Nízká teplota Core 2 Duo

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

mam E4300.3,2Ghz .356x9 1,4V...krasa za ty penize... s RM clock pouzivam 6-9x..teploty burn 70st ..mereno TAT...chlazno Scythe Infinity
2Tomayo....pekny voloviny si nam tady nakecal..jak o CPU/chlazeni/grafika...jako lol co na to rict..
jessie.james
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jessie.james »

Tomayo píše:Co se týče druhé otázky tak mám standartní takt...to je 2.4GHz a spolu s mejma paměťma Dominator 1066Mhz 2x1GB není potřeba nic taktovat
Jak ti ty pameti muzou standartne bezet na 1066MHz, kdyz je deska nepodporuje a CPU nemas pretaktovano?
there´s no beast without cruelty (F. Nietzsche)
Satiriasis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Satiriasis »

No moje deska umi nasobic 4x(DS4),takze teoreticky by mu mohly bezet na 1066Mhz pri def. taktu,ale z jeho "inteligentnich" prispevku pochybuju.

Myslíte, že bych reklamoval moje CPU s tím, že má špatně nasazený Heatspreather? Protože v zátěži má jedno jádro o 8-10st víc než druhé. A to na ZalmanCNPS7700 klidne 62-4/72. Napadlo me jedine zkusit box chladic kdyby byla teplota přes 80 toho jednoho jadra a řekl bych, že se přehřívá,tak by to mohlo uspět ne?
aaramiss
Nováček
Nováček

..

Příspěvek od aaramiss »

mam ds4 revizi 3.3 a ted si rikam kterym programem se mam ridit abych zjistil opravdove teploty kazdy program ukazuje neco jine ..priklad : Core temp 27 na obouch jadrech bez zatizeni na default...PC wizard 2007 teplota jader je 27 a teplota mezi cpu a chladicem je pouhych 14 stupnu ..lol program Intel thermal analysis tool ukazuje 42 stupnu..pak si rikam co vybrat hee :-D ma stim take nekdo problemy .
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Tomayo píše:...mrkni na testy toho chladiče

Chladič je to sice dobrý, ale např. Gr8 Vivec má 3x výkonnějšího vodníka a nemá zdaleka takový teploty, jako ty...
Luděk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Luděk »

no ted sem to schvalne zkousel mam Gigabyte DS4 - revizi 3.3
E4300@3.15Ghz pri 1.45V(bios) 1.39V(CPUZ)
idle / zatizeni - Orthos
TAT 39/54
Core Temp 26/44
stejnou teplotu jako coretemp udava speedfan, bios a gigabajti soft
nevim sice co meri spravne ale osobne me je to fuk
jinak teplota GKRadeon X1950Pro jen pro info
29/36
mam vodni chlazeni
-melda-
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -melda- »

Satiriasis píše:...Myslíte, že bych reklamoval moje CPU s tím, že má špatně nasazený Heatspreather? Protože v zátěži má jedno jádro o 8-10st víc než druhé. A to na ZalmanCNPS7700 klidne 62-4/72. Napadlo me jedine zkusit box chladic kdyby byla teplota přes 80 toho jednoho jadra a řekl bych, že se přehřívá,tak by to mohlo uspět ne?
Nejdřív bych jim to zkuslil napsat mailem, ICQ... jednoduchý to nebude, dokud ti to nepadá, je asi fuk jakýma teplotama argumentuješ :-(
Nehledě na nekonečnou diskusi, jakej SW správně měří.

i7 2600K.:. GA-P67A-UD3P-B3 .:. 16 GB RAM .:. RX580 4GB .:. RM750x(2018)
-melda-
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: ..

Příspěvek od -melda- »

aaramiss píše:...program Intel thermal analysis tool ukazuje 42 stupnu..pak si rikam co vybrat hee :-D ma stim take nekdo problemy .
kdyby sis to tu přečet, tak bys věděl že ANO :-)
prostě teplota s air-cooling pod 30°C je ROFL pokud nebydlíš na Sibiři a nemáš komp na balkoně :-D

aaramiss
Nováček
Nováček

..

Příspěvek od aaramiss »

nastesti nebydlim na balkone :)) ale pokud budu taktovat tak se asi budu ridit dotekem na chladic rukou :)))
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: ..

Příspěvek od godlike »

aaramiss píše:ale pokud budu taktovat tak se asi budu ridit dotekem na chladic rukou :)))
Tak tohle zrovna nefunguje ;-)
Tomayo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomayo »

Deska je sice oficiálně nepodporuje ale běží na taktu 1066Mhz CL5 2.26V od výrobce a deska s nimi nemá žádné problémy.Tuším že dokáže i 1280Mhz podle recenze.....

Procík jsem netaktoval, zdá se mě to teď zbytečné. Až výjde Crysis tak uvidíme :)

h4__ to jako že má 9stupňů????Nebo jak to myslíš :) ne dělám si legraci o vodní chlazení se nezajímám takže opravdu nevím.Ale sežeň lepší pasivní chladič než je tento :wink: kolik má ten vodník?
Procík: E6600 s Chladičem: Termalright Ultra-120@pasivně Deska: Asus Commando Ramky: 2x 1GB Corsair Dominator 8500C5D Grafárna: Ati Sapphire1950 Pro 512MB Disky: 2x WD 160GB RAID0 Zdroj: Enermax Liberty 500W Case: Enermax CS-718
Tomayo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomayo »

Satiriasis.........No moje deska umi nasobic 4x(DS4),takze teoreticky by mu mohly bezet na 1066Mhz pri def. taktu,ale z jeho "inteligentnich" prispevku pochybuju.

No Satiriasi nejdřív se podívej na to jaké že to paměti vlastně vůbec mám a pak něco říkej o něčí "inteligenci" :wink: no a ještě mi napiš co je na nich tak neinteligentní prosím?
Procík: E6600 s Chladičem: Termalright Ultra-120@pasivně Deska: Asus Commando Ramky: 2x 1GB Corsair Dominator 8500C5D Grafárna: Ati Sapphire1950 Pro 512MB Disky: 2x WD 160GB RAID0 Zdroj: Enermax Liberty 500W Case: Enermax CS-718
Satiriasis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Satiriasis »

Tomayo píše: No Satiriasi nejdřív se podívej na to jaké že to paměti vlastně vůbec mám a pak něco říkej o něčí "inteligenci" :wink: no a ještě mi napiš co je na nich tak neinteligentní prosím?
Sry za "menší" OT.
A co jako? Si myslíš, že jsi něco víc, když mas Corsair? To neznamená, že když máš 1066Mhz paměti, že ti na to taky automaticky jedou. Nejedou!Se koukni v CPUz. Protože deska officialně podporuje 800Mhz. Já mámpodobné paměti(stejné čipy), ale rozhodně je blbost, že PC na 2400Mhz bude rychlejší než 1.8 na 3,6Ghz jak zde argumentuješ(neboť takovému PC pojedou paměti na 1030Mhz, 2060Mhz FSB a o 1200Mhz výš CPU- to mi vysvětli v čem bude rychlejší ta E6600). A nebo to, že na chladiči nezaleží... To jsou právě ty "inteligentní" argumenty hodné PC "odbornika". Nechceš rovnou všech 5vetráčků? Nejdřív se zamysli a pak něco piš.
melda píše:Nejdřív bych jim to zkuslil napsat mailem, ICQ...
To jsem už zkusil a bylo mi právě řečeno, že to neni důvod k reklamaci, maximalně, že by to poslali k dodavateli. Takže na to.... Ale je to blbý, zvlášť to jedno jádro topí o 10st víc než má...

//Tomayo prosimte kolik ti je let? Jestli tve chovani neomluvi alespon vekova kategorie. Když jsi tak inteligentní,tak víš,že E6300 má def. nasobič 7x. FSB dá i kolem 520MHz,ale můj CPU má FSB wall na 490Mhz - což je 3400Mhz přičemž je ale nestabilní. A co by se mi jako s tim CPU mělo stát- sám taktovací kmitočet čip rozhodně nepoškodí,ale to bys měl také vědět když jsi ten odborník? .
A rozdíl teplot je už od koupě CPU i na def. hodnotách. Prostě špatně nasazený heatspreather od výroby, což jsem myslel že by k reklamaci stačilo a možná i jo,ale nechci být 1měsíc bez PC. Očividně s tebou se nemá cenu hádat a raději nechám bl** bl*** Budu ctít radji pravidla PCT a nedělat další zbytečný OT,které už jsem si nedokázal odpustit.
Chudáci admini to budou zase muset mazat.
Naposledy upravil(a) Satiriasis dne pon 5. bře 2007, 12:12, celkem upraveno 1 x.
Tomayo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomayo »

Hej ty si uplně někde v lese :-D samozřejmě že nejedou už jen protože nejsou E.P.P. Jen jsem jím dal to na co jsou od výrobce (stavěný) jak jsem psal výš. 1066Mhz CL5 při 2.26V to podle mě ale není přetaktování. Když je dám na 1100Mhz CL5 a procík na 2.6Ghz tak už jo......pro tebe abych zachoval děličku pamětí. Můžeš se podívat na oficial stránky Everestu kámoš tam má to samé co já dá se říct. Jmenuje se ianko. Jede na 2.6Ghz a paměti na CL4 něco pod 1000Mhz a má první místo v Everestu a za ním jsou procíky podobné jako máš ty a samozřejmě i lepší včetně X..... takty i 3.8+Ghz....................jinak můžeme udělat nějaké screeny z Everestu a porovnat

:) snad se nedivíš že ti to nechtěj reklamovat když jsi mu dal skoro jednou tolik než má být, jsem zvědavej kdy budeš psát že máš černou obrazovku a jestli někdo neví čím to může být :lol:

Víc určitě nejsem ale ty možná ano máš přece větráky :lol:
Tomayo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomayo »

Jo a ještě jedna věc ....tvoje deska DS4 zvládá 6 x 500+Mhz stabilně? To bych se divil
-melda-
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -melda- »

Tomayo:
Pokud sis nevšiml, tak zde se řeší nízká teplota C2D. Pro své vtipné postřehy o OC s nulovou informační hodnotou si založ vlákno v příslušné sekci.

K věci by ses tu mohl vyjádřit, kdybys konečně uvedl kolik °C ti ukazuje TAT. Ptal jsem se tě X příspěvků nazad...

Tomayo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomayo »

Mam ted desku na reklamaci prijde v pondeli pak to zmerim
Tomayo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomayo »

Jo ma 7x mas pravdu spletl jsem se. No porad je to 470Mhz+ na kolika ti to teda bezi? Mas napsano ze @3.3 ? Pletes jabka a hrusky dohromady nepsal jsem co ti znici procik a chytas se kazdeho slovicka

No tenhle rozhovor bych ukoncil nejakym screenem treba z Everestu takze si to poradne nataktuj :-D a uvidime. Ja necham standard.......o tom jsme se bavili nez si zacal urazet. Takze hod screen ja ho hodim v pondeli nebo v utery az mi prijde deska a spor bude vyreseny .
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Tomayo píše:....
jako rolf..ses retard?..hod jsem laskave teploty z TATu ...
Tomayo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomayo »

Myslis me? Neumis cist? Psal jsem ze mi deska prijde v pondeli pak to poslu
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“