Dal jsem prevest disk z fat32 na ntfs pomoci prikazoveho radku prikazem convert c: /fs:ntfs, dal jsem naplanovat prevod po restartu. Restartoval jsem system, nejdriv to proskenovalo disk, pak to provedlo prevod, napsalo to prevod byl dokoncen, pak se to restartovalo, a od te doby mi nechce disk vubec nabootovat, proste se to pri bootovani sekne a nic se nedeje.
Nevite co s tim aby to slo nabootovat? vypada to ze data jsou v poradku protoze kdyz dam nabootovat z instalacniho CD winxp tak mi to najde ten system na disku.
Pritom nedavno predtim jsem zkousel prevadet na jinem Pc a probehlo to v klidu, akorat jsem to dal prevest pres Partition Magic, ale stejne se to restartovalo a probehlo to uplne stejne.
Napadlo me v konzoli pro obnoveni systemu napsat prikazy fixboot a fixmbr, ale nejsem si jisty jestli to pomuze, aby mi to ty data neodrovnalo uplne.
Jeste me tak napadlo, jestli to nahodou nemuze byt starsi deskou, ktera neumi bootovat z ntfs oddilu? Je tam starsi deska se socketem A a chipsetem Via KT133. I kdyz jsem myslel ze to je jedno.
urcite zkus fixboot a fixmbr z konzole, ja to provadel uz kolikrat a data mi nikdy neodesly...zkus nejdriv fixboot a kdyz ani po restartu to nepujde, tak fixmbr
mam pocit ze mbr na hdd nema system souboru podle disku, nebo se pletu? podle me by to melo nabootovat z fat32, ntfs, ext2, ext3 atd. ale jistej si nejsem, takze me kdyztak ukamenujte, jestli kecam
Tak fixboot ani fixmbr nepomohly, porad to nechtelo bootovat, dokonce ani kdyz jsem dal opravu instalace XP, tak po restartu to opet nechtelo bootovat z disku. Vypada to jako by bios nebyl schopen nabootovat z ntfs partition.
Nastesti jsem mel zalohu na jinem disku, takze jsem ho komplet obnovil se starym FAT32 a uz to zase jede.
No chtel jsem to prevest ale kdyz to nejde tak smula no tak zustanu u FAT32.
Nebo jsem neco delal spatne? vazne nevim proc to nejde.
kdyz ste tu uz vytahli tak stary dred, tak bych jen rad upozornil, ze bootovani z FAT32, NTFS, EXT2, EXT3, ReiserFS, .. obstarava Bootloader->NTLoader (pro win rady NT) umi FAT32, FAT16, NTFS a mozna i jeste nejake navic, tohle neni zalezitost desky (BIOSu - ten nacte jen prvnich 512B disku - prvni sektor - s bootloaderem, ktery prebira rizeni PC v dobe spusteni.. Pogooglete cely boot proces, tohle je "jen vytazek")
Naposledy upravil(a) OndraSter dne ned 18. úno 2007, 18:07, celkem upraveno 1 x.
a jak ti to zatuhne? ntldr not found? system not found nebo co? popis to lip
dost casto se u toho stava, ze to pak nenastavi disk jako active. pak to nebootuje. nastavis a funguje. nekdy staci ten disk dat do jinyho kompu a on ho opravi - je li chyba souboru, nekdy nepomuze nic jinyho nez reinstal widli * samoze pres opravu. fixboot a fixmbr si rikal, ze nic.
dostanes se aspon k menu pres F8? dost casto staci nouzak a pak restart. malo si popsal kde to konci
AMD X6 1090T cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 6G OCZ XTC Platinum, Toxic HD6870, SSD, Asus Xonar D1 - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by EIZO 22" + 19" Dell.