Nemohu detekovat disk

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
ManCZE
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Nemohu detekovat disk

Příspěvek od ManCZE »

Mám již pár let starý 40GB disk od WD. Jednoho dne jsem zapnul PC a v biosu ho to hrozně dlouho detekovalo a stejně ho to nenašlo (jako kdyby tam nebylo nic připojeno). Po restartu se disk nedetekoval vůbec a nevidím ani na dvdromku, co tam je jako slave a určitě funguje (když ji hodím samotnou na kšandy).
Je nějaká možnost disk ještě vůbec rozchodit? Nemohu použít žádnou util, protože je jakokdyby nepřipojený. Plotny se přitom točí...
Vydedukoval jsem z toho, že by se mohlo jednat o utržené hlavy, s největší pravděpodobností, ale o discích toho do hloubky moc nevím :\
CPU: AMD Athlon 64 X2 (Windsor) 3800MHz+ @ 2000MHz | CPU cooler: box | RAM: 2048MB Geil DDR2 @ 800MHz (5-5-5-15) | MB: MSI K9T SLI-2F | GPU: Zotac 8800GT OC 512MB GDDR3 @ "def" | HDD: Seagate Barracuda 320GB 7200.10 | Mechaniky: Lite-on SHM-165P6S black | case: Thermaltake Matrix VX | zdroj: Fortron Blue Storm 500W
Opty
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Opty »

zkus ho nekde jinde... bud je po disku (nebo po nejake jeho casti) nebo by to taky mohlo byt kabelem ci radicem
<3 ledove kastany rulez <3
milanx
Nováček
Nováček

Příspěvek od milanx »

kamart mal podny problem a tiz mal WD stacilo pohybat s kablamy
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“