DEMA vymozenosti ATI karet

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

DEMA vymozenosti ATI karet

Příspěvek od Flegy »

Zdravim, nemohli byste sem postovat linky na animace co delala ATI primo k ruznejm GK? pamatuju si ze kdyz sem kdysi koupil Rage 128 pro tak tam byl takovej vodopad a reka... ale ted at hledam sebevic, nemuzu nic novyho najit :oops: asi hledam spatne :(
Naposledy upravil(a) Flegy dne pon 19. úno 2007, 19:59, celkem upraveno 2 x.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Myslíš RageDawning?

Obrázek

Obrázek

http://www1.mydrivers.com/cgi-bin/tools ... /442,2.htm

Bohužel komplentě funguje jen s Rage 128 a staršími verzemi driverů...

všechna novější dema jsou stále k dispozici na webu ATi v sekci "developers" / "demos"

http://ati.amd.com/developer/demos.html
Naposledy upravil(a) no-X dne pon 19. úno 2007, 19:31, celkem upraveno 3 x.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

diky no-xi :roll: , pamatuju si jak sem u toho slintal :inlove: . promin, sem to prehlidnul na jejich sajte :oops:
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

občas mi to připadá, jako by to snad už ani nebyla pravda... co všechno bylo možný bez shaderů, dokonce bez DX7 a dokonce i bez EMBM...

Obrázek
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

jj presne tak :oops: . treba nyni moderni HDR, nevim proc to s nim tak prehanej, kort oblivion a svetelkujici obekty :) ... podle me to je zbytecny...

je to takova nostalgie... zitra dam dokupy starej komp, oprasim rage 128 pro a pustim si po letech to demicko :P . jeste ze te tu mame, ja si prave za boha nemohl vzpomenout jak se jmenovalo :lol:
crux2005
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crux2005 »

Flegy píše:jj presne tak :oops: . treba nyni moderni HDR, nevim proc to s nim tak prehanej, kort oblivion a svetelkujici obekty :) ... podle me to je zbytecny...
aby aj každý *slepý d* videl, že je "tam" niečo čo zapol :roll:

ak sú nie sú efekty tak "jasne" viditeľné ( :lol: ) tak sa potom usery sťažujú že hra je zle optimalizovaná a že sa z "hľadiska" detailov nič nezmenilo, ale výkon to "žere" poriadny.
s pozdravom, crux.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

hm, ja bych fakt spis uvital fotorealisticke nasvicen sceny nez aby to svetelkovalo jak v pohadce :oops:
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

To Flegy : Přesně to jsou důvody, proč se mi HDR a jeho současná implementace ve většině případů nelíbí :)

Ale asi jsme OT :oops:
Goldnoob team proud member!
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Neboj... v tomhle tématu stejně už není co řešit, takže pokud se chcete bavit o reálných/nereálných efektech, nikomu to imho vadit nebude :-)
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

mam takovej dotaz. asi nejde nejak omezit to presviceni dany HDR efekty? jsou hry, u kterych je to relativne pekne udelany (rozumej neprehnany), ale u vetsiny je to des...
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Flegy píše:mam takovej dotaz. asi nejde nejak omezit to presviceni dany HDR efekty? jsou hry, u kterych je to relativne pekne udelany (rozumej neprehnany), ale u vetsiny je to des...
Asi ti neporadim ale u far cry sa dali nastavovat rozne HDR mody cez konzolu, dalej sa mi paci HDR ktore je urobene napriklad v Call of Juarez, :)
S tym presvietenim mas pravdu ,ale hadam sa to vyvojari naucia lepsie pouzivat.
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

MichiGen: to není kvůli tomu, že by to vývojáři neuměli - to je kvůli tomu, aby každá lama poznala rozdíl... vzpomeň si na screenshoty prezentované jistou osobou ze splinter cell CT. Stále prezentoval, jak má nVidia díky přepálenímu HDR lepší obraz, dokud se nezjistilo, že zvýšením kontrastu v ovládacím panelu ATi se dá dosáhnout téhož výsledku...
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Já myslím, že to velmi pěkně popsal Crux ... i já jsem tady kdesi kdysi napsal něco v podobném duchu.
Goldnoob team proud member!
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

Flegy píše:mam takovej dotaz. asi nejde nejak omezit to presviceni dany HDR efekty? jsou hry, u kterych je to relativne pekne udelany (rozumej neprehnany), ale u vetsiny je to des...
taky mi to vadí, mistr v tomhle je oblivion, ty barvy jsou pak strašně nereálný, pastelový až hrůza, ze začátku se mi to líbilo, ale pak to působí divně a nakonec jsem hrál s bloomem a AA což mi navíc šlo rychlejš
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Gr8 Vivec píše: taky mi to vadí, mistr v tomhle je oblivion, ty barvy jsou pak strašně nereálný, pastelový až hrůza, ze začátku se mi to líbilo, ale pak to působí divně a nakonec jsem hrál s bloomem a AA což mi navíc šlo rychlejš
Ono tak pastelovych je asi vacsina hier na Xbox360 od Oblivionu , cez R6 Vegas, po Splinter Cell Double Agent a urcite sa najdu dalsie.
No-x to o tom zvyseni kontrastu ze sa da dosiahnut podobny vysledok som nevidel a docela by ma to aj zaujimalo a viem o ktorom clanku hovoris :)
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
crux2005
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crux2005 »

ešte dodám k môjmu predchádzajúcemu príspevku, že HDR-R nie je efekt - pokiaľ by to mohlo niekomu z toho príspevku vyplývať.

btw: ide o High Dynamic Range Rendering (HDR-R)
s pozdravom, crux.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

zitra to vyzkousim u toho farcry (teprv zitra mi prijde grafarna... :( ).

trosku sem patral po netu, ale nenasel sem ani zminku o moznosti upravovat nejaky konfiguracni soubory pro hdr ci neco podobnyho.

me se oblivion s HDR libil snad jen v jediny pasazi v lese, kdy sem se podival smerem do slunce pres korunu stromu :oops: .
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

V Oblivione je pekne nasvietena trava aj ked je to docela pastelove a tak ako vravis ty flegy pohlad do slnka a cez koruny stromov to ma nice efekt :) . Inak odhalil som v Oblivione ako su robene stromy :lol: 2D textury konarov sa hybu spolocne s hracovym pohladom mozem spravit video ak bude niekto chciet.Inak mozno prave farebna paleta Oblivionu s HDR rozdeluje hracov na ludi ktorym sa viac paci Gothic 3 a druhym sa zasa viacej paci Oblivion.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

jinak jeste trosku bokem, spis pro no-xe... myslis ze upusteni od tojuhelniku a vykreslovani sceny pomoci krivek by bylo o moc narocnejsi na vypocty? respektive sem nepochopil, proc to nikdo nevyzkousel. vzdyt by odpadly hnusny hranaty modely ne? :?
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

HDR-R není efekt, nicméně hry nepoužívají jen HDR-R, ale kombinují ho s dalšími efekty
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“