počítač bez CD na instalaci základovky

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

masky
Nováček
Nováček

počítač bez CD na instalaci základovky

Příspěvek od masky »

ahoj...chtěla jsem se zeptat, koupila jsem si počítač a nedali mi k němu žádný CD,ani na základovku,ani na zvukovku, ani windows, i když k němu byli...nevíte,kdeto v tom počítači najdu, jestli totam někde je, pač oni mi tvrdili, že jo...ale není to divný,nemaj oni povinnost mi to dát na těch CD?
PzKpfw VI Tiger
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PzKpfw VI Tiger »

CDčka by si určitě dostat měla. Alespoň k těm Widlim určitě, i když asi OEM. Si to zaplatila ne?
masky
Nováček
Nováček

Příspěvek od masky »

no zaplatila no....a když jsem tam dneska volala...tak prej že si to můžu vytáhnout z biosu nebo co...ale co já se budu starat...
PzKpfw VI Tiger
Začátečník
Začátečník

:?
Tak z BIOSu nevytahnes nic. Kde si to kupovala a co mas ve fakture? Jestli je tam Windows, tak to CD chtej. K desce asi CDčko taky byt melo, ale to nevim jestli musi davat, stejne jako manual atd.
masky
Nováček
Nováček

Příspěvek od masky »

no na faktuře nemam přímo složení počítače ale na štítku na krabici je software included : a tam je windows....a s tou základovku a jak bych si pajk jako mohla naformátovat PC,když i k tomu nedaj CD na základovku...
James.Sniper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od James.Sniper »

no problém je, že někdy CDčka opravdu nedávají, ale na disku je Recovery partition (to ale nebude tento případ)
na počítači nebyl předinstalovaný systém???
určitě bych požadoval CDčko s instalačkou Windows (nebo co tam mělo být)
PzKpfw VI Tiger
Začátečník
Začátečník

Ja bych moc neresil CD k MB. Tam budou ovladace ke zvukovce (pokuj je integrovana jako ze asi je) a nejake dalsi zbytecnosti jako DirectX mozna,... Vic by mi vadily Windowsy. Kdyz zformatujes disk tak nemas OS. To co je na CD k MB by se melo dat stahnout z netu. Btw. Co je presne na te fakture? Je tam asi PC (jako celek) a neco dalsiho? Nebo je u toho pocitace napsany + OS nebo tak neco? Jestli ne, tak to mohlo byt v letaku a kdekoli ale davat ti to nemusi. Kde by se potom vzaly Windowsy v kompl ze? :roll:
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

hej oni se z tebe dělájí srandu!!!! bios je uplně něco jiného... !!!! já bych na ně hodně přitlačil a kdyby pak nepovolili tak jim pohroz že na ně zavoláš obchodní inspekci!!! a to si srandu nedělám protože tak si z tebe vystřelovat!!! jsou to prasácí.... fakt vyhrozuj jim... já bych na ně hulákal... a když ti to budou argumentovat tím že my to tady nevíme tak jim řekni že oni to neví... nejlepší by bylo kdyby jsi tam zašla s nějakým chlapem který tomu dobře rozumí a on jim to tam natluče do hlavy.... ;) :x :evil: :D

...
masky
Nováček
Nováček

Příspěvek od masky »

No já na tý faktuře mam akorát název toho PC ale nic víc...ale na tý krabici mam rozepsaný všechny komponenty toho PC a software co by měla sestava obsahovat.. a na bedně mam registrační známku od těch Windows, tak by mi měli dát i to CD ne?my tam právě pak volali a oni miřekli, že si to můžu vytáhnout z počítače, ale vůbec nevim,kde to tam mam hledat a CD na MB, že se dá nějak stáhnout přes Bios, což mi přišlo hned nějak divný...
PzKpfw VI Tiger
Začátečník
Začátečník

Windows stejne jako skoro nic jinyho z pocitace nikdy nevydolujes. A pokud je tam ta nalepka (tusim stribrna),ze je tam windows, tak po nich chtej prislusne CD. Oni to jenom zkousi. :evil:
masky
Nováček
Nováček

Příspěvek od masky »

Jasný no, jenže vim, jak oni to tam na mě budou zkoušet, počítačům docela rozumim, sice ne asi tolik jako vy :lol: ale debil taky nejsem...a je mi jasný, co všechno k tomu potřebuju...chci si ten počitač naformátovat,pač mi tam nacpali samejch kravin a je v tom docela bordel....a jestli mi to nedaj, tak jim tam ten PC přivezu a budu chtít peníze...
James.Sniper
Začátečník
Začátečník

PzKpfw VI Tiger píše:Windows stejne jako skoro nic jinyho z pocitace nikdy nevydolujes. A pokud je tam ta nalepka (tusim stribrna),ze je tam windows, tak po nich chtej prislusne CD. Oni to jenom zkousi. :evil:
ale musíš na ně tvrdě, budou se vymlouvat a já nevím co ještě, ale člověk nesmí ustoupit!!!!
masky
Nováček
Nováček

Příspěvek od masky »

jo a ještě jsem se chtěla zeptat...mam sdílenou grafárnu a mam tam dvě 256...nevíte jak mam tu jednu vypnout, aby mi to nežralo tolik z tý paměti??
masky
Nováček
Nováček

Příspěvek od masky »

jasný no, budu se snažit bejt tvrdá a neústupná :-D a jestli z nich nic nevydoluju, tak nevim...tak jim ho vrátim a budu bez počítače :-(
masky
Nováček
Nováček

Příspěvek od masky »

jinak si teď vzpomínám, že něco o tom recovery mi řikali do toho telefonu...
James.Sniper
Začátečník
Začátečník

masky píše:jo a ještě jsem se chtěla zeptat...mam sdílenou grafárnu a mam tam dvě 256...nevíte jak mam tu jednu vypnout, aby mi to nežralo tolik z tý paměti??
myslíš 2x256MB ram? v biosu na grafice nastav tu nejnižší hodnotu (víc stejně nepoužiješ), ale teď si nevzpomenu jak se jmenuje ta položka

používej EDIT!
1maty1
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 1maty1 »

nejsem odbornik na licence windows ale prijde mi ze cd neni povinou soucasti ze hlavni je faktura a ta samolepka na case a kdyz cd ztratis/poskodis/nedostanes tak ti microsoft posle novy cd (jestli je to zdarma to uz fakt netusim) nebo muzes pouzit cd co si nekde pucis/stahnes a pak tam zadas svoje licencni cislo (tak to mam ja a v pohode to proslo i pres WGA)
PzKpfw VI Tiger
Začátečník
Začátečník

Klidne jim o vrat a nech si slozi neco poradnyho :wink:
21maty1: kde by vzala licencni cislo? Neni nahodou na druhe strane krabicky CD? Ja ho tam mel. :)
1maty1
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 1maty1 »

PzKpfw VI Tiger píše: 21maty1: kde by vzala licencni cislo? Neni nahodou na druhe strane krabicky CD? Ja ho tam mel. :)

microsoft tady o tom nic nepise
Jak zjistíte, že produkt je originální?
OEM software musí být vždy dodán včetně manuálu, licenčního ujednání a certifikátu pravosti (COA).
http://www.microsoft.com/cze/licence/oem/default.mspx
masky
Nováček
Nováček

Příspěvek od masky »

to licenční číslo mam nalepený na počítači...
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“