Zdravim, tak jsem vcera sestavoval kamaradovi PC a mam mensi problem.
Jedna se o: CPU Intel Celeron D352 (kamaradovi jiz nezbyly penize, tak si C2D koupi treba za 2 mesice)
MB- Asus P5B, pameti 2x 1Gb Buffalo 667Mhz, 250Gb SATA2 disk-Seagate Barracuda 7200.10 ST3250620AS, IDE mechanika LG, X1650XT.
A ted k problemu:
PC jsem sestavil, zda se byt plne funkcni. Problem zacal s installaci Win. Nechtel nabootovat z CD, po 2hodinovem usilovnem snazeni a nastavovani vseho moznyho installace zahadne nabehla, nainstalloval se windows, ovladace atp.
Nasledovalo par klasickych restartu pri installaci ovladacu. Ale najednou po par restartech PC odmita nabehnout- sekne se pri kdyz vypisuje Spousteni Windowsu. A zde se sekne skoro vzdy, po neustalem resetovani jednou z 20 pokusu treba nabehne normalne. Mam pocit, ze se jedna o nejaky spatny driver,ktery se s necim "hada". Ale problem je, ze jiz se mi zaboha nedari, aby PC nabootovalo z CD kuli opetovnemu naformatovani a instalaci Windows. Zkousel jsem jiz vsechno- inovaci windows, novy bios, nejnovejsi ovl. na zvuk., LAN, grafiku...
PC nenajede ani pri nouzovem rezimu-sekne se ve stejnem miste.
Take jsem zkousel na 1 op. pamet, jine IDE mechaniky atp. Nic nepomohlo, nemate s tim nekdo zkusenosti?
Mozna by pomohla nova SATA mechanika,ale nemam moznost si ji nikde pujcit a kamarad nechce/nemuze si ji koupit a je to take blbost,kdyz ma fungl novou mechaniku. Nastesti jsem nemel nikdy takove problemy s JMicron IDE radicem a nevim jiz jak si poradit