Asus Striker / Striker Extreme (775, nF680i SLI)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Teffel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teffel »

OBR píše:nejde o to ze jsi nebo nejsi dobry overclocker, pretaktovani je trivialni zalezitost, ale v pripade tehle desky klasicke principy nestaci, je nutno presne vybalancovat nastaveni vsech moznosti aby to jelo, jak je jedna volba blbe nejede to vubec ... muze za to bios, asus ho neumi ... treba eVGA je v pretaktovani 100x jednodussi a dava stejne vysledky ... uvidis jestli s pristim Strikerem budes uspesnejsi ale spis myslim ze ne ... asi nema tvoje pameti deska rada ...
jejejjee a toto je co??!!pozri sa co si napisal v starsom prispevku. :-D :razz: "muze za to bios,asus ho neumi".pocitaj aj s tym ze tvoje urivky citaju aj taky co sa ucia a potom su zmäteny ked si maju vybrat prislusnu vec.jasne tu na fore je vela takych co sa narodili rovno "s procesorom hlave" a vedia jak to maju chapat a vlastne ani take veci neanalyzuju lebo nie su pre nich postatne :) :)

edit:ja mam Strikera z nemecka.ale na nemeckych forach sa az tak brutalne nestazuju.maximalne ze sa neznasaju s pamätami.len sem tam nekomu skape.ale asi ja som tiez trafil nie na najlepsi kus
Case Thermaltake VD4000BWS,E6600 3.70 Ghz,Asus Striker Extreme,4x 1GB A-DATA 930Mhz, 8800GTX,2xRAID-0 4x Barracuda ES 250GB 16MB,Creative X-FI Fatal1ty,Enermax Galaxy 1000W, BenQ FP241W,Logitech Z-5500,Sharkoon X-Tatic 5.1,Key G 11,Razer Copperhead,
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

ja to ale nemyslel jako ze asus neumi udelat bios ale ze ho maji zbytecne slozity - je jasne ze bios asus a jine jsou naprosto stejne akorat rozmisteni polozek a prehlednost je u evga lepsi !
Teffel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teffel »

neskor som to tak aj pochopil.ten sleng je ozaj niekedy tazko pochopit pre nezasveteneho. :)
Case Thermaltake VD4000BWS,E6600 3.70 Ghz,Asus Striker Extreme,4x 1GB A-DATA 930Mhz, 8800GTX,2xRAID-0 4x Barracuda ES 250GB 16MB,Creative X-FI Fatal1ty,Enermax Galaxy 1000W, BenQ FP241W,Logitech Z-5500,Sharkoon X-Tatic 5.1,Key G 11,Razer Copperhead,
Teffel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teffel »

procesor odpaleny !! doska tiez!!

otazka:kedy sa zapaja 8 pin konektor!?normalne su z neho 4 PINi zablendovane takym ciernym blendom.na zdroji mam 8 PIN konektor.samozrejme ze som zapojil 8 PIN konekt.

je mozne ze procak mi odpalil to 8 PINove napajanie?nepripaja sa to len vtedy ked je v patici Quad procesor?
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Teffel píše:procesor odpaleny !! doska tiez!!

otazka:kedy sa zapaja 8 pin konektor!?normalne su z neho 4 PINi zablendovane takym ciernym blendom.na zdroji mam 8 PIN konektor.samozrejme ze som zapojil 8 PIN konekt.

je mozne ze procak mi odpalil to 8 PINove napajanie?nepripaja sa to len vtedy ked je v patici Quad procesor?
pripojuje se to VZDY, jinak deska vubec nenajede ...
radikator
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od radikator »

Tak to seš ještě větsí smolař než já.
Teffel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teffel »

OBR píše:
Teffel píše:procesor odpaleny !! doska tiez!!

pripojuje se to VZDY, jinak deska vubec nenajede ...
Dobre!!ale preco su potom 4 pini z tych 8 pin zablendovane?!asi to staci pripojit len na 4 pin.zapojene bolo vsetko v dobre.nechapem jak mohlo po prvom starte odpalit procak za 15 sek.!!toto je asi svetovy rekord.ved aj poskodena doska nemoze pustit do proc tolko stavy
Teffel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teffel »

radikator píše:Tak to seš ještě větsí smolař než já.
somar nie smoliar!!.nasiel som najlepsiu cenu v jednom on line shope tak som sa zlakomil.teraz viem preco bla taka lacna.!!asi uz ju niekto odpalil predo mnov.teraz som z nervov kupil nejaku najlacnejsiu dosku,novy procesor a bavkam sa dalej.ta pekne nabehla ale vobec nemam chut sa s tym babrat.dosku poslem na reklamaciu(som zvedavy jak dopadnem).na reklamaciu procesora asi mozem zebudnut!?ze?
radikator
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od radikator »

Já myslim že jo. Může za to deska, která ten procák odpálila. Určite bych to zkusil. No možná bych si sebou vzal bejzbolku :-D , Kdyby ze cukaly :-D .Dyt na tý desce nemáš co špatně zapijit i kdyby si chtěl .Všechno má přesně určený směr zapojení. Co máš za zdroj?
Teffel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teffel »

bejzbolku mam aj zastruhanu ale nepomoze mi :x .doska je z nemecka asi takych 1000 km odtialto a procesor je tiez z druheho onlineshopu.mozem ju akurat pekne zabalit a cakat na ich"zmylovanie".no uvidime co z nich "vyboxujem"

zdroj mam Enermax Galaxy ten s tym nema urcite nic
Naposledy upravil(a) Teffel dne čtv 1. bře 2007, 17:56, celkem upraveno 1 x.
radikator
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od radikator »

Aha. :( Tak to je v prdeli. Tak přeju hodně štestí. At ti to dobře dopadne.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

8Pin nemohl odpalit procak ani desku,kdyz zapojis jenom 4 pin tak to bude taky fungovat.Deska nenajede jenom v pripade ze nezapojis ani ten 4 PIN.Jestli ti deska odpalila procak tak byla v pr*** uz asi hodne predtim....btw jak jsi zjistil ze ti deska odpalila procak ?zkousel si ho nekde jinde?
Jirka_007
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jirka_007 »

Přesně tak pokud zapojíš oba 4piny tak to poste nevyuzije a stejne bude pouzivat jen jeden čtyřpin! Vždyt je to aji ve většine manualech !
CPU : Intel C2D 6300 1,8GHz@2,8GHz =) | MB : GIGABYTE DS4 P965 F8 rev. 1 | RAM : 2x512 DUAL DDR2 Corsair 800MHz | HDD : WD 200GB SATA 2 ( 8MB C.) | GK : Sapp. ATi R. 1950pro 256MB | PSU : Enermax L. 500W | CASE : AeroCool AeroEngine 2 OS : XP, Debian | Monitor SAMSUNG 940BW WIDE
Teffel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teffel »

a co ine by mohlo procak odpalit ked "sedi" na doske :wink: :? .a neverim ze by intel predaval odpalene proc.a vymenit ho nemohol nikto ved by ho spät nezabalil tak ako je original.procak sme potom skusali na inej doske a nesiel.doska bola odpalena alebo ju niekto predtym sialene "neumyselne"pretaktoval.alebo ja uz neviem co.v kazdom pripade som daval velky pozor ked som vsetko zapajal.ani nie je mozne to zle poskladat.kazdy pin ma svoje miesto a...tak ostatne.

(mimochodom ta nova doska mi nevie najst zvukovku.uz neviem uz nemam na to nervy :twisted: )
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Ja mam spise zkusenost ze nekdy je lepsi pocitac trikrat znovu sestavit nez reklamovat, nekdy se proste nekde neco nesedne a nejede to, sestavis to poteti a jede! osobne kdyz sestavuju neco, a nejede to na prvni pokus (stalo se tento rok dvakrat z padesati pokusu) tak to v klidu rozeberu, necham odlezet dve hodinky, a sestavim znovu - a vzdy to jelo!
Teffel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teffel »

no to mas pravdu.teraz sa mi to stalo zo zvukovkou.tri krat som ju vymontoval a potom sa j jednom slote konecne zobudila a uz ide aj v ostatnych :-D(ale stejne sa vypina pocas hry.ale asi je treba nejake aktualizacie aj patchovat hry) ....len na co cakat potom ked ti hned na prve pripojenie za 15 sek.odpali procak.!!?ja normalne rozmyslam ze to dam do guinesovej knihy rekordov.este stale sa neviem z toho prebrat.. hehhe
dymONE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dymONE »

http://www.legionhardware.com/document.php?id=616

Takze verziou plus sa vpodstate zmazali akekolvek rozdiely .. a striker su viac menej vyhodene prachy.
Intel Core2Duo E8400™@ 4050MHz (1,3V real in LOAD) >Prime stable< || eVGA 680i SLi A1 (P32) || all fans @ 5V
silent wc system [D-Tek FuZion + GPU + NB + SB + HDD + DDC Ultra+AC top + MCR320QP + Trodas's res + 11/15 Tygon tubing]
4x1024MB A-DATA Vitesta 800+ EE (D9GCT) @ 900MHz 4-4-4-8 (2,2V real) || 2x ASUS 8800GT 512MB SLI
3x WD5000YS - 500GB + Samsung SP2004C-200GB || Samsung SH-S183A || 22" LCD Dell™ E228WFP
Chieftec DA-01B-D - Bigtower || CORSAIR HX620|| Logitech Cordless MX + MX510 + MOMO Racing + DFP
666 Diablo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 666 Diablo »

Zdarec lidi, tuhle desku jsem nedavno kaufnul, fakt brutalni vec, ale mam s ni 2 problemy, tak jsem se chtel zeptat ostatnich stastnych majitelu, jestli by mi nevedeli poradit...

1) Problem s restartem... na desce mi proste nejde restart (at uz z Windows, nebo z BIOSu, to je jedno)... deska proste tesne pred POSTem (jeste nez se cokoliv objevi na obrazovce) zamrzne a musim zmacknout reset... pokazde... pak nabehne v pohode. BIOS mam novej.

2) Pameti - mam Corsair TWIN2X2048-6400C4. Chvili jsem hledal, kde se zapina podpora EPP, pak jsem zjistil, ze se to jmenuje SLI-Ready (to teda nevim proc, ale nevadi :-) ). Jakmile jsem to zapnul (na nastaveni CPUOC 0%, abych se priznal, moc nechapu k cemu to je... je to do 14% a pak je tam tusim jeste MAX a EXPERT), tak RAMky se v pohode preply do spravnyho CL4 casovani, nahlasilo to uspesnou detekci SLI-Ready pameti a nabehly winy... ale je to nestabilni jaxvina, 3dmark bez sance, obcas to krachne i v prostredi windows... mam sice visty, ale do te doby jsem na nich modrou smrt nezazil :-) Tak nevim jestli jim pridat voltage, BIOS hlasi 2.16 coz by podle mne melo stacit...

Kdo z vas by vedel, tak prosim poradte, budu vdecny :-)
Predem diky
ciba
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ciba »

ahoj, epp profil tech pameti je funkcni pouze pro nVIDIA nForce 590 SLI chipset a pro platformu AMD , takze ti doporucuji vypnout tuto feature a nastavit casovani manualne napr. 4-4-4-12 ostatni nech na auto , pak by to melo fungovat , jo a jeste jestli pretaktovavas zapni v biosu unlinked mod , dej vedet jak si pochodil
CPU:Core i7 3930k (@4.9Ghz), Memory: Patriot 16GB(4x4GB KIT)DDR3 1866MHz , Sound: DAC Audioaero CAPITOLE REFERENCE SE + SPL Phonitor ,Grado PS 1000, Board:Rampage IV Extreme, HDD: 2x WD Velociraptor 150GB RAID 0 , SSD Corsair Performance 3, WESTERN DIGITAL Caviar Black 2000GB 64MB cache SATA III 6G,Power: CORSAIR HX1000,CoolerMaster HAF X,GTX 680 ,27" NEC MultiSync PA271W.
666 Diablo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 666 Diablo »

ciba píše:ahoj, epp profil tech pameti je funkcni pouze pro nVIDIA nForce 590 SLI chipset a pro platformu AMD , takze ti doporucuji vypnout tuto feature a nastavit casovani manualne napr. 4-4-4-12 ostatni nech na auto , pak by to melo fungovat , jo a jeste jestli pretaktovavas zapni v biosu unlinked mod , dej vedet jak si pochodil
Clovece, to se mi nejak neda... ja jsem cetl, ze prave EPP profily bezi jen na 680i cipsetu... jak rikam, ta deska to nacte, nastavi se spravne, ale pak to pada :-(
Odpovědět

Zpět na „Asus“