rada s raidem

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
bobbysd
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

rada s raidem

Příspěvek od bobbysd »

zdravim. uvazoval jsem ze bych si koupil 2x80gb nake disky sata2 8mb a chtel bych je dat do raidu. mely by slouzit na system + programy. cetl sem tady faq o raidu a nak si nedokazu vybrat :) raid0 poskytuje dobry vykon o coz mi jde ale zase nulova ochrana a autor toho faq o nem pise trochu neduverive. raid1 ten je zase spis na ochranu dat pokud to dobre chapu. tudiz se chci zeptat jaky typ raidu by byl nejlepsi? jde mi predevsim o vykon
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

Pro výkon jednoznačně raid0 ( teoreticky až 2x větší rychlost) , bohužel data se rozděluji na oba disky , takže nevím co se stane kdyby se jeden disk porouchal...
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
fat4l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fat4l »

najvyssi vykon dosiahnes s raid0....ako uz kolega nadomnou pisal..data sa rozdeluju na obidve disky...tym sa dosiahne takmer 2 nasobna rychlost.....nevyhoda..pri poruche jedneho....prichadzas o data....ale co k tomu dodat ..snad to ze ked mas system bez raidu..a dany disk ti odide..tak tiez o vsetko prides...takze je to skoro podobne..dalej mozes pouzit raid0+1...mas rychlost + ochranu...nutnost 4 diskov :(
CPU: Intel i7 4790K 5.1Ghz MB: Asus Maximus VII Formula RAM: 4*4GB Corsair Dominator Platinum 2666CL10 VGA: Palit GTX 1080 SDD: 2x Samsung 840 PRO 256GB(RAID0) + Samsung 850 EVO 500GB PSU: SuperFlower Leadex Platinum 1200W
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“