100 dolarovy Notebook
Moderátor: Don
- keno 10
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
100 dolarovy Notebook
oplati sa ? ake ma funkcie ma to USB ? kolko to vydrzi na baterke ?
- vikicek
- Začátečník
- Mr.Nigga
- Začátečník
- Kamikadze
- Redaktor PCT
- Kontaktovat uživatele:
Jedna se o projekt notebooku pro deti z rozvojovych zemi.
Stranka projektu(anglicky):
http://www.laptop.org/index.en_US.html
Stranka projektu(anglicky):
http://www.laptop.org/index.en_US.html
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
- Thellwin
- Administrátor
- h4__
- Žlutá karta Bazar
-
- Maxtor
- Začátečník
-
..jj.. cena 100USD je stanovena jen pro rozvojovy zeme.. na volnym trhu (a ten se stejne bude tykat jen chudych zemi, ktere uz ale trochu lezou nahoru) by mel byt 200..
..tezko ale soudit, jak to poslape a jak to vubec bude vypadat.. ma to 128MB RAM ale jede to na Linuchu, tzn mohlo by to bejt v pohode.. pro deti to bude gut.. jde hlavne osvojeni si pocitace jako takoveho.. navic je v tom jen Flashka, tzn, kdyz s tim sem tam nekde trochu trisknou, melo by to neco vydrzet..
..jo a s tema prodejema.. no.. nevim nevim, ale kdyz kouknu nahore na tom jejich webu na jazykovy mutace, mohl bych usoudit, ze se to bude prodavat prave ve vsech tehle zemich.. ale tezko rict no..
..tezko ale soudit, jak to poslape a jak to vubec bude vypadat.. ma to 128MB RAM ale jede to na Linuchu, tzn mohlo by to bejt v pohode.. pro deti to bude gut.. jde hlavne osvojeni si pocitace jako takoveho.. navic je v tom jen Flashka, tzn, kdyz s tim sem tam nekde trochu trisknou, melo by to neco vydrzet..
..jo a s tema prodejema.. no.. nevim nevim, ale kdyz kouknu nahore na tom jejich webu na jazykovy mutace, mohl bych usoudit, ze se to bude prodavat prave ve vsech tehle zemich.. ale tezko rict no..
- Kamikadze
- Redaktor PCT
- Kontaktovat uživatele:
Jinak ohledne dalsiho HW vybaveni:
CPU AMD Geode
128MB RAM
500MB flash pameti misto HDD
CPU AMD Geode
128MB RAM
500MB flash pameti misto HDD
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
- vikicek
- Začátečník
No já nevim,pro ty rozvojový země to je asi dobrý,ale myslim že za těch 200 USD se to u nás nevyplatí....šitskej displej,malo místa na tom flash disku....to si radši koupim novou grafárnu
MB: Asus P8P67 CPU: Intel Core i5 2500K@4,5GHz@Gelid Tranquillo Memory: A-Data 8GB DDR3 1600 MHz GK: AMD Radeon HD6870 HDD: WD Caviar Blue 1TB PSU: Seasonic S12II-520W Monitor: Samsung BX2240
- ctrl_j
- Začátečník
-
- palda
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
prodavat se bude ale v lepsi konfiguraci (cetl jsem to asi pred pul rokem) ...
kdyby dali to CPU na tech 500MHz jak melo byt puvodne, s "diskem" alespon 1GB, a displayem s lehce vyssim rozlisenim.. a nejake decentnejsi barvy, tak bych jeho koupi zvazoval ... jinak nevi nekdo jak je na tom ten finalni model s vydrzi na baterie?
kdyby dali to CPU na tech 500MHz jak melo byt puvodne, s "diskem" alespon 1GB, a displayem s lehce vyssim rozlisenim.. a nejake decentnejsi barvy, tak bych jeho koupi zvazoval ... jinak nevi nekdo jak je na tom ten finalni model s vydrzi na baterie?
- slivamichal
- Začátečník
- Kamikadze
- Redaktor PCT
- Kontaktovat uživatele:
slivamichal píše:Baterie?Vždyť není nic lehčího než když dojde baterie tak si zatočíš klikou a zase to chvíli pošlape.Jo ruční pohon je ruční pohon .
Jinak o vydrzi baterie jsem zatim nic na strankach projektu nenasel. Nebo jsem prinejmensim prehledl
- Maxtor
- Začátečník
-
- vikicek
- Začátečník
LOL tak kdybych si tohle koupil,tak bych se s tim asi moc neukazoval,vypadá to jako ten notebook pro děti (Želvík)
MB: Asus P8P67 CPU: Intel Core i5 2500K@4,5GHz@Gelid Tranquillo Memory: A-Data 8GB DDR3 1600 MHz GK: AMD Radeon HD6870 HDD: WD Caviar Blue 1TB PSU: Seasonic S12II-520W Monitor: Samsung BX2240
- Thellwin
- Administrátor
- Maxtor
- Začátečník
-
- vikicek
- Začátečník
Je mi to jasný že je to primárně určený pro děti (vejš sem to někde psal) ale myslel sem že např. Palda o tom uvažuje jako pro sebe...tak nicMaxtor píše:..hmm mysli.. nebude to treba tim, ze to notebook pro deti je..?vikicek píše:LOL tak kdybych si tohle koupil,tak bych se s tim asi moc neukazoval,vypadá to jako ten notebook pro děti (Želvík)
- crashPC
- Mírně pokročilý
no já od známýho slyšel jak ho předváděli na nějaký akci, a nějakej "boss" to jako hlavní šéfik (pro efekt) zrovna roztáčel tou kličkou, která mu upadla a zůstala v ruce
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
- Kamikadze
- Redaktor PCT
- Kontaktovat uživatele:
První milion „stodolarových notebooků“ je připraven k výrobě
Kód: Vybrat vše
http://www.svethardware.cz/akt.jsp?aktuality_start=0#425CEC2B918AC638C1257287003C0F94