Kde zjistit TDP Athlonů,pokud procesor "nemám v ruce&qu

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Kde zjistit TDP Athlonů,pokud procesor "nemám v ruce&qu

Příspěvek od NobodyLovesMe »

Zajímaly by mě udaj o TDP všech procesorů Athlon64 pro socket 939 a AM2.Jsou nějaké stránky,kde to zjistit?Dále program,který monitoruje TDP na základě podtaktování/přetaktování,neřekne mi jen,jaká je defaultní TDP konkrétního procesoru (jako třeba AMD64 TCaseMax).Vím,že to uměla Sandra,jenže ta mi nejde spustit-asi nějaký bordel v systému.
Čekal bych tyto údaje ve FAQ,přeci jen je dneska hodně důležitá i spotřeba,cena elektřiny neustále roste.Díky
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
fobos
Začátečník
Začátečník

Re: Kde zjistit TDP Athlonů,pokud procesor "nemám v ruc

Příspěvek od fobos »

NobodyLovesMe píše:Zajímaly by mě udaj o TDP všech procesorů Athlon64 pro socket 939 a AM2.Jsou nějaké stránky,kde to zjistit?Dále program,který monitoruje TDP na základě podtaktování/přetaktování,neřekne mi jen,jaká je defaultní TDP konkrétního procesoru (jako třeba AMD64 TCaseMax).Vím,že to uměla Sandra,jenže ta mi nejde spustit-asi nějaký bordel v systému.
Čekal bych tyto údaje ve FAQ,přeci jen je dneska hodně důležitá i spotřeba,cena elektřiny neustále roste.Díky
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_AM ... _130_nm.29
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

díky a ten program?
STANIK#007
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od STANIK#007 »

Core Temp :roll:
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

No ukazuje nějakou úplně divnou:38.2W (RMClock i cool'n'quiet ve chvíli spuštění programu vypnuty).Můj Venice 3500+ má mít 67W v defaultu,zajímá mě ale spotřeba při podtaktování,proč to neumí zjistit TDP v závislosti na taktu a napětí?
Warran
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od Warran »

Pokud se nepletu, tak u AMD TDP udává nejvyšší možnou spotřebu, jakou je možné s daným kusem dosáhnout. Tedy v praxi bude "maximálka" trochu nižší.
Revize E, tedy i Venice, mají TDP stanovenou pro každý kus individuálně, maximum pro Venice (jako "modelovou řadu") je právě TDP = 67 Wattů. Tuhle spotřebu mají ale extrémní kusy, tvůj má TDP = 38.2W, což značí TCaseMax 55°C, pokud se nepletu.
Jaká je spotřeba při nevytížení, nebo při nevytížení a podtaktování ví možná jenom AMD????

Viz
Vysvětlení TDP u Athlonů
http://www.svethardware.cz/art_doc-31B4 ... ovatelnost

Také viz Přehled procesorů
http://www.svethardware.cz/art_doc-292B ... esor%C5%AF
Tady v těch tabulkách je samozřejmě uváděna nejvyšší TDP pro daný model, jednotlivé kusy mají ve většině ve skutečnosti méně, viz tvůj s 38W (max. hodnota modelu je 67W).
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Warran:dík za info,napadlo mě vypočítat si to tady:
http://www.extreme.outervision.com/psucalculator.jsp
Ty máš jaký procesor?Ukazuje ti Sandra momentální ztrátový tepelný výkon?
Warran
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od Warran »

Já mám Toledo 4400+ (socket 939). Bohužel jsem chytil tu starší verzi, která má TDP 110W (pro kusy s TCaseMax = 65 °C). Můj kus má TCaseMax 55 °C, tedy TDP = 65W. Sandra mi ukazuje údaj 80W, což není správně.
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Ten kalkulátor,který se používá na výpočet zdroje taky ukazuje příkon 67W,takže počítá s maximální hodnotou.Při 800Mhz/1.1V mi vypočítal 15W,to už se mi líbí víc.Možná,že ve skutečnosti je hodnota ještě nižší,co myslíš?
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“