Proč neustále usíná disk na ACER 2310
Moderátor: Don
- zdenek.horak
- Nováček
-
Proč neustále usíná disk na ACER 2310
Mám problém s usínáním disku, i když ve windows nastavím zastavit disk až po 30min. stejně se zastaví za asi 1minutu. Než se znovu roztočí dojde k nepříjemnému cuknutí a vše na pár vteřin ztuhne, nedá se tak pracovat ani v excelu. V biosu to žádné nastavení nemá, bios mám aktualizovaný, mám windows XP, díky za radu.
ACER 2310
- breadfan
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
S Acermi moc skusenosti nemam ale skus sa pozriet do biosu. Nepouzivas nejaku ne-windowsacku Power Management utilitu? Ja mam Asus a pouzivam Notebook Hardware Control a som spokojny. Moznoze v tvojom pripade by to mohla byt pricina.
A ked uz som tu tak sa aj ja opytam: Mne by to vypinanie disku po minute nevadilo, ale problem je v tom ze aj ked na compe nic nerobim, hdd sa asi pol minuty po zastaveni znova roztoci, len aby sa zas zastavil. A takto sa to opakuje. Podla mna to ma na svedomi Windows, ktory furt chce nieco od hdd, preto ho furt roztaca. Neviete niekto, ako tomu zamedzit? Pomoze vypnutie S.M.A.R.T.? Vo vseobecnosti aky je vas nazor na smart monitoring?
Dakujem
A ked uz som tu tak sa aj ja opytam: Mne by to vypinanie disku po minute nevadilo, ale problem je v tom ze aj ked na compe nic nerobim, hdd sa asi pol minuty po zastaveni znova roztoci, len aby sa zas zastavil. A takto sa to opakuje. Podla mna to ma na svedomi Windows, ktory furt chce nieco od hdd, preto ho furt roztaca. Neviete niekto, ako tomu zamedzit? Pomoze vypnutie S.M.A.R.T.? Vo vseobecnosti aky je vas nazor na smart monitoring?
Dakujem
ASUS A6VM: Pentium 1,73Ghz, 1.5GB Ram, 80GB hdd, GeForce Go7300 256MB atd atd atd
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- zdenek.horak
- Nováček
-
- James.Sniper
- Začátečník
-
máš smůlu! mám stejný model a stejnou závadu, ono tato modelová řada má prostě tuto výrobní vadu a nedá se s tím nic dělat!
už jsem se ho pokoušel 2 krát reklamovat, ale nevzali mi to
koukni se do SMARTu od disku (např program hdTune) jaké máš číslo u položky "Start/Stop Count", já mám momentálně 224.000 a mám strach, že po skončení záruky mi umře disk
osobně taky nechápu proč Windowsy lezou na HDD i když člověk nic nedělá
už jsem se ho pokoušel 2 krát reklamovat, ale nevzali mi to
koukni se do SMARTu od disku (např program hdTune) jaké máš číslo u položky "Start/Stop Count", já mám momentálně 224.000 a mám strach, že po skončení záruky mi umře disk
máš pravdu, má to nasvědomí Windows a jak se tomu dá zabránit? no když kompletně přepíšeš Windows, tak by to asi šlobreadfan píše: A ked uz som tu tak sa aj ja opytam: Mne by to vypinanie disku po minute nevadilo, ale problem je v tom ze aj ked na compe nic nerobim, hdd sa asi pol minuty po zastaveni znova roztoci, len aby sa zas zastavil. A takto sa to opakuje. Podla mna to ma na svedomi Windows, ktory furt chce nieco od hdd, preto ho furt roztaca. Neviete niekto, ako tomu zamedzit? Pomoze vypnutie S.M.A.R.T.? Vo vseobecnosti aky je vas nazor na smart monitoring?
osobně taky nechápu proč Windowsy lezou na HDD i když člověk nic nedělá