Neverwinter Nights 2 + rozšíření Mask of the Betrayer

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Já jsem to už dohrál. A přes technické nedostatky jsem spokojen, hra dobře graduje až do samotného konce (od okamžiku, co jsem si zde stěžoval na pády, to už ani jednou nespadlo, asi se něco ve hře po aplikaci patche přepsalo a následně po restartu hry už to jelo bez problému).

Technické nedostatky, špatná optimalizace a dlouhé loadingy jsou určitě mínusem, ale "rewarding storyline" a vůbec design hry to naštěstí zachraňuje. Ostatně stojí za ním velezkušené duo Chris Avellone a Feargus Urquhart a NWN 2 tak má opravdovou hloubku. Určitě díky chlapcům, že se snažili o co největší Baldur's Gate like feel, dokonce i v rámci outra Vám hra nabídne epilogy jednotlivých postav.

Hra má vyloženě otevřený konec, takže se určitě můžeme těšit na pokračování v podobě expansionů, ve kterých by už měly být vychytány veškeré mouchy. A pokud nebudou v prvním, určitě budou už v druhém, jako v případě Hordes of the Underdark u NWN 1.

Ale ono to je dnes složité udělat po všech stránkách vynikající hru. Ani výborný scénář, dialogy a vůbec design hry nestačí, když nemáte v zádech silného vydavatele, který by podržel technickou stránku (Atari).
show must go on..
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

Zasekl jsem se a sháním návod - nemá někdo šikovnej odkaz? :) ...
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Rajče píše:Zasekl jsem se a sháním návod - nemá někdo šikovnej odkaz? :) ...
tradičně na gamebanshee :)

http://www.gamebanshee.com/neverwintern ... hrough.php

A kde jsi se zasekl, ještě to mám poměrně v čerstvé paměti, takže bych snad mohl poradit...
show must go on..
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

2 shadow : Dík :) , ale nepomohlo to

Jinak jde o lokaci "Bonegnasher Clan". Blastglobes mám, ale nejde mi s nima rozbít hromadu kamení, přes kterou se musím dostat...v Tebou postovaném walkthrough je info, že když k hromadě přijdu s blastglobes v inventáři, tak by se měla automaticky spustit animačka, jak hromadu rozbíjím (pokud je v partě Qara, tak by to měla udělat právě ona) :( ...Jenže mě se žádná animačka nespouští, ačkoliv samozřejmě blastglobes v inv mám a v partě mám i onu Qaru :sad: ...Takže to vypadá na hnusnýho a nepřekonatelnýho brouka :huh: ...zkoušel jsem to udělat ručně, ale to s hromadou ani nehne :sad:

Ach jo...
Garnet000
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Garnet000 »

Skúšal to už niekto cez mulťáka?
CPU:E6600@2.8GHz (8x350)1,184V@Thermalright SI-128@SCYTHE_1200rpm MB:GA-P965-DQ6 F9 RAM:2x1GB Corsair DOMINATOR DDR800 CL4; 2x1GB A-DATA Vitesta EE DDR800 CL4 GPU:BFG 8800GTX HDD:2xWD RAPTOR 74GB ; Seagate 7200.10 250GB ; WD SE16 750GB Power:Enermax Infinity 720W Case:ApplusCase X-Blade DVD:Samsung SH-183A Mouse:MX518 Gaming Grade LCD:SAMSUNG SM 940BF FAN: IN: 2x12cm SCYTHE 800rpm OUT: 1x12cm AC Arctic Fan 12L Audio:SB X-FI Extreme Music
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

ty blastglobes, pokud si to správně pamatuji, se nacházejí v té jeskyni. Ale píšeš, že je máš, takže předpokládám, že tu jeskyni na severu mapy jsi prošel.

A pak ano, pak se to má spustit automaticky, mně se to tak udělalo. Ale Qaru jsem v partě neměl, nebyla to má oblíbená postava.

Pokud se ti to nepodaří nějak vyřešit do víkendu, tak mi pošli na mail ten save před tím a já to zkusím s mojí verzí hry. (zkusil bych to i dříve, ale očekávám upgrade :roll: a mám vytaženou základovku, CPU a grafiku).

--------------

MP jsem nezkoušel, zatím, ale nemuselo by to být špatné vyzkoušet proti někomu svého hi-level mága :twisted:
show must go on..
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

shadow píše:ty blastglobes, pokud si to správně pamatuji, se nacházejí v té jeskyni. Ale píšeš, že je máš, takže předpokládám, že tu jeskyni na severu mapy jsi prošel.

A pak ano, pak se to má spustit automaticky, mně se to tak udělalo. Ale Qaru jsem v partě neměl, nebyla to má oblíbená postava.

Pokud se ti to nepodaří nějak vyřešit do víkendu, tak mi pošli na mail ten save před tím a já to zkusím s mojí verzí hry. (zkusil bych to i dříve, ale očekávám upgrade :roll: a mám vytaženou základovku, CPU a grafiku).
Fajn :) Ještě to nějak zkusím a kdyžtak bych Ti byl vděčen, kdybys pomohl :wink:
Raiderpaco
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Raiderpaco »

Jenze v ty jeskyni sou 2 druhy blastglobes jedna jsou stable a ta druha neake nestabylne a ty musis zobrat tie nestabylne dojst k tomu zavalu a spusti sa ti animacka :) Ci uz mas Quaru alebo nie je jedno urobi to akorat inu animacku.

Na tomto mieste som tiez docela dobrre stuhol nez som na to prisiel :-D
Asus M2R32-MVP(SB600) Athlon64X2 @2,6Ghz
2x1024 Kingstone@750Mhz HISX1950Pro IceQ3
X-Fi PRO
VISTA64
WoiTa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WoiTa »

I když jsem tu zabugovanost doteď toleroval, dnes mě hra celkem naštvala. U Deekina jsem si koupil archers košili za 40 šlupek. Hezký brnění, pro Barda jak dělaný, akorát že se po čase prostě vypaří. Už jsem to kvůli tomu i loadoval, ale zase po loadu nějaký lokace ta zbroj zmizela :(
Tak sockařím s jiným, jinak zatím Bard - level 10 a marně se snažím přesvědčit trpoše aby se stal mnichem. Navíc by se hodil nějaký fighter, jiný než Paladin, jsem dost chaotic postava. Máte nějaké tipy?
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

trpoš to jako Khelgar Ironfist? To je jednoznačně nejlepší fighter... s Hammer of Ironfist obzvláště, ale nepodceňoval bych ani mágy, takovej Sand je v pozdějších fázích taky hodně platnej. Mágové se v případě nutnosti mohou za pomocí spellů transformovat i do bojových postav (např. myslím Teaser Transformation), obdobně jako druidové do zvířat. Hodí se to nechat jako jedno z posledních kouzel, když už jsou vyčerpány všechny "klasické spelly".

Co se týče ztráty toho armoru, to nevím, zkus pohledat na oficiálních fórech, zda tam k tomu něco není...
show must go on..
jsykora
Nováček
Nováček

Příspěvek od jsykora »

Garnet000 píše:Skúšal to už niekto cez mulťáka?
jo, hrajeme to přes multiplayer ve čtyřech - co potřebuješ vědět?
7800x3d | Thermalright Phantom Spirit | X670E Tomahawk WiFi | RX 9070XT Pulse | 2x32 GB DDR5 6000MHz cl30 | NVMe WD850x 2TB | NVMe 1TB | 3,84TB SSD PM883 | MaxTytan 1050W Titanium | Fractal Define R6 | Viewsonic 2758-2KP-MHD
jsykora
Nováček
Nováček

Příspěvek od jsykora »

to Rajče:
blastglobes jsou dvoje, a jsou i dva závaly - a animačka se spustí sama
7800x3d | Thermalright Phantom Spirit | X670E Tomahawk WiFi | RX 9070XT Pulse | 2x32 GB DDR5 6000MHz cl30 | NVMe WD850x 2TB | NVMe 1TB | 3,84TB SSD PM883 | MaxTytan 1050W Titanium | Fractal Define R6 | Viewsonic 2758-2KP-MHD
Garnet000
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Garnet000 »

TO jsykora: potreboval by som vedieť (budem to hrat s bratom) jak sa odvíja príbeh. Na splnenie nejakých questov potrebuješ mat danú osobu v parte. Dalej jak je to s plnením questov, jak ovplivní skupinu (myslým tým alighnment). A napiš mi prosim ta (pokkiaľ si hral singla) či je multák lepší. Predsa len možem ulohy plnit viacerými sposobmi, takže najprv sa dohodnete jak postúpite alebo je to intuitívne. dík
Naposledy upravil(a) Garnet000 dne čtv 22. úno 2007, 16:45, celkem upraveno 1 x.
CPU:E6600@2.8GHz (8x350)1,184V@Thermalright SI-128@SCYTHE_1200rpm MB:GA-P965-DQ6 F9 RAM:2x1GB Corsair DOMINATOR DDR800 CL4; 2x1GB A-DATA Vitesta EE DDR800 CL4 GPU:BFG 8800GTX HDD:2xWD RAPTOR 74GB ; Seagate 7200.10 250GB ; WD SE16 750GB Power:Enermax Infinity 720W Case:ApplusCase X-Blade DVD:Samsung SH-183A Mouse:MX518 Gaming Grade LCD:SAMSUNG SM 940BF FAN: IN: 2x12cm SCYTHE 800rpm OUT: 1x12cm AC Arctic Fan 12L Audio:SB X-FI Extreme Music
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

2 all : už jsem na to včera přišel, že musim mít ty nonstable :-D , aby se mi spustila animačka - já jsem předtím bral ty stabilní, protože jsem čekal, že ty nestabilní budou léčka a že cestou třeba vybuchnou....takže díky :wink:
WoiTa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WoiTa »

Rajče píše:2 all : už jsem na to včera přišel, že musim mít ty nonstable :-D , aby se mi spustila animačka - já jsem předtím bral ty stabilní, protože jsem čekal, že ty nestabilní budou léčka a že cestou třeba vybuchnou....takže díky :wink:
Uvažovals stejně jak já :) Vyházel jsem jich 8 na ty šutry, než mě to napadlo.
WoiTa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WoiTa »

Nevím jestli jste dělali stejný úkol, tento je pro Axela (resp. Moire) a jde o to vymlátit Gythianky z jejich doupěte ve městě Neverwinter. Jenže jsem v tom baráku narazil na blade golema, který se zdá nad moje síly. I po 6ti stabilních vybuchujících koulích a cca 1500 dmg co jsem mu uštědřil je teprve near death, už nevim co víc chtěj :) Napadá mě, že zas existuje jiný řešení, tak prosím o radu.
jsykora
Nováček
Nováček

Příspěvek od jsykora »

Garnet000 píše:TO jsykora: potreboval by som vedieť (budem to hrat s bratom) jak sa odvíja príbeh. Na splnenie nejakých questov potrebuješ mat danú osobu v parte. Dalej jak je to s plnením questov, jak ovplivní skupinu (myslým tým alighnment). A napiš mi prosim ta (pokkiaľ si hral singla) či je multák lepší. Predsa len možem ulohy plnit viacerými sposobmi, takže najprv sa dohodnete jak postúpite alebo je to intuitívne. dík
kdo vytvoří hru, je ten hlavní, pro koho se odvíjí příběh. Ovšem kdokoliv přijde ke questové postavě, spustí dialog sám. Na plnění určitých questů, které jsou naklíčovány na NPC, je potřebuješ mít naverbované (Neeshka, Khelgar atp.) - prostě je nech v Neverwinteru v hospodě a courej na výpravy s těma z nich, které na danej quest potřebuješ. Většinou stačí, že je daná NPC ponechaná na začátku, stejnak si totiž řekne o slovo, když se spustí klíčovej script na druhé straně mapy.
Je tam rozdílná jedna věc-když plníš quest, který je určen pouze pro Tebe (např. u soudu důkaz Tvé neviny soubojem) - tak jsme pak naběhli do uzavřeného ringu celá parta multiplayeristů (bez NPC) proti jednomu. Chudák. To je nevýhoda. Jinak platí všechno, jako pro singleplayer. Tzn. získávát influence body kecáním s Khelgarem atp.
Přesvědčení party - no, vzali jsme si dobré postavy - chaotic/lawful. Paladina v partě nemáme, a tak jsou veškeré změny bez vlivu (jelikož jednám já, tak to směřuji na chaotic good).

Pokud je vícero odpovědí, tak se dohodneme po Ventrilu, a podle toho odpovím. Jinak Ti doporučuji postavu s Bluff, Diplomacy a Intimidate. Tahle hra je hodně o kecání. Boje zvládneš v multiplayeru s prstem v nose a když Tě přestane bavit Tvůj charakter, tak si na chvíli přepneš na Khelgara a všechny zmlátíš, nebo na Neeshku a vybereš si kapsy atp.
Jsme v necelé půlce hry.
Garnet000
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Garnet000 »

dík za vyčerpávajúcu odpoveď. Budem to hrat len s bratom a kedže príbeh poznám z pamäti tak budem aj boss a rozhodovať o všetkom. :)
zemla
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zemla »

Dnes jsem si poridil NwN2 a zkousel jsem patchovat pres jejich autopatcher ale hodilo me to---->http://img337.imageshack.us/my.php?image=vstiekjj9.jpg

Nema nekdo podobny problem?

Diky
PC:CPU-AMD X2 Black Edition 6300+/1350v/,RAM-4096Mb DDR2 Adata Viesta extreme +800Mhz,VGA-ATI X2900Xt 512Mb/GPU-830,RAM-2000Mhz,Stock cooler,HDD-Maxtor?120GB+Seagete Barracuda 320Gb,PCI-Soundblaster AUDIGY 4,LCD-Acer AL1717,REPRO-Genius Home theater 5+1.OSTATNI-Klavesice-Microsoft Digital media key,Mys-Microsoft netscroll optical,OS-Window Vista home premium 64Bit
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

potřebuju poradit, jsem v Collectors house a snažim se mu vlámat do sejfu, collectora jsem zabil, klíče mám oba, jen potřebuju zadat třímístnej kód, zkoušel jsem to nějak rozluštit podle tý knížky, ale asi sem úplně blbej, ale nedaří se mi to :oops:
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“