEE1394 coz potrebuju....ale to bych musel strelit desku s CPU za 3000 cemuz neverim, ale vypada to, ze to s tou 256 preziju dyl, nez jsem myslel, takze to snad nejak vyresim
Ultra-D stojí dneska 3k, CPU cca. 1800, ramku si radši nech pro případ nouze, těch pár korun nemá smysl. Takovejch 2,5k celkově dostaneš, pětikilo snad někde vyšťouráš, ne? Pár korun se dá ještě srazit na RAMkách ( i když Kingmax mám radši než A-Data ), případně můžeš vzít 512MB a máš to. Ale ta investovaná pětistovka se ti vrátí...

EDIT - jé, to FW :oops: Ale nVidii bych se docela vyhnul a pořešil to nějakou kartou...
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

jsem lamka, ted koukam, ze DS3 ma 3 PCI, tak to je dobry, to asi pujdu radsi do ni, radic mam, ale myslel jsem, ze ma jen 2 PCI a to by mi proste nestacilo, takhle je to ok :wink:
.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“