Tuhnutí PC při každé zátěži

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

FILLEN
Nováček
Nováček

Tuhnutí PC při každé zátěži

Příspěvek od FILLEN »

Včera jsem dal dohromady následující sestavu:
1. GB 965-DS4
2. C2D E6300
3. AC Freezer 7
4. 2*1024MB 800Mhz A-DATA
5. GB GF7300GT, 256 MB DDR2
6. Seagate 320GB
7. Segate 250GB
8. Fortron Bluestorm 400W, FSP4

Už instalace WXP byla peklo, naistaloval jsem to asi na 20. pokus a to jsem musel ještě přehazovat RAMku. Nyní je v PC jenom 1 modul, počítač padá daleko míň než se 2 moduly, ale i tak je to skoro pořád. Teplota CPU je pod 40°C, počítač jsem vůbec netaktoval. Zkusil jsem i memtest, ale je zázrak, když se dostane k 6% otestované paměti :evil: . Je to docela zoufalí, za každou radu budu vděčný. dík :sad:
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Tak každopadne to musi šlapat takže bud pridej mirne voltaž nebo reklamacka...
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Dzin píše:Tak každopadne to musi šlapat takže bud pridej mirne voltaž nebo reklamacka...
Ty ramky bych reklamoval zrovna pokud s nimi byly problémy.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
FILLEN
Nováček
Nováček

Příspěvek od FILLEN »

Voltáž jsem zvýšil o 1 stupeň a paměti jsem nastavil na 667 Mhz...výsledek žádný
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

FILLEN píše:Voltáž jsem zvýšil o 1 stupeň a paměti jsem nastavil na 667 Mhz...výsledek žádný
Reklamace. Tys je kupoval jako kit nebo zvlášť? Jedou v siglu nebo dualu?
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
FILLEN
Nováček
Nováček

Příspěvek od FILLEN »

Mr. Dirk píše: Reklamace. Tys je kupoval jako kit nebo zvlášť? Jedou v siglu nebo dualu?
Pamětí jsou braný v singlu, přece jenom je to úspora 3,5k, ale padá to i s jedním modulem, i v dualu s tím rozdílem, že v dualu to padá 100x víc :evil: .
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Skus je hodit do singlu a projet memtestem. Pokud to hodí chyby tak vyzkoušej každou z nich zvlášť. Která bude vykyzovat chyby tu vyreklamuj.
FILLEN
Nováček
Nováček

Příspěvek od FILLEN »

A tak, Já mám teď v PC jen jednu z nich, pořád je prohazuju, takže je v PC vždy jenom 1 modul...a na každé z nich to padá, mám strach, aby to nebyly jenom ty paměti....
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Tak si zkus od někoho půjčit nějáké DDR2 paměti, klidně i nějakou 256 a pokud to bude blbnout tak bude chyba jinde.
FILLEN
Nováček
Nováček

Příspěvek od FILLEN »

dobrá, zkusím, jinak nikdo neměl podobný problém??
clkmaster
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od clkmaster »

Doporucil bych to co Mr. Dirk - zkusit jiny pameti. Pokud je problem v nich, slusnej prodejce by ti je snad mohl vymenit za jiny; mozna ti pomuze seznam overenych modulu http://www.gigabyte.com.tw/FileList/Mem ... 5p-ds4.pdf
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Tak jestli jsou RAM jako dual chanel nebo ne až tak nezáleží me jeli v PC a-data v dualu ikdyž to nebyl dual kit a Corsair XMS jako dual chanel kit nejeli...je to jak kdy, každopadne jeste mužes zkusit jinej BIOS ale jestli nejde jedna a druha ano tak reklamace te špatne jinak tenhle problem je tu furt dokola takže stači hledat..
FILLEN
Nováček
Nováček

Příspěvek od FILLEN »

Zkoušel jsem testovat memtestem86+(DOS). Jeden modul umřel po 14s druhý za 35s. V dualu to kleklo okamzite. Taky, když se snažím dostat do BIOSu a zmáčku <del> víc než jednou, zasekne se počítač hned při POSTu. Dvakrát se mi to dokonce seklo přímo v BIOSu :evil: . Začínám mít podezření spíš na desku...
keno 10
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od keno 10 »

kdyz mislis ze deska pak skus tie ramky inkde
phz^
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od phz^ »

mam takovej podobnej problem, ale ne snad tak zavaznej, nekdy se mi stane ze pri hrani se mi kousne kompletne pc, zvuk i obraz

teplota to neni, CPU nejde nad 58°C a grafika je kolem 62°C :?
oyza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oyza »

phz^ píše:mam takovej podobnej problem, ale ne snad tak zavaznej, nekdy se mi stane ze pri hrani se mi kousne kompletne pc, zvuk i obraz

teplota to neni, CPU nejde nad 58°C a grafika je kolem 62°C :?
standardi popis pro prehrati... otevri case a testni to. na cpu 58 je trosku dost
AMD X6 1090T cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 6G OCZ XTC Platinum, Toxic HD6870, SSD, Asus Xonar D1 - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by EIZO 22" + 19" Dell.
djgeneral
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od djgeneral »

oyza píše:standardi popis pro prehrati... otevri case a testni to. na cpu 58 je trosku dost
58st. je úplně v pohodě. To přehřátí nejni 8-)
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

djgeneral píše:
oyza píše:standardi popis pro prehrati... otevri case a testni to. na cpu 58 je trosku dost
58st. je úplně v pohodě. To přehřátí nejni 8-)
No možná na tvůj Intel...

Ale AthlonXP by neměl jít přez 55stupnu pak uz jsou problemy
djgeneral
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od djgeneral »

Godzzila píše:No možná na tvůj Intel...

Ale AthlonXP by neměl jít přez 55stupnu pak uz jsou problemy
Nu.. Koukni sem http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=86547
Mě 58st. v heatu prosstě přijde ok
:oops:
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

FILLEN píše:Zkoušel jsem testovat memtestem86+(DOS). Jeden modul umřel po 14s druhý za 35s. V dualu to kleklo okamzite. Taky, když se snažím dostat do BIOSu a zmáčku <del> víc než jednou, zasekne se počítač hned při POSTu. Dvakrát se mi to dokonce seklo přímo v BIOSu :evil: . Začínám mít podezření spíš na desku...
Tak jestli to neni deska tak to ani nezkoušej stim neco delat to je uplne v na nic, zkus jestli to teda je da defaultnim rekavencich a latencich jinak reklamace ...
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“