Cus, dnes jsem pridal 2 USB porty (predni) na desku Biostar M7VKA a po nabootovani se nic nezmenilo, tj. oni tam vubec nejsou. Tak jsem brouzdil netem a natrefil jsem na clanek s podobnym problemem, ale jina deska. Jako reseni bylo zapojit to zrcadlove (obracene), btw dokumentace k desce byla chybna. Tak jsem to zkusil, ale zas nic. Rozdelal bednu, multimetr do ruky a zjistil jsem, ze tam neni proud. Tech 5V. Tohle je muj problem, doufam, ze my pomuzete vyresit ho.
P.S. Pro chytraky typu: "zapojil´s to do spravniho pinu" nebo "nemas to zapojeno obracene" odkaz:
Jo, je to zapojene tam, kde ma byt a neni zapojen obracene!
Dik za kazdou radu. Jo jeste ze bezi to pod WinXPpro-BricoPack VISTA.
Pridavny USB port pro M7VKA-problem
Moderátor: L4mka
- HUN
- Nováček

-
- jankop
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Zapojil´s to do spravnýho pinu? Pokud je pravda co píší v manuálu, tak je ten konektor zapojen nestandardně. Připojením prostým otočením dojde nejspíš ke zkratu 5V a případně poškození základní desky.
Popiš, jaký konektor(y) máš na kabelu k case - 2x 5pin nebo 1x10pin. Kolik je v tom konektoru vodičů? Když máš kabel odpojen, naměříš na pinech 1-9, 2-10 napětí? Je opravdu rozdílné polarity?
Popiš, jaký konektor(y) máš na kabelu k case - 2x 5pin nebo 1x10pin. Kolik je v tom konektoru vodičů? Když máš kabel odpojen, naměříš na pinech 1-9, 2-10 napětí? Je opravdu rozdílné polarity?
- HUN
- Nováček

-
Tak je to domaci vyroba, oddelal jsem USB ze stare desky (tam to fungovalo-neni vadny). Jako kabel jsem pouzi IDE kabel po 2x4 žily.Koncovky jsou ploche 4 dirky vedle sebe, neco jako na LED a vypinace jen tady jsou 4 vedle sebe. Nepouzil jsem 5 vedle sebe, btw v kazdy rade jsou 2 Groundy vedle sebe a maji stejny vyznam. Nejde tam nic namerat a zadny jumper jsem nenasel, co by s tim souvysel. V BIOS-u je USB2 povolen. V manualu taky nepisou nejake extra povolovani, je tam jen zobrazeno zapojeni.
- jankop
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Pokud opravdu na konektoru není napětí, tak jsou dvě možnosti:
1. Rozšiřující kanály USB nejsou kompletně osazeny- v manuálu označeny jako options
2. Podařilo se ti zkratem kabelem porty zničit.
Pokud měříš napětí přímo na hřebínku, tak pomni, že piny 2 a 9 značené v manuálu jako GND mohou být ve skutečnosti NC, tedy nezapojené.
1. Rozšiřující kanály USB nejsou kompletně osazeny- v manuálu označeny jako options
2. Podařilo se ti zkratem kabelem porty zničit.
Pokud měříš napětí přímo na hřebínku, tak pomni, že piny 2 a 9 značené v manuálu jako GND mohou být ve skutečnosti NC, tedy nezapojené.