DFI LanParty UT ICFX3200-T2R/G (775, RD600 + SB600)

Pro procesory Intel Core, Pentium, Celeron, Xeon a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
pida
Nováček
Nováček

Příspěvek od pida »

Tak mě na rozdíl od pana Obra deska nepřipadá jako OMYL. Jsem s ní spokojený. Zatím jedu E6600 na defaultní voltáž na 3200 a BEZ jakéhokoliv zvyšování voltáže desky. Na rozdíl od nForce 680 se čipset tolik nehřeje a deska není plná obludných heatpipe. Mám dojem, že pan Obr je proti DFI poněkud zaujatý.
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

pida píše:Tak mě na rozdíl od pana Obra deska nepřipadá jako OMYL. Jsem s ní spokojený. Zatím jedu E6600 na defaultní voltáž na 3200 a BEZ jakéhokoliv zvyšování voltáže desky. Na rozdíl od nForce 680 se čipset tolik nehřeje a deska není plná obludných heatpipe. Mám dojem, že pan Obr je proti DFI poněkud zaujatý.
Pan OBR mel vzdy DFI moc rad a jejich desky vlastnil, a ocekava ze deska DFI s nF680i SLI bude nejlepsi deska na trhu ..., tahle s RD600 je bohuzel slepa vetev bez budoucnosti s chabym vykonem ...

Ja mam desku nForce bez heat-pipe, mam tam vodnika ale to nic nemeni na tom ze vetsina nForce desek obludne heat-pipe stejne nema ... ... takze opet argument hodny dementa ...
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

pida píše:Tak mě na rozdíl od pana Obra deska nepřipadá jako OMYL. Jsem s ní spokojený. Zatím jedu E6600 na defaultní voltáž na 3200 a BEZ jakéhokoliv zvyšování voltáže desky. Na rozdíl od nForce 680 se čipset tolik nehřeje a deska není plná obludných heatpipe. Mám dojem, že pan Obr je proti DFI poněkud zaujatý.
me se ta DFI taky libi vic jak N680 protoze ten cipset je opravdu minimalne chlazen a je studenej coz je pro me jako PC usera co chce tichy PC dulezite :)) takze pro me je tohle velmi povedena deska a az vyjdou vyladanejsi biosy prece jenom je to novinka bude vykon urcite jeste o chloupek lepsi. a hlavne ma tato deska mnohem mensi spotrebu nez 680 coz taky beru jako klad ne kazdy ma penize na vysoke ucty elektriky :)
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Stratos píše:
me se ta DFI taky libi vic jak N680 protoze ten cipset je opravdu minimalne chlazen a je studenej coz je pro me jako PC usera co chce tichy PC dulezite :)) takze pro me je tohle velmi povedena deska a az vyjdou vyladanejsi biosy prece jenom je to novinka bude vykon urcite jeste o chloupek lepsi. a hlavne ma tato deska mnohem mensi spotrebu nez 680 coz taky beru jako klad ne kazdy ma penize na vysoke ucty elektriky :)
studenej ten chipset neni v zadnem pripade ... teplota 69 stupnu ti prijde studenej
????? To ze jsem napsal ze je studenejsi nez nforce neznamena ze o desitky stupnu ... to ze spotreba mensi je ale FAKT ...
pida
Nováček
Nováček

Příspěvek od pida »

Pane Obře, já jsem neurážel, buďte tak laskav, také neurážejte.
Twitch
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Twitch »

[quote="LuBr1CanT"][quote="Twitch"]510x7 s vodou na cpu :-)

http://muj.edisk.cz/soubor/stahni/84746 ... .11kB.html[/quote]

Při jakém napětí?[/quote]

Ted si nejsem jisty jestli jste se vubec divali na ten obrazek? :x
Protoze kdyby jo, tak tam to napeti je napsany (1.52), taky si ale myslim, ze napeti na cpu vubec nerozhoduje, OBR ma pravdu, ze deska je nestabilni, vydrzi v OUTHOS jen neco pres hodinu, coz teda neni moc. :-D
Zkousel jsem i jine nastaveni treba 480x8, stabilni tak 2 hodiny OTHOS, ale to taky neni zadna slava, podle me neni spatny cipset, ale vyrobce desky, DFI nikdy nic poradnyho nedokazala a jeji jedina dobra deska je LAN PARTY UT NF590 SLI-M2R/G, zbytek je jen prumer.
Taky si myslim, ze kdyby tu desku delal treba ASUS, tak by byla urcite kvalitnejsi a urcite by bylo uz dost opravnych biosu, ale to je jen muj nazor.
Kazdopadne v dnesni dobe neni z ceho vybirat, cip 975 je uz starecek, 965 je jen vyhonene FBS a o nVidiji nemam zajem :-D
Takze pockam, az Intel vyda nejaky novejsi chip a koupim si zase ASUS desku :up:
Jeste me vadi, ze se DFI o tu desku moc nestara, posledni bios je 22/12/2006, to mi prijde docela divny, skoro dva mesice a porad zadny bios :(
Tady mate od eva2000 nejake moznosti pretaktovani na teto desce, prijde mi to jako scifi, ale zrejme mu to fungovalo :)

http://i4memory.com/showthread.php?s=f7 ... 95d&t=3593
Twitch
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Twitch »

[quote="OBR"][quote="Stratos"][quote="pida"]Tak mě na rozdíl od pana Obra deska nepřipadá jako OMYL. Jsem s ní spokojený. Zatím jedu E6600 na defaultní voltáž na 3200 a BEZ jakéhokoliv zvyšování voltáže desky. Na rozdíl od nForce 680 se čipset tolik nehřeje a deska není plná obludných heatpipe. Mám dojem, že pan Obr je proti DFI poněkud zaujatý.[/quote]

me se ta DFI taky libi vic jak N680 protoze ten cipset je opravdu minimalne chlazen a je studenej coz je pro me jako PC usera co chce tichy PC dulezite :)) takze pro me je tohle velmi povedena deska a az vyjdou vyladanejsi biosy prece jenom je to novinka bude vykon urcite jeste o chloupek lepsi. a hlavne ma tato deska mnohem mensi spotrebu nez 680 coz taky beru jako klad ne kazdy ma penize na vysoke ucty elektriky :)[/quote]

studenej ten chipset neni v zadnem pripade ... teplota 69 stupnu ti prijde studenej
????? To ze jsem napsal ze je studenejsi nez nforce neznamena ze o desitky stupnu ... to ze spotreba mensi je ale FAKT ...[/quote]

OBR ten tvuj vysneny vyrobce DFI je opravdu smejd, chip toppi, to mas pravdu, ale pokud jsi delal recenzi tak vis proc, neni to proto ze by nejak zral, nebo byl spatne vyroben, ale protoze DFI udelale chladic za ktery bych se sam stydel kdybych ho delal na koleni.
Z hora je to krasavec, ale ze spodu des a hruza, jeho opracovani je opravdu katastrofa a to neni vsechno, kdyz ho sundate a poradne se podivate, zjistite ze je neskutecne krivi, to jsem jeste nevidel mel jsem uz tak 6 desek od ASUSU a zadny chladic nebyl tak hrozny.
Kazdopadne Vam vsem doporucuji vymenu nebo aspon zaskrabani a vylesteni spodni plochy.
Z originalnim chladicem jsem mel teplotu na defaultni nastaveni 57 a s Noctua NC-U6 jsem mel 42, coz je opravdu rozdil, ted tam mam vodnika, ale ne protoze by topil, ale protoze mam i cpu, tak ad je to kompletni.
Pred touto deskou jsem mel P5W DH Deluxe a musim rict ze tato deska je 100 a 1 , problemy ktere jsem mel s delickou pameti a s USBeckama ted nemam a pretaktovani na teto desce je taky lepsi, je sice pravda ze vybava a dilensky spracovani bylo nekde uplne jinda, ale to se zase vracime k OBRove vysnenemu vyrobci :lol:
Twitch
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Twitch »

Tady je tech 480x8:

http://muj.edisk.cz/soubor/stahni/25830 ... .23kB.html

Tady 490x8, ale to nebylo stabilni vubec a ani voda to nedokazala uchladit :-D

http://muj.edisk.cz/soubor/stahni/61820 ... .51kB.html

Jeste bych se chtel omluvit za ty chyby, co jsem napsal vcera :shock:
pida
Nováček
Nováček

Nový BIOS

Příspěvek od pida »

BIZON
Začátečník
Začátečník

Re: Nový BIOS

Příspěvek od BIZON »

Je s tím New BIOSem nějaké zlepšení?
Jak to vypadá s kompatibilitou téhle desky s RAM Geil DDR2 800 UDC(PDC c3)Máte někdo zkušenost s touhle kombinací případně jsou nějaké vhodnější?
Asus RE IV, i7 3930K, 2x Sapphire R9 290X Stock, 12GB RAM Corsair, Corsair HX1000, Samsung 305T
CPU+GPU+MB watercooled
aro
Nováček
Nováček

DFI DFI LANPARTY UT ICFX3200-T2R/G problém s taktováním

Příspěvek od aro »

Pokouším se na téhle desce taktovat q6600 ale bez uspechů co sem pročet recenzi tady na pctuningu tak sem to nastavil ale vzdy jakmile zvisim fsb o 1mhz tak se po ulozeni sekne pc u bootovani windowsu a nic to nedela:(
fat4l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fat4l »

skusil si aj iny bios?
CPU: Intel i7 4790K 5.1Ghz MB: Asus Maximus VII Formula RAM: 4*4GB Corsair Dominator Platinum 2666CL10 VGA: Palit GTX 1080 SDD: 2x Samsung 840 PRO 256GB(RAID0) + Samsung 850 EVO 500GB PSU: SuperFlower Leadex Platinum 1200W
aro
Nováček
Nováček

Příspěvek od aro »

jojo mám aktuální
fat4l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fat4l »

no vies..niekedy to naj nemusi byt to naj:)...skus tam hodit napr starsi...
CPU: Intel i7 4790K 5.1Ghz MB: Asus Maximus VII Formula RAM: 4*4GB Corsair Dominator Platinum 2666CL10 VGA: Palit GTX 1080 SDD: 2x Samsung 840 PRO 256GB(RAID0) + Samsung 850 EVO 500GB PSU: SuperFlower Leadex Platinum 1200W
miskoboss
Začátečník
Začátečník

Re: DFI DFI LANPARTY UT ICFX3200-T2R/G problém s taktováním

Příspěvek od miskoboss »

aro píše:Pokouším se na téhle desce taktovat q6600 ale bez uspechů co sem pročet recenzi tady na pctuningu tak sem to nastavil ale vzdy jakmile zvisim fsb o 1mhz tak se po ulozeni sekne pc u bootovani windowsu a nic to nedela:(
napis celou svou sestavu vcetne zdroje
Apple Macbook Pro 13" late 2011 - přejděte na Apple
aro
Nováček
Nováček

Příspěvek od aro »

core 2 quad q6600, ati x1950xt, 2x 1gb ddr2 1066mhz, 500w fortron, DFI LANPARTY UT ICFX3200-T2R/G, HDD 2x 250gb 1x 160gb, sound blaster x fi gamer edition, 2x UV katody, 5x 120mm fan, a monitorovaci panel:) mozna ze to uz nestiha zdroj mno... ale nezvisuju vubec napeti....
miskoboss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miskoboss »

aro píše:core 2 quad q6600, ati x1950xt, 2x 1gb ddr2 1066mhz, 500w fortron, DFI LANPARTY UT ICFX3200-T2R/G, HDD 2x 250gb 1x 160gb, sound blaster x fi gamer edition, 2x UV katody, 5x 120mm fan, a monitorovaci panel:) mozna ze to uz nestiha zdroj mno... ale nezvisuju vubec napeti....
jak moc mas pretaktovanou grafiku?
co presne je to za zdroj?

ja to vidim jako nejvetsi pricinu! ZDROJ

mas v desce pozapinany vsechny mozny napajeci konektory?
24-pin jako zakladni napajeni + 8-pin jako pridavny?

pak je jeste mozny, ze deska poradne nerozpoznala CPU, ale BIOS mas posledni, takze problem by snad nemel byt
aro
Nováček
Nováček

Příspěvek od aro »

byl to tim ze sem nemel vyplou funkci C1E... nevim k cemu to je ale pomohlo to...:) uz slape stabilne na 3,4ghz... zatim....:)
miskoboss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miskoboss »

aro píše:byl to tim ze sem nemel vyplou funkci C1E... nevim k cemu to je ale pomohlo to...:) uz slape stabilne na 3,4ghz... zatim....:)
to je tak kdyz nekdo necte a taktuje, ze :evil:

hlavne ze to slape ke tve spokojenosti
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

tak - máte vyzkoušený nějáký DNES prodejný set 2x1Gb nebo 2x2GB pamětí které v této dece fungují?

Nahrazoval někdo ten chladiš na NB?Čím?

Nevíte jak nasatvit 16 PCIEX linek do toho prostředního slotu?
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
Odpovědět

Zpět na „Socket 423, 478, 479, J a T“