Cus mam stejny problem na Gigabyte chipset 965 DS4 verze biosu je F6.Zatim jeste nebyl cas upgradovat bios a brazdit se forem a hledat pricinu ale uvidime.
Stahnul jsem drivery na disketu zapnul v biosu AHCI najely okna dal jsem F6 nahodil ovladace k AHCI okna najely zmacknu F8 a disky nikde.
Zatim jsem se v tom nehrabal zakze jsem AHCI zrusil a nahodil okna a porovnal vysledky v HD Tachu v normal modu s vysledky s AHCI modem na chipsetu 955 na Gigabyte.
Vysledky byly skoro naprosto stejne takze AHCI nehrotim a pojedu v normalnim modu.
nastavenie rezimu AHCI
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Helstik
- Začátečník

- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
2 radonko:
Sorry, ale srovnavat tu AHCI režim oproti klasice na 2 uplne jinych discích, to má absolutne nulovou vypovídací hodnotu. Naopak - akorat to sem bude vnášet zmatek ...
Sorry, ale srovnavat tu AHCI režim oproti klasice na 2 uplne jinych discích, to má absolutne nulovou vypovídací hodnotu. Naopak - akorat to sem bude vnášet zmatek ...
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- radonko
- Začátečník

-
v podstate mas urcite pravdu, ale zalezi aj na tom co riesis, zhrnem o co tu islo, a k comu sa mozno dopracovavame:Sentenced píše:2 radonko:
pripijil som k doske s ICH8 disk WD a zistil ze bezi v rezime UDMA5, zmeral rychlost s HD tune, max. neprekrocil 60MB/s., vedel som ze ten disk "bezi" aj rychlejsie, otestovane na doske s cipsetom Nvidia6100 kde dosahoval max. cez 70MB/s, aj dalsie parametre boli lepsie....tak ma napadlo preco to doska s najnovsim intelovskym cipsetom tak nezvlada???
zobral som este disky Samsung, hitachi, aj seagate /vsetko S-ATAII, nove/ a postupne ich otestoval cez HD tune na doske s ICH8, a po zrovnani som skonstatoval, ziadny neprekrokrocil v maxime 60MB/s.,
vysladky v hodnotach max, average a min. boli velmi podobne, aj cele krivky, tak som skonstatoval, ze vysledky ovplivnil /limitoval/ rezim UDMA5 a nie su to tie najspravnejsie hodnoty s pohladu diskov
preto som sa odvazil porovnat jeden z nich s vysledkom hitachi na AHCI od Delarga
ako tu bolo uvedene ludia otestovali na jednej doske s jednym diskom rozdiel medzi klasikou a AHCI a uznali ho za minimalny, nepodstatny
s toho zatial vyplyva:
rozdiel medzi normalnych prenosom a AHCI na doskach ktore to vedia /ICH7R,ICH8R/ je minimalny a neoplati sa s tym hrat
dosky ktore AHCI nevedia, teda maju chipset ICH8, ICH7, vedia len "klasiku", a ta je pomalsia ako "klasika" dosiek s ICH8R, ICH7R
vyzera to ze ten rozdiel nieje zanedbatelny, a ak niekto vyzaduje rychly diskovy system v ramci moznosti zapojenia s jednym diskom, nemal by kupovat dosku s chipsetmi ICH7 a ICH8 ale s ich silnejsimi bratmi s pismenkom R
ale zozeniem dosku s ICH8R a poskytnem presne testy jedneho alebo viacerych diskov /podla casu/ aby si kazdy urobil vlastny nazor
- martin-1970
- Nováček

-
Zdarec mam HD Seagate 320 gb Barracuda SATA2 v rezimu IDE na desce GIGABYTE 965P-DS4.Chtel jsem vyzkouset SATA RAID/AHCI MODE ..format C+ instalace win xp pres F6 v pohode pak ve win xp jsem instaloval INTEL MATRIX STORAGE a tam me to hlasi chybu dokonce me i nenajel system .Muze to byt tim ze mam HD rozdeleny na 2 oddily C ..D .a formatoval jsem jen systemovej C ? Na D mam zalohu bez systemu .Musi se predelat celej HD do jednoho oddilu pri prechodu na SATA RAID/AHCI ?.Dik za info ..
QuadCore Intel Core 2 Quad Q9300, 2500@3400 MHz (7.5 x 453) - Gigabyte EP45-UD3R P45 s775 - PALIT XpertVision Radeon HD4870, 512MB DDR5 (256bit), PCI-E, HDTV& - Transcend 4096 MB DDR2 - SAMSUNG 750 GB 7200 RPM SATA-II - DVD RW Samsung Black S223Q - LCD Samsung SyncMaster 226BW/MagicSyncMaster CX226BW (Digital) [22" LCD] - ZDROJ POINT OF VIEW BLACK DIAMOND 500 W....
- Helstik
- Začátečník

Ne nemusis ho predelavat na jeden oddil.Ja to nahazoval na disky s vice oddily a frci to na vsech
CPU: AMD Ryzen 9 5900X, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Aorus, RAM: Kingston 64 GB, SSD NVMe 2+2+4TB, HDD Seagate 16T , VGA: RTX 4070 Super, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Benq 27 4K + Dell 24 4K
- martin-1970
- Nováček

-
No me to pise v MATRIX STORAGE CONSOLE ...pevny disk ohlasil,ze pravdepodobne dojde k jeho selhani.. v WIN XP i ve VISTE. Jde o to ze to bylo rozdeleny v IDE rezimu ale to by asi melo byt jedno.Asi se budu muset vratit na IDE .. 
QuadCore Intel Core 2 Quad Q9300, 2500@3400 MHz (7.5 x 453) - Gigabyte EP45-UD3R P45 s775 - PALIT XpertVision Radeon HD4870, 512MB DDR5 (256bit), PCI-E, HDTV& - Transcend 4096 MB DDR2 - SAMSUNG 750 GB 7200 RPM SATA-II - DVD RW Samsung Black S223Q - LCD Samsung SyncMaster 226BW/MagicSyncMaster CX226BW (Digital) [22" LCD] - ZDROJ POINT OF VIEW BLACK DIAMOND 500 W....