obnova dat z naformátovaného HDD po instalaci win...

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Vladan
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

obnova dat z naformátovaného HDD po instalaci win...

Příspěvek od Vladan »

Ahoj...
Mám problém. Zformátoval jsem rozdělený disk "rychle" při instalaci windowsů. Instalace proběhla. Pak jsem zjistil, že jsem zformátoval disk, se zálohou místo systému. Nejde mi obnovit data ani getdataback, ani easy recovery. Najde to pouze data, která tam byli až po formátu, tudíš jen zbytek z instalačních souborů. To co tam bylo před formátem, vůbec.
Je nějaká naděje, že by se to dalo obnovit, i přes tu instalaci? Potřebuju odpověď co nejrychleji. Díky.
CPU: Intel C2D E6750 (2,66GHz) ZalmanAlCu7000, MB:GigabiteGA-965P-S3, RAM: 2x A-Data Vitesta EE 1024MB DDR2 800+MHz CL4, GPU: Asus EAX1950PRO HTDP 256MB, Sound: Creative Labs X-Fi Xtreme Gamer-Fatal1ty Pro, HDD: Hitachi IDE 160GB, Segate SATAII 500GB, DVD: Optiacr AD-7203S, Monitor: 20" HP LP2065, Case: CoolerMaster Elite 334, Zdroj: 425W Enermax PRO82+
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Možná bych zkusil nějakou specializovanou firmu, pokud to byly hodně důležité data. Samozřejmě to bude něco stát. :wink:

Ale spíš si myslím, že už je pozdě. :(
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
oyza
Začátečník
Začátečník

Re: obnova dat z naformátovaného HDD po instalaci win...

Příspěvek od oyza »

Vladan píše:Ahoj...
Mám problém. Zformátoval jsem rozdělený disk "rychle" při instalaci windowsů. Instalace proběhla. Pak jsem zjistil, že jsem zformátoval disk, se zálohou místo systému.
jo to se mi taky stalo, ty howadsky widle tam prehodej pismenka.

no doufam ze si zvolil spravnou verzi getdataback... je pro fat a ntfs..
nicmene abych neremcal.... posledne jsem obnovil disk co nesel getdatabackem pomoci R-Studio - opet je verze pro ntfs a fat...

zatim getdataback nebo r-studio 95% uspesnost obnovy. try it
AMD X6 1090T cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 6G OCZ XTC Platinum, Toxic HD6870, SSD, Asus Xonar D1 - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by EIZO 22" + 19" Dell.
jankop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jankop »

Pokud jsi na ten datový disk ještě po formátu nainstaloval Windows, tak nepředpokládám, že bys nějaká použitelná data obnovil.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Nebo Easy Recovery taky dost dobry a pomáha;)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

ja si myslim ze uz asi sance na nejakou obnovu neni protoze si po formatu nahraval nova data takze uz to asi nepujde...

mozna se zkusit nekde ve specialni firmě na tohle zeptat jaka je moznost na obnovu..
oyza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oyza »

jankop píše:Pokud jsi na ten datový disk ještě po formátu nainstaloval Windows, tak nepředpokládám, že bys nějaká použitelná data obnovil.
tak to uplne v klidu, i po dvou ghostech to porad bylo schopny obnovit spoustu dat.

R-Studio a GetDataBack rulez...
AMD X6 1090T cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 6G OCZ XTC Platinum, Toxic HD6870, SSD, Asus Xonar D1 - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by EIZO 22" + 19" Dell.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Taky i po formatu a instalaci sem to obnovil, je to individualni..
oyza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oyza »

Dzin píše:Taky i po formatu a instalaci sem to obnovil, je to individualni..
co se neprepise to skoro vzdycky najde. nepodarilo se mi obnovit jen dva disky co sem kdy delal. jeden, kdy widle xkrat opravovaly samy a ja pak jeste blbe pustil pro ntfs misto fat. tak to se posr... a druhej, kdyz byla v hajzlu logika a ten disk nespolupracoval krom boot ini a pak to porad psalo jen read error. osobne mam zkusenost asi z 15ti obnov, ze tyhle 2 programky to nasly, kdyz ne jeden, tak druhej. co se neprepsalo novymy soubory tam bylo. testoval jsem to prave i po dvojitem ghostu a snad i po nejaky "drticce" dat, uz nevim ktery...
jankop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jankop »

Jste optimisté. :) Záleží pochopitelně na velikosti oblastí a poměrech objemů nových a starých dat. Ale jedno je jisté. Oblasti disku, které byly přepsány novými daty není možné běžnými prostředky obnovit.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

jankop píše:Jste optimisté. :) Záleží pochopitelně na velikosti oblastí a poměrech objemů nových a starých dat. Ale jedno je jisté. Oblasti disku, které byly přepsány novými daty není možné běžnými prostředky obnovit.
je, ale neni to ani snadne ani levne...ale je až nekolikere přepsaní to spolehlive přepiše...treba v FBI to formatujou a prepisujou nekolikrat :) nekdo tu hazel primo čislo :)
jankop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jankop »

Psal jsem běžnými prostředky. K technologiím, které zmiňuješ, se nedostane u nás ani firma. Ale stejně si myslím, že většina toho, co se vypráví, jsou fámy. Nevěřím, že když bude disk 6x přepsán, tak že na něm někdo něco najde z historie.
Vladan
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vladan »

Bohužel, všechny "nástroje" určené k obnově dat, co jsem kde našel a sehnal, nic nenašli. Našli pouze soubory na disku tzn. instalaci new win a pár souborů z instalace, který se po nainstalování smažou. Takže jsem se s daty rozloučil, přerozdělil si disk a nainstaloval new widle. Díky za rady, příště se radši než začnu formátovat kouknu 3x na velikost daného HDD abych měl jistotu, že formátuju právě ten co chcu. Díky všem.
CPU: Intel C2D E6750 (2,66GHz) ZalmanAlCu7000, MB:GigabiteGA-965P-S3, RAM: 2x A-Data Vitesta EE 1024MB DDR2 800+MHz CL4, GPU: Asus EAX1950PRO HTDP 256MB, Sound: Creative Labs X-Fi Xtreme Gamer-Fatal1ty Pro, HDD: Hitachi IDE 160GB, Segate SATAII 500GB, DVD: Optiacr AD-7203S, Monitor: 20" HP LP2065, Case: CoolerMaster Elite 334, Zdroj: 425W Enermax PRO82+
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“