Prescott - diskuse

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Sentenced píše:Me treba malinko zaraží jedna vec - Pentium M - podle me vyborná vec - proč se intel malinko "neinspiroval" sám sebou pri navrhu Prescotta ? A nebo to teprve prijde.... kdo ví :roll:
Souhlas, desktopová verze Centrina by byl asi jedinej intel kterej bych fakt chtěl :roll:
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
VerteX
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VerteX »

Sentenced píše:
VerteX píše:Tak uznavam, ze jsem se spletl. Od prechodu Prescottu na LGA775 bude totiz asi u jadra aktivovan Thermal Monitor 2 s funkci Enhanced SpeedStep, ktera je ted k videni u Pentia M. Znamena to snizovani napeti a frekvence (tedy i spotreby) za behu pocitace. Sice se tim neresi velka spotreba obecne, ale je to krok spravnym smerem.
Jak jsem psal - na nejake zavery je jeste brzo. Ja osobne verim, ze to Intel zase nejak vymyslí, ale je treba sportovne uznat i uspechy "konkurence" - zvlast nove revize A64 jsou VELMI povedené. Me treba malinko zaraží jedna vec - Pentium M - podle me vyborná vec - proč se intel malinko "neinspiroval" sám sebou pri navrhu Prescotta ? A nebo to teprve prijde.... kdo ví :roll:
No, nejde o sportovni uznani konkurence... Athlon 64 je v tuto chvili proste nejlepsi hi-endovy procesor, po prechodu na Socket 939 bude i nejlepsi v mainstreamu (asi :) )

Jinak, architekturou Baniasu by se Intel v desktopech inspiroval asi tezko. Pentium 4 prakticky MUSI byt staveno na NetBurst architekture, aby bylo konkurenceschopne. Vykon takove desktopove alternativy Pentia M by zatim nebyl dostacujici. Ostatne, Prescottu uplne staci, kdyz bude umet Enhanced SpeedStep 8)
Martin Veselý píše:Ano, upřímně řečeno, AMD64 převálcovalo Prescot. Ale není mi moc jasné, proč má Prescot uzamčené 64bit instrulce, když má být protivníkem AMD FX. Je tady pár věcí, co mi dneska nedávají moc logiku, možná za rok to bude vše jasnější.
1) Prescott neni konkurentem Athlonu 64-FX, je na tom lepe cenove a hure s vykonem. Skutecnym konkurentem A64-FX je P4 Extreme Edition... ale za tech 30 tisic Kc, nekup to :P

2) 64-bit podpora neni u Prescottu zapnuta, protoze zatim nebyla oficialne ohlasena a software je naprosto nepripraven. Navic bych rekl, ze samotny Intel nema dokoncenou instrukcni sadu pro Yamhill.

Dost veci se asi zmeni s balenim LGA775...
>>> Nové systémy přinášejí nové problémy. <<<
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Já bych spíš řekl že Yamhill je víc sen než realita, už jen proto že samotní fanoušci intelu o něm vědí víc než sám intel :roll:
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

VerteX je fakt ftipalek - človek chce sportovne uznat uspech jemu ne tak oblibeny firmy a on z toho udela, že AMD je prinejmensim delo drtici bariery a zachranující PC svět :lol: Aspon, že se človek na tom PCT baví...
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Martin Veselý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Veselý »

Sentenced píše:VerteX je fakt ftipalek - človek chce sportovne uznat uspech jemu ne tak oblibeny firmy a on z toho udela, že AMD je prinejmensim delo drtici bariery a zachranující PC svět :lol: Aspon, že se človek na tom PCT baví...
Plný souhlas, ale buďme rádi za konkurenci a boj Intel vs. AMD, to je nutí snižovat cenu a zvyšovat výkon = spokojený zákazník :D . Dneska mi vyšel update BIOSu, kde by už mohl být podpora Prescotu, ale to mě bude asi na nic, protože opravné revize budou asi už do nového socketu, 478 se stává pomalu minulostí.
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Poslední dobou me uplne udivuje ten fanatismus AMD vs. Intel - proč proboha lidi nepochopíte, že jsme to MY kdo má volbu ze dvou firem?? To AMD a Intel se maj řezat (a že jim to de !! ) a ne my... Ja mam jak Intel tak AMD a bude to tak stejne furt.... To že mam jednu z tech firem vic rad, je jina vec... ale neznamena to, že pokud Prescott bude porad "želízko v ohni", že si proste nekoupim A64 ... :twisted:
Do prace pak misto XPčka poridim nejakyho booka s Pentiem M a síly se zas vyrovnaj :lol:
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

VerteX
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VerteX »

Sorry, nechtel jsem vyvolavat flame :baa:
Tommi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi »

Martin Veselý píše:Ano, upřímně řečeno, AMD64 převálcovalo Prescot. Ale není mi moc jasné, proč má Prescot uzamčené 64bit instrulce, když má být protivníkem AMD FX. Je tady pár věcí, co mi dneska nedávají moc logiku, možná za rok to bude vše jasnější.
jednoducho intel potrebuje niejake argumenty aby presvedcil ludi na novy socket a co moze byt lepsie ako 64bit. instrukcie
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

VerteX píše:
DeLamer píše:To sotva Prescott bude do 4 GHz na konci roku ,na prelomu pride Tejas s frekvenci 5- 7 GHz :)
Uz se tesim... Koupim si Tejas, misto heatspreaderu nainstaluju panev a pri ripovani DVD si aspon udelam veceri :)
no jen nevim, jestli ten titan vydrzi takovou teplotu :twisted:
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Gigabyte Aorus RTX 3070 8GB @ 1800MHz/0,825V > 170W SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Krevety
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krevety »

kdy vyjde konecne ten 64bit krapek od intela nemuzu se na nho doskat a na vysledky vs amd64 :twisted:
NB: ---
PC: AMD Ryzen 7 5700X3D, AMD Radeon RX 6800, ASUS TUF GAMING X570-PLUS, 32GB DDR4-3600, Samsung 990 PRO 4TB, Samsung 960 PRO 2TB, Win10 x64 Pro
Tommi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi »

nebude tonic moc intel tam tych 64bt. implentoval len s nudze ozajstny 64bit. od intelu bude az tejas(aspon v to dufam)
Krevety
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krevety »

hmm tak to asi pak intel pride o kseft :-D
NB: ---
PC: AMD Ryzen 7 5700X3D, AMD Radeon RX 6800, ASUS TUF GAMING X570-PLUS, 32GB DDR4-3600, Samsung 990 PRO 4TB, Samsung 960 PRO 2TB, Win10 x64 Pro
Martin Veselý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Veselý »

Stejně mi tenhle krok intelu není moc jasnej: někdo tvrdí, že v Prescotu jsou vypnutý 64-bit instrukce - není mi jasné, kdy je chce Intel vůbec zapnout, nebo spíš čím je bude zapínat. Asi není dobré za každou cenu vylést s novým nedodělaným výrobkem .
VerteX
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VerteX »

Totiz Intel na to vyzral, cituji z Eaglova clanku (http://www.svethardware.cz/art.jsp?doc= ... 3D0078C3D0):
"Podle dokumentu ze stránek Intelu (http://developer.intel.com/technology/6 ... 300834.htm) je zřejmé, že i Prescott má rozšířené registry - General Purpose Registers je nyní 16 a XMM registrů také. To by znamenalo kompatibilitu s AMD64.

Zatím nikdo nezkoumal, zda nové Intely podporují všechny instrukce podporované v procesorech architektury AMD64 a zda jsou plně kompatibilní, domnívám se však, že tomu tak bude. Překvapením by pak možná ani nebylo, kdyby oba operační systémy Microsoftu byly až na pár detailů v inicializaci 64bit režimu stejné!"
Presne to, co se dalo ocekavat a taky duvod, proc si Intel muze dovolit vyjit s podporou 64-bit tak rychle. Kdyby totiz vyvinul vlastni intrukcni sadu a takhle narychlo, tedy 3 mesice predem, ji ohlasil, zadny podpory by se nedockal. Takhle prijde k hotovemu, Microsoft bude mit pripraveny 64-bitove Windows.

Stejne si ale myslim, ze bude ta podpora Yamhillu u Prescottu nedoladena a ze to bude stat za to az u Tejasu. V kazdym pripade, Intel me prekvapuje cim dal tim vic (kladne :)).
DeLamer
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DeLamer »

hehe tak to je hukot s tim taktlym Prescottem na 3,8G
lehce natrh prdel FX 51 :lol: ,to neni spatny ne na to ze to ma tretinovou cenu :)

sem zvedavej na ty vyssi frekvence jak si budou stat pri OC a hlavne na 64bit Prescotta s i925 Alderwood,myslim ze A64 se pudou klouzat :P
P4E 540J 3.2 @ 4.03 GHz(1,325V) * Asus P5WD2 (i955x) *4x512MB Apacer 533@672MHz (4-3-10-4) *club3D X1800XL

playing EverQuest II on Runnyeye server
mae
Nováček
Nováček

Re: Topeni :-)

Příspěvek od mae »

Sentenced píše:
Stratos píše:konecne se muzeme my amdčkáři smát vam, intelakum ze mate doma topeni ja na svym 2800+ mam pri zatezi 49°stupnu a v klidu 42° takze tech 70 u prescota je docela hukot :roll:
takový topeni bych si nikdy nekoupil kdyz AMD64 topi jeste mon nez AMDXP a to se jeste zlepsi s novou revizi A64 na 0,09mikronu
AMD the best
No směj se jak chceš, ale treba moje P4 pretocena na 3,2 jede pri full loadu na 54C(v lete - ted v zime to nepreleze 48 ) a toho tvyho 2800+ roztrhá na hadry... Ze prescott hreje je sice smutny,ale verim ze je to vec, ktera se vyřeší a bude zas klid... Lidi co maj doma northwoody se tvymu prispevku o topení intela jen zasmejou a lidi co budou kupovat prescotty musi proste jeste nejakej čas vydržet než se situace vyvrbí :wink:
jj, moje p4 v prumeru 29-34°C (5 min po startu 26°C) a 35 na MB, v BIOSu mi teplomer ukazuje docela rozdilny udaje (+/-5°C) :lol:
P4 2,4GHz 800MHz FSB, P4P800 Deluxe, 2 x 256MB DDR PC3200 DCH Winbond, Sapphire Radeon 9600Pro Fireblade, WDC40JB, Sony DDU-1621, 19" AOC
Likedi
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Likedi »

Martin Veselý píše:Stejně mi tenhle krok intelu není moc jasnej: někdo tvrdí, že v Prescotu jsou vypnutý 64-bit instrukce - není mi jasné, kdy je chce Intel vůbec zapnout, nebo spíš čím je bude zapínat. Asi není dobré za každou cenu vylést s novým nedodělaným výrobkem .
souhlas Intel vůbec s prescottem do 478 neměl lézt na trh, výkon NW je dost velký na to, aby stačil a měl počkat - aspoň by si příznivci AMD ušetřili řeči...věřím, že až Intel vyleze na svět s pravým výkonem Prescotu (asi jako NW na 3GHz/800FSB) tak vytře AMD zrak. A možná proto taky vylezl s nedodělaným prescotem aby byla propast mezi pocity AMDčkařů ještě větší a přesli na Intel 8)
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Nemáte někdo pls srovnávací test Prescotta 2,4GHz 533MHz FSB NoHT s ostatními CPU? V bazaru je jedne kousek na prodej a docela bych do něj šel 2,4@3,5 při 1,58V a do 50 stupňů.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

karf píše:Nemáte někdo pls srovnávací test Prescotta 2,4GHz 533MHz FSB NoHT s ostatními CPU? V bazaru je jedne kousek na prodej a docela bych do něj šel 2,4@3,5 při 1,58V a do 50 stupňů.
na PCT naky test byl... pohldej...
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

http://www.pctuning.cz/Default.aspx?Cat ... hapID=5956

srovnání Celerona D s P4 na jádře NW (800) Pr(533) a XP3200+
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“