Acer Aspire 3103NWLMi - problem s vetrakem
Moderátor: Don
- xdave
- Nováček
-
Acer Aspire 3103NWLMi - problem s vetrakem
Dobry den,
mam problem s vetrakem. Bezi neustale. Potreboval bych zaridit, aby se spoustel podle zatizeni notebooku v urcitych intervalech.
Vetsinou pracuji s mene narocnymi aplikacemi (zpracovani textu, editace kodu, surfovani na netu) a vetrak bezi 24 hodin denne (coz je rozcilujici).
Mam zkusenost s jinym notebookem od Aceru. Tam stacilo v utilite ePowerManagement nastavit vykon procesoru na minimum. U modelu 3103NWLMi toto nastaveni bohuzel nema zadny vliv.
diky za odpoved
mam problem s vetrakem. Bezi neustale. Potreboval bych zaridit, aby se spoustel podle zatizeni notebooku v urcitych intervalech.
Vetsinou pracuji s mene narocnymi aplikacemi (zpracovani textu, editace kodu, surfovani na netu) a vetrak bezi 24 hodin denne (coz je rozcilujici).
Mam zkusenost s jinym notebookem od Aceru. Tam stacilo v utilite ePowerManagement nastavit vykon procesoru na minimum. U modelu 3103NWLMi toto nastaveni bohuzel nema zadny vliv.
diky za odpoved
- breadfan
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Ja osobne pouzivam Notebook Hardware Control na mojom ASUSe ale je to dost univerzalny nastroj takze by ti to malo pomoct. A ak si to nainstalujes a trosku si pozistujes informacie o ACPI tak si budes moct ten vetrak krasne prisposobit.
ASUS A6VM: Pentium 1,73Ghz, 1.5GB Ram, 80GB hdd, GeForce Go7300 256MB atd atd atd
- xdave
- Nováček
-
- breadfan
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Chod na domovsku stranku NHC a pohladaj v ich diskusnom fore ACPI pre tvoj model notebooku. Tento isty problem som mal aj ja. Dal som do googlu ASUS A6VM ACPI a hned prvy odkaz bol na zip subor. Ten potom podla instrukcii rozbalis do niektoreho z adresarov kde je NHC (uz si nepamatam konkretny adresar). Potom uz len restartnes NHC a pozri sa na ACPI kartu
A ak by si velmi chcel, tak na internete je dost navodov na to, ako si naprogramovat svoje vlastne ACPI (aj ked lepsie je asi zohnat si nejake hotove a upravit si ho).
Good luck
A ak by si velmi chcel, tak na internete je dost navodov na to, ako si naprogramovat svoje vlastne ACPI (aj ked lepsie je asi zohnat si nejake hotove a upravit si ho).
Good luck
ASUS A6VM: Pentium 1,73Ghz, 1.5GB Ram, 80GB hdd, GeForce Go7300 256MB atd atd atd
- xdave
- Nováček
-
acpi
Ahoj,
ten zip soubor pro muj notebook jsem bohuzel nenasel.
S tim programovanim to bude asi horsi. Nekde jsem zahledl, ze ACPI specifikace je docela rozsahla.
V manualu notebooku mam napsano, ze to podporuje ACPI 2.0, jen se mi zda divne, ze kdyz se podivam do Spravce zarizeni -> Pocitac, tak to ACPI tam mam.
ten zip soubor pro muj notebook jsem bohuzel nenasel.
S tim programovanim to bude asi horsi. Nekde jsem zahledl, ze ACPI specifikace je docela rozsahla.
V manualu notebooku mam napsano, ze to podporuje ACPI 2.0, jen se mi zda divne, ze kdyz se podivam do Spravce zarizeni -> Pocitac, tak to ACPI tam mam.
- breadfan
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Tu mas o tom nejake info
Poviem ti ako som to robil ja. Na ich fore som nasiel priamoc ACPI pre moj ASUS, ale v skutocnosti to bolo ACPI pre iny model, akurat ze zmeneny nazov toho modelo v zdrojovom kode. Funguje to. Takze moja rada pre teba je: chod na tuto stranku a najdi si tam model, ktory sa najviac podoba tomu tvojmu. Stiahni si ten archiv, rozbal ho tam, kam treba, najdi si spravny zdrojak a prepis si tam model. Alebo v najhorsom pripade napis request na to forum, nech ti tam niekto da link alebo rovno zip na tvoj notebook.
Ja len dufam, ze ked konecne rozbehas to ACPI tak to vyriesi tvoj problem Vela stastia
Poviem ti ako som to robil ja. Na ich fore som nasiel priamoc ACPI pre moj ASUS, ale v skutocnosti to bolo ACPI pre iny model, akurat ze zmeneny nazov toho modelo v zdrojovom kode. Funguje to. Takze moja rada pre teba je: chod na tuto stranku a najdi si tam model, ktory sa najviac podoba tomu tvojmu. Stiahni si ten archiv, rozbal ho tam, kam treba, najdi si spravny zdrojak a prepis si tam model. Alebo v najhorsom pripade napis request na to forum, nech ti tam niekto da link alebo rovno zip na tvoj notebook.
Ja len dufam, ze ked konecne rozbehas to ACPI tak to vyriesi tvoj problem Vela stastia
- xdave
- Nováček
-
acpi modul
Mam Acer Aspire 3103NWLmi, nejvice se tomu podoba tento zip http://www.p35-forum.de/board/thread.ph ... spire+3100
ale bohuzel, bud nejde stahnout, nebo je nejaky poskozeny
ale bohuzel, bud nejde stahnout, nebo je nejaky poskozeny
- breadfan
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Pozeral som na ten zip a mas pravdu, stahuje sa to dost nahovno a ked to nakoniec stiahnes a pozries sa do toho suboru, tak zistis ze to ani nie je zip, ale obycajny textak s tymto obsahom
Nejdu normalne stiahnut ani ine subory z toho fora. Skus napisat autorovi toho threadu, nech ti ten zip posle na mail. Ak mi posles napriklad na PM tvoj mail, mozem ti poslat ACPI k mojmu Asusu, mozno ti to na nieco bude dobre.
Kód: Vybrat vše
<br />
<b>Warning</b>: readfile(attachments/attachment-1225.zip) [<a href='function.readfile'>function.readfile</a>]: failed to open stream: No such file or directory in <b>/home/p/p35-forum.de/public_html/board/attachment.php</b> on line <b>76</b><br />