Asus M2N-E (AM2, nF570 Ultra) - tipy a rady

Základní desky firmy Asus a firmy MSI.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
martello
Nováček
Nováček

Příspěvek od martello »

Mněl jsem stejnej problém, dva měsíce mi comp fachal s box chladičem a po výměně za CoolerMaster RR-DCH-S9U1 Hyper TX ani píp ani ťuk jen černá obrazovka. Desku sem vyreklamoval, a teď fachá v pohodě.
dzajroo
Nováček
Nováček

Příspěvek od dzajroo »

takze deska je ok. problem bol v RAM, asi sa nejako nemaju radi z doskou. inac deska ve velmy vybereva na RAM ani s mojimi mushkin-mi nechcela ficat a dnes rano som tam skusil dat kingston hyper-x 750mhz a rozbehlo sa to :-D
Snowicek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Snowicek »

presne tak....som si myslel,ze cena za 2GB je super-4000sk...setci mi to radili a nakoniec tie A-Daty nejdu...je to obycajny kraaaam! :evil:
fahrus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fahrus »

Jak je na tom deska se zvukem? Chtel bych co nejkvalitnejsi - nezalezi mi na poctu vystupu, ale na kvalite. Na prvni strance threadu se pise, ze ma v tomto smeru problemy... Zmenilo se od te doby neco? Necetl jsem tech 20 stranek - vetsina se me netykala...
Zvuk bez lupani, krupani, sumeni atd - splni tahle deska (nebo je to obecne chipsetem??) moje naroky? Diky
dzajroo
Nováček
Nováček

Příspěvek od dzajroo »

Snowicek píše:presne tak....som si myslel,ze cena za 2GB je super-4000sk...setci mi to radili a nakoniec tie A-Daty nejdu...je to obycajny kraaaam! :evil:
dokonca tie ramky mi nesli ano na mojej MSI k9n ultra.. az na 4x naskocili aj to len 1gb namiesto 2gb takze radsej zainvestovat do kvality ako kvantity 8-)
fahrus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fahrus »

muzu se pripomenout s dotazem? jak je na tom deska s kvalitou zvuku? doporucli byste v tomhle smeru jinou? Je to dano chipsetem nebo vyrobce od vyrobce ma moznost do kvality zasahnout?
deffuse
Nováček
Nováček

Příspěvek od deffuse »

no no aj mna by zaujimala alternativa m2n-e v cenovej hladine nie vyssiej ako tato doska.... Co vy na dosky biostar?
spachtle
Nováček
Nováček

flash biosu se nepoved

Příspěvek od spachtle »

Koupil jsem si pred par mesici na czechcomputer.cz sestavu s deskou Asus M2N-E (nechal jsem si ji slozit) a ted jsem chtel updatovat bios, ale update se nepoved, pouzil jsem dodanou utilitu pro windows (to asi byla fatalni chyba), behem flashovani se pocitac samovolne vypnul a pak jiz nesel zapnout. Kdyz ho zapnu, tak se asi behem 2 sekund zase vypne, nic se nema sanci na obrazovce objevit.

Zkousel jsem vyndat baterku a prehodit jumper podle navodu, i jsem zkusil strcit dodane CD (bios by se pry mel podle navodu v pripade havarie znova nahrat), ale ani jedno nepomohlo, mechanika ani nema sanci cd nacist, hned se to vypne.

Asi jim to zkusim odvest na reklamaci do pribrami, kde maj servis (radsi, nez to balit a posilat postou), tak jsem zvedavej jestli uspeju...
fobos
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fobos »

Pri zle nahranom BIOSe ti uz baterku vytahovat nepomoze, Jedine co mozes spravit je skusit reklamovat MB alebo dat si vo specializovanej firme prehrat BIOS
Demon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Demon »

Meloon píše:Pri zle nahranom BIOSe ti uz baterku vytahovat nepomoze, Jedine co mozes spravit je skusit reklamovat MB alebo dat si vo specializovanej firme prehrat BIOS
Nemáš pravdu je tam utilita ASUS CrashFree BIOS 3.
ASUS CrashFree BIOS 3 umožňuje uživatelům obnovit poškozený BIOS z USB flash disku nebo CD se souborem BIOSu.
Přímo na CD k desce je bios.
Máš to v manuálu na str. 4-9.
Jestli to je funkční ,je další věc.
Athlon 64 X2 5400+ Black Edition (AM2) 2800MHz@3115MHz,AC Freezer 64 Pro Asus M2N-E nForce 570 Ultra Geil DDR II 3x2GB 800MHz
Gainward Golden Sample Goes Like Hell 4850GS DDR5 750/3900 LG GSA H10N Seagate 160GB Sata II , Samsung F3 1TB
Seasonic Energy Knight SS-500ET, T3 500W Case-Thermaltake Matrix VD2000BNS Microsoft Habu

22" Dell 2209WA
marek16
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od marek16 »

Zdá se mi to, nebo jsem v BIOSu neobjevil možnost zapnutí NCQ? :evil:
Chronos
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chronos »

marek16 píše:Zdá se mi to, nebo jsem v BIOSu neobjevil možnost zapnutí NCQ? :evil:
V tom pripade jsi asi spatne hledal. Manual 4.4.4

edit: sorry, prekoukl jsem se, tam je cnq
Naposledy upravil(a) Chronos dne sob 24. úno 2007, 12:26, celkem upraveno 1 x.
Demon
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Demon »

Chronos píše:
marek16 píše:Zdá se mi to, nebo jsem v BIOSu neobjevil možnost zapnutí NCQ? :evil:
V tom pripade jsi asi spatne hledal. Manual 4.4.4
??? a kde ?
Athlon 64 X2 5400+ Black Edition (AM2) 2800MHz@3115MHz,AC Freezer 64 Pro Asus M2N-E nForce 570 Ultra Geil DDR II 3x2GB 800MHz
Gainward Golden Sample Goes Like Hell 4850GS DDR5 750/3900 LG GSA H10N Seagate 160GB Sata II , Samsung F3 1TB
Seasonic Energy Knight SS-500ET, T3 500W Case-Thermaltake Matrix VD2000BNS Microsoft Habu

22" Dell 2209WA
fobos
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fobos »

Vysliel novy BIOS:

http://support.asus.com/download/downlo ... uage=en-us

M2N-E Deluxe BIOS version 0802
Support new CPUs. Please refer to our website at: http://support.asus.com/cpusupport/cpus ... uage=en-us
petrmegac
Nováček
Nováček

Paměti

Příspěvek od petrmegac »

Dobrý den
mám dotaz ohledně této základní desky, kterou jsem si nedávno pořídil. Mám paměti Kingston 675MHz 4-4-4-10 při 1,8V. Bios mi nabízí frekvence 667 a pak 800MHz. Dotaz se týká toho, jakým způsobem (parametrem) mám nastavit frekvenci 675MHz, v té změti parametrů se absolutně nevyznám. Nejde mi ani tak o přetaktování, používám základní nastavení. Paměť se v biosu detekuje jako 667MHz s časováním 5-5-5-15. Časování jsem si upravil bez problémů, ale s tou frekvencí si rady nevím. Děkuji za rady.
korki
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od korki »

Tu frekvenciu pamati zdvihneš jedine ak mierne zdvihneš FSB procáku.
Inak tých 10MHz nemá žiadny vpliv, stačí keď si nastavil časovanie
PC1:CPU:E8400 3GHz+Scythe Ninja/MB:ASUS MAXIMUS II Formula/RAM:2x2GB Corsair XMS2DHX 800MHz CL4/GPU:Powercolor HD6870/HDD:2xWD Caviar 250GB2500YS SATA II Raid 0/Mechaniky:,Samsung S223Q SATA/Monitor:SAMSUNG 22" 226BW/Repro:Logitech X-530/Keyboard:Microsoft Wireless Optical Desktop/Zdroj:500W Enermax Liberti/Case:Tt Soprano 1000BWS
PC2:CPU:P4 3,4GHz 1MB LGA BOX/MB:ABIT AS8/RAM:2x512MB DDR400 + 1GB/GPU:MSI FX5500 64b 128MB/HDD:Hitaschi 80GB SATAII 8MB, 250GB SEAGATE SATAII/DVDRW LG 4167/19"CRT LG Flat/350W FORTRON
PC3:CPU:E5200 @3GHz + Freezer/MB:ASUS P5W DH DELUXE/RAM:2x1GB DDRII 667@600MHz CL4 AM1 +2x1GB ADATA/GPU:ASUS HD3870 512MB DDR4/HDD:Maxtor 250GB 8MB, 1TB WD, 250GB WDIDE/MECH:Liteon 16H5S/17" LCD ASUS/Repro: Logitech 2.1 X-230/350W Fortron
petrmegac
Nováček
Nováček

Příspěvek od petrmegac »

OK, díky za info, nebudu se v tom teda raději vrtat :-D
oneill_sx1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneill_sx1 »

Jeste jsem na teto desce netaktoval pres bios, jen jsem zkousel tu aplikaci od ASUS, a je to dost na prd, protoze kdyz jsem dal nejvic co to slo, tak se to seklo, a pak jsem musel obnovovat default nastaveni bios.
PIESZKAM
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PIESZKAM »

oneill_sx1 píše:Jeste jsem na teto desce netaktoval pres bios, jen jsem zkousel tu aplikaci od ASUS, a je to dost na prd, protoze kdyz jsem dal nejvic co to slo, tak se to seklo, a pak jsem musel obnovovat default nastaveni bios.
A co se divíš???Kdyý nastavím moc FSB tak se to sekne....
Raději taktuj v biosu, ve win je to o ničem.
CPU-AMD Athlon 64 X2 3600+ EE (socket AM2) @3Ghz /MB-M2N-E, Ram- 2*Corsair DIMM 512MB DDR II 675MHz CM2X512-5400C4/ HDD-Seagate T-Lite ST3160811AS - 160GB/ VGA-MicroStar NX7600GS-T2D256EH 256MB PCI-E / MECHANIKA-LG SuperMulti GSA-H20L černá OEM - DVD-R/+R, DualLayer / PSU-Forton 400w /// water cooled
limited
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od limited »

cau koupil sem si tuhle desku a kdyz ji zapojim tak dioda na desce nesviti ale blika nevite co by to mohlo bejt ?? zbytek sestavy Athlo X2 3600+EE,asus radeon EAX1950Pro 256M,geil 1GB ram 667Mhz 160GB HDD hitachi,dvd-rom samsung 400W zdroj forton napajeni desky mam pres redukci 20pin>24pin

v manualu ani na asus.com sem nic nenasel

EDIT// tak uz sem to poresil asi sem mel nejak spatne pripojenz USB do prednihopanelu protoze kdyz sem je vypojil tak to funguje :)
Odpovědět

Zpět na „Asus a MSI“