obnova dat z naformátovaného HDD po instalaci win...
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Vladan
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
obnova dat z naformátovaného HDD po instalaci win...
Ahoj...
Mám problém. Zformátoval jsem rozdělený disk "rychle" při instalaci windowsů. Instalace proběhla. Pak jsem zjistil, že jsem zformátoval disk, se zálohou místo systému. Nejde mi obnovit data ani getdataback, ani easy recovery. Najde to pouze data, která tam byli až po formátu, tudíš jen zbytek z instalačních souborů. To co tam bylo před formátem, vůbec.
Je nějaká naděje, že by se to dalo obnovit, i přes tu instalaci? Potřebuju odpověď co nejrychleji. Díky.
Mám problém. Zformátoval jsem rozdělený disk "rychle" při instalaci windowsů. Instalace proběhla. Pak jsem zjistil, že jsem zformátoval disk, se zálohou místo systému. Nejde mi obnovit data ani getdataback, ani easy recovery. Najde to pouze data, která tam byli až po formátu, tudíš jen zbytek z instalačních souborů. To co tam bylo před formátem, vůbec.
Je nějaká naděje, že by se to dalo obnovit, i přes tu instalaci? Potřebuju odpověď co nejrychleji. Díky.
CPU: Intel C2D E6750 (2,66GHz) ZalmanAlCu7000, MB:GigabiteGA-965P-S3, RAM: 2x A-Data Vitesta EE 1024MB DDR2 800+MHz CL4, GPU: Asus EAX1950PRO HTDP 256MB, Sound: Creative Labs X-Fi Xtreme Gamer-Fatal1ty Pro, HDD: Hitachi IDE 160GB, Segate SATAII 500GB, DVD: Optiacr AD-7203S, Monitor: 20" HP LP2065, Case: CoolerMaster Elite 334, Zdroj: 425W Enermax PRO82+
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý

Možná bych zkusil nějakou specializovanou firmu, pokud to byly hodně důležité data. Samozřejmě to bude něco stát.
Ale spíš si myslím, že už je pozdě.
Ale spíš si myslím, že už je pozdě.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
- oyza
- Začátečník

Re: obnova dat z naformátovaného HDD po instalaci win...
jo to se mi taky stalo, ty howadsky widle tam prehodej pismenka.Vladan píše:Ahoj...
Mám problém. Zformátoval jsem rozdělený disk "rychle" při instalaci windowsů. Instalace proběhla. Pak jsem zjistil, že jsem zformátoval disk, se zálohou místo systému.
no doufam ze si zvolil spravnou verzi getdataback... je pro fat a ntfs..
nicmene abych neremcal.... posledne jsem obnovil disk co nesel getdatabackem pomoci R-Studio - opet je verze pro ntfs a fat...
zatim getdataback nebo r-studio 95% uspesnost obnovy. try it
AMD X6 1090T cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 6G OCZ XTC Platinum, Toxic HD6870, SSD, Asus Xonar D1 - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by EIZO 22" + 19" Dell.
- jankop
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
- Godzzila
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- oyza
- Začátečník

tak to uplne v klidu, i po dvou ghostech to porad bylo schopny obnovit spoustu dat.jankop píše:Pokud jsi na ten datový disk ještě po formátu nainstaloval Windows, tak nepředpokládám, že bys nějaká použitelná data obnovil.
R-Studio a GetDataBack rulez...
AMD X6 1090T cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 6G OCZ XTC Platinum, Toxic HD6870, SSD, Asus Xonar D1 - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by EIZO 22" + 19" Dell.
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
- oyza
- Začátečník

co se neprepise to skoro vzdycky najde. nepodarilo se mi obnovit jen dva disky co sem kdy delal. jeden, kdy widle xkrat opravovaly samy a ja pak jeste blbe pustil pro ntfs misto fat. tak to se posr... a druhej, kdyz byla v hajzlu logika a ten disk nespolupracoval krom boot ini a pak to porad psalo jen read error. osobne mam zkusenost asi z 15ti obnov, ze tyhle 2 programky to nasly, kdyz ne jeden, tak druhej. co se neprepsalo novymy soubory tam bylo. testoval jsem to prave i po dvojitem ghostu a snad i po nejaky "drticce" dat, uz nevim ktery...Dzin píše:Taky i po formatu a instalaci sem to obnovil, je to individualni..
- jankop
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
je, ale neni to ani snadne ani levne...ale je až nekolikere přepsaní to spolehlive přepiše...treba v FBI to formatujou a prepisujou nekolikratjankop píše:Jste optimisté.Záleží pochopitelně na velikosti oblastí a poměrech objemů nových a starých dat. Ale jedno je jisté. Oblasti disku, které byly přepsány novými daty není možné běžnými prostředky obnovit.
- jankop
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Vladan
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Bohužel, všechny "nástroje" určené k obnově dat, co jsem kde našel a sehnal, nic nenašli. Našli pouze soubory na disku tzn. instalaci new win a pár souborů z instalace, který se po nainstalování smažou. Takže jsem se s daty rozloučil, přerozdělil si disk a nainstaloval new widle. Díky za rady, příště se radši než začnu formátovat kouknu 3x na velikost daného HDD abych měl jistotu, že formátuju právě ten co chcu. Díky všem.
CPU: Intel C2D E6750 (2,66GHz) ZalmanAlCu7000, MB:GigabiteGA-965P-S3, RAM: 2x A-Data Vitesta EE 1024MB DDR2 800+MHz CL4, GPU: Asus EAX1950PRO HTDP 256MB, Sound: Creative Labs X-Fi Xtreme Gamer-Fatal1ty Pro, HDD: Hitachi IDE 160GB, Segate SATAII 500GB, DVD: Optiacr AD-7203S, Monitor: 20" HP LP2065, Case: CoolerMaster Elite 334, Zdroj: 425W Enermax PRO82+