Oříšek v RAMce Kingston a desky KT6V

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
smrtka.smety
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Oříšek v RAMce Kingston a desky KT6V

Příspěvek od smrtka.smety »

Zdarec všem,
mám ro Vás takový "oříšek".
Před rokem jsem si koupil desku KT6V s 256MB RAM DDR a nyní po roce jsem si chtěl zvětšit paměť na 1GB.
Zašel jsem do obchodu s výpočetní technikou, a koupil 2x 512MB RAM Kingstone.
Bohužel, ale RAMky se hádají s deskou. I gdyž jsem přeinstaloval Windows, a nainstaloval jej znovu, tak se hádají s Grafickou kartou tj. GeForce FX 5200 128MB.
Když nastavím v BIOSu Fast Write na Enable (zapnuto), tak po náběhu systému se obraz "rozsype". Když nastavím na Disable (vypnuto) tak jde vše v pohodě, systém šlape, video šlape, ale ejhle nejdou hry.
Zákonitě jako "zkušenej" profík jsem dal Start>Spustit>dxdiag
a spustil test rozhraní DirectX 3D.
To dopadlo špatně, kostičky se nezobrazovaly jak mají. Hry tudíž nejdou.
Ovladače,DirectX 9.0c, prostě vše mám nainstalováno řádně, jenomže se to hádá.
Zkoušel jsem i RAMky vyměnit za A-DATA 2x 512MB, ale to samí.
Jako poslední zkouším Update BIOSu, ale taky nepomáhá, tudíž sse obracím na Vás s prosbou jestli nevíte co s tím, i když je to fakt oříšek.
Ďíky všem za odpověď.
Jinak CPU Sempron 2200+
Deska KT6V.
HDD Maxtor 80GB (firm si nepamatuji)
Graf. karta, GeForce FX 5200 128MB RAM.
Paměti 2x 512MB Kingsotne CL2.5 400Mhz.
Jackin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jackin »

zkusil bych jinou grafiku, aby nebyl problem s ovladaci (pocitam ze je mas aktualni i kdyz na fx uz podpora moc neni) - tim zjistis jestli se ramky rubou s deskou nebo s grafikou. coz je zvlastni protoze se ti rubou vsechny (i a-data). pokud se rubou s grafikou, co mas jeste kolem agp nastavene v biosu ? a doufam ze to testujes vse na default (nenataktovane). jo a jeste jednou poradne zasun grafiku do agp slotu, uz se tady parkrat stalo ze nebyla peclive zasunuta, at vyloucime i lidsky faktor. pokud bude stale problem v grafice, zaslouzil by sis nejakou novejsi. dalsi napad - sloty mas obsazene spravne ? vetsinou 1. a 2. nebo 1. a 3. u oboustrannych modulu...ale to zajiste vis.
Odpovědět

Zpět na „Paměti“