Vadné Eizo S1931 nebo podvod firmy Eizo?
Moderátor: maXXmilian
- jjO0ee
- Začátečník

-
Vadné Eizo S1931 nebo podvod firmy Eizo?
Zakládám nové téma zabývající se problémy (mého) LCD Eiza S1931. Je to pokračování předchozí části uvedené v tématu zde:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=86184
Díky jednomu jistému člověku, kterému za to ještě jednou moc děkuji, jsem získal důkaz o tom, že:
1. Mé LCD Eizo S1931 je vadné - zároveň musím zopakovat, že tato skutečnost byla ignorována značkovým servisem Eiza ČR, kam LCD v jistý nedávný čas putovalo.
2. A nebo že se jedná o podvod firmy Eizo, protože úmyslně lže v klíčových specifikacích svých LCD.
A teď k důkazu:
Ten lze nalézt zde: http://www.forum-hota.unas.cz/videa.html
1. video: natočené Eizo S1731 při rolování stránkou www.bonusweb.cz
Všimněte si toho, že pruhované pozadí po stranách webu vůbec nebliká.
2. video: natočené Eizo S1931 (to moje) při rolování stránkou www.bonusweb.cz
Pozadí bliká jak šílené.
Čili:
a) Buď je někde v mém LCD chyba (zřejmě asi nakonec v odezvě pixelů), která byla servisem Eiza nevím proč ignorována. Pravděpodobnost, že by na ni nepřišli, asi jistě chápete, že nemůže existovat žádná, když je tolik vidět pouhým užíváním LCD.
b) A nebo Eizo S1731 má rychlejší odezvu. A to by bohužel byl podvod, neboť tyto dva modely mají NAPSANOU ÚPLNĚ STEJNOU SPECIFIKACI, která se liší pouze v tom, že jedno je 17-ti palec a druhý 19-ti palec.
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=86184
Díky jednomu jistému člověku, kterému za to ještě jednou moc děkuji, jsem získal důkaz o tom, že:
1. Mé LCD Eizo S1931 je vadné - zároveň musím zopakovat, že tato skutečnost byla ignorována značkovým servisem Eiza ČR, kam LCD v jistý nedávný čas putovalo.
2. A nebo že se jedná o podvod firmy Eizo, protože úmyslně lže v klíčových specifikacích svých LCD.
A teď k důkazu:
Ten lze nalézt zde: http://www.forum-hota.unas.cz/videa.html
1. video: natočené Eizo S1731 při rolování stránkou www.bonusweb.cz
Všimněte si toho, že pruhované pozadí po stranách webu vůbec nebliká.
2. video: natočené Eizo S1931 (to moje) při rolování stránkou www.bonusweb.cz
Pozadí bliká jak šílené.
Čili:
a) Buď je někde v mém LCD chyba (zřejmě asi nakonec v odezvě pixelů), která byla servisem Eiza nevím proč ignorována. Pravděpodobnost, že by na ni nepřišli, asi jistě chápete, že nemůže existovat žádná, když je tolik vidět pouhým užíváním LCD.
b) A nebo Eizo S1731 má rychlejší odezvu. A to by bohužel byl podvod, neboť tyto dva modely mají NAPSANOU ÚPLNĚ STEJNOU SPECIFIKACI, která se liší pouze v tom, že jedno je 17-ti palec a druhý 19-ti palec.
Procesor: Intel Core 2 Duo 6600 2,4 Ghz
Základní deska: Gigabyte GA-965P-DS4
Paměti: Corsair DDR2 2GB 800 Mhz (dualchannel)
Grafická karta: ATI Radeon X1950XTX
Harddisk: Maxtor 320 GB SATA II
PC sestava platná od 12/2006
- Wuuduu
- Středně pokročilý

to blikanie na pozadi bonusweb-u, sectore-e, atd. som zatial videl na viacerych LCD (ale vsetko 19"), robi to aj moj NEC MultiSync 20WGX², ale myslim, ze ide o nieco ako MOIRE, nie vadu LCD - pevne dana pravidelna mriezka, zobrazovana na inej pevne danej mriezke - klasicky moire pripad. A kedze 17" ma inu velkost bodu ako 19" ale velkost bodu liniek pozadia je rovnaka, to je podla mna dovod, ze na tom mensom to nie je.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
- Driver 350
- Nováček

Nevim jestli je to jen můj pocit, ale když jsem kdysi měl velde sebe LCD monitory 17" a 19" stejné značky a stejné technologie, připadalo, že 19" je "línější".
Vem si, že každá CRT 17" má rozlišení 1600x1200. LCD 17" má 1280x1024 a 19" má taky 1280x1024. Proto jsem při výběru koukal po 17", protože 19" s 1280x1024 má větší body(a nevejde se mi na stůl
), místo toho, aby měla 1600x1200 - nevim proč nedělaj 19" s rozlišenim 1600x1200.
Kamarád má EIZO 1901 a bonusweb mu dělá neskutečný věci v podobě bílích pruhů.
Vem si, že každá CRT 17" má rozlišení 1600x1200. LCD 17" má 1280x1024 a 19" má taky 1280x1024. Proto jsem při výběru koukal po 17", protože 19" s 1280x1024 má větší body(a nevejde se mi na stůl
- johnici
- Začátečník

-
- michal3d
- Začátečník

- jjO0ee
- Začátečník

-
Reakce
Tak to asi ne. Výška jednoho pruhu je jeden pixel.Wuuduu píše:to blikanie na pozadi bonusweb-u, sectore-e, atd. som zatial videl na viacerych LCD (ale vsetko 19"), robi to aj moj NEC MultiSync 20WGX², ale myslim, ze ide o nieco ako MOIRE, nie vadu LCD - pevne dana pravidelna mriezka, zobrazovana na inej pevne danej mriezke - klasicky moire pripad. A kedze 17" ma inu velkost bodu ako 19" ale velkost bodu liniek pozadia je rovnaka, to je podla mna dovod, ze na tom mensom to nie je.
No připadalo mi, že by písmo při nastavené normální velikosti bylo asi přeci jenom menší, než by bylo třeba. Proto jsem šel do větších bodů a tudíž do 19 palců.Driver 350 píše:Nevim jestli je to jen můj pocit, ale když jsem kdysi měl velde sebe LCD monitory 17" a 19" stejné značky a stejné technologie, připadalo, že 19" je "línější".
Vem si, že každá CRT 17" má rozlišení 1600x1200. LCD 17" má 1280x1024 a 19" má taky 1280x1024. Proto jsem při výběru koukal po 17", protože 19" s 1280x1024 má větší body(a nevejde se mi na stůl ), místo toho, aby měla 1600x1200 - nevim proč nedělaj 19" s rozlišenim 1600x1200.
O větší zabržděnosti 19 palců jsem neměl ani potuchy, to kdybych věděl, šel bych samozřejmě do 17 palců. Pak navíc musí platit bod b), čili podvod.
Eizo 1901 je přeci jenom jiný typ. Pokud intenzita blikání je ovlivňována odezvou, pak je možné, že 1901 může mít horší odezvu. Mě ovšem zajímá, jak je možné, že stejné typy můžou mít různou odezvu.
Mozzila. Myslíš, že jsem to v Mozzile nezkoušel? Bliká mi to úplně stejně jako v IE.johnici píše:Jaký byl použit prohlížec u toho S1731? To je hodně důležitý.
Tak to mám pak chápat tak, že Eizo vyrábí stejné typy monitorů s různými paremetry odezvy nebo čeho vlastně? To by ale byl tedy slušnej podvod.michal3d píše:jjO0ee: no ako som uz pisal ja mam EIZO S1731 a na tej stranke to tiez preblikava
Jasně, předělal stránkymichal3d píše:Co sa tyka tych videi, tak v tom s S1731 sa zda, ako keby bolo to pozadie cierne, takze by na nom asi tazko vyniklo nejake preblikavanie
- johnici
- Začátečník

-
At ten co tocil to video s S1731 udela jeste jedno ale v IE, a bude tam mit světlý čáry. Taky zalezi jak ten prohlizec mas nastaveny, ja treba u opery mam trochu tyhle pruhy kdyz mam zaply PLYNULY POSUN PRI ROLOVANI pokud ho vypnu tak tam zadny prouzkovani nemam. Ale jak uz tu nekdo rekl v IE tam ty pruhy bude mit snad kazdej majitel LCD v alternativnich prohlizecich omezene nebo vubec! Vyzkousej OPERU a pak napis jestli tam mas pruhy nebo ne, ale vypni ten plynulej posun (najdes to v: nastroje->nastaveni->pokrocile volby->prohlizeni->plynuly pohyb pri rolovani)
EDIT: tady jsou 2 videa, jedno v IE: http://muj.edisk.cz/soubor/stahni/32996 ... 3.9MB.html a druhy v OPERE: http://muj.edisk.cz/soubor/stahni/10419 ... .52MB.html
EDIT: tady jsou 2 videa, jedno v IE: http://muj.edisk.cz/soubor/stahni/32996 ... 3.9MB.html a druhy v OPERE: http://muj.edisk.cz/soubor/stahni/10419 ... .52MB.html
- jjO0ee
- Začátečník

-
Reakce
Nejde mi to stáhnout. Ale to je stejně jedno, to neřeší problém. Mě zajímá, jak je možné, že na jednom LCD to bliká a druhém LCD stejného typu ne, když podmínky jsou jinak stejné.johnici píše:EDIT: tady jsou 2 videa, jedno v IE: http://muj.edisk.cz/soubor/stahni/32996 ... 3.9MB.html a druhy v OPERE: http://muj.edisk.cz/soubor/stahni/10419 ... .52MB.html
Samozřejmě kdyby to jenom blikalo na nějakym Bonuswebu, tak je mi to jedno.
Ten co mi poslal to video, tak jsme měřili přímo i odezvu (co vidíme, když) a vypadá to, že obě LCD mají skutečně rozdílnou odezvu, takže je to prostě divné.
- michal3d
- Začátečník

- no len pre poriadok, tak S1731 neni uplne ten isty panel ako S1931, pac S1731 ma kontrast 1500:1 kdezto S1931 "len" 1000:1jjO0ee píše:Tak to mám pak chápat tak, že Eizo vyrábí stejné typy monitorů s různými paremetry odezvy nebo čeho vlastně? To by ale byl tedy slušnej podvod.
- LOL, tu ide o to, ze na tom videu je to pozadie cierne (bol pouzity kratky cas expozicie) takze to video neni zrovna nazorne, narozdiel od toho, co mas na S1931Jasně, předělal stránky. Myslíš, že takovýhle tenký proužkování může foťák při natáčení videa zachytit? To zobrazí jako jednu barvu. Navíc to video je komprimované.
Ale aj tak to bude asi jedno a zacinam si mysliet, ze to bude asi prehliadacom, aj ked mne to preblikava aj v IE aj v Mozille (aj pri zapnuti smooth scroling)...
- johnici
- Začátečník

-
Re: Reakce
Omlouvam se, asi maji problemy na strankach (i kdyz po 2x kliknuti na stahovani uz mi to slo), upnul jsem to jeste jednou: http://www.sharebigfile.com/file/98943/ ... b-AVI.html http://www.sharebigfile.com/file/98945/ ... b-AVI.htmljjO0ee píše:Nejde mi to stáhnout.johnici píše:EDIT: tady jsou 2 videa, jedno v IE: http://muj.edisk.cz/soubor/stahni/32996 ... 3.9MB.html a druhy v OPERE: http://muj.edisk.cz/soubor/stahni/10419 ... .52MB.html
Ja si prostě, myslim ze problem je v prohlizecich. Pokud ti to bude delat ty pruhy v opere tak bych videl problem v LCD (ja tam proste zadny pruhy nemam). Ale v IE sem je zatim videl na kazdym LCD. BTW. vlastnim EIZO S1910
- jjO0ee
- Začátečník

-
Reakce
To s tím nesouvisí. Ten menší kontrast může být způsoben tím, že S1931 má větší body. Je to přeci jenom jakési laboratorní číslo.michal3d píše:no len pre poriadok, tak S1731 neni uplne ten isty panel ako S1931, pac S1731 ma kontrast 1500:1 kdezto S1931 "len" 1000:1
Odezvu mají obě LCD napsanou stejnou a tak to i musí být.
No tak samozřejmě že může jít o nějakou chybu prohlížeče (spíše tedy nedokonalost, která by jistě šla odstranit). Mě jde ale o to, jak je možné, že na stejných prohlížečích a stejných typech LCD (se stejně napsanou odezvou) se to chová jinak a zároveň si myslím, že by to mohla způsovat rozdílná odezva obou panelů (což by nemělo být). Přecijenom, to LCD od LG s TN by mělo mít lepší odezvu a také to blikání bylo mnohem méně patrné.michal3d píše:Ale aj tak to bude asi jedno a zacinam si mysliet, ze to bude asi prehliadacom, aj ked mne to preblikava aj v IE aj v Mozille (aj pri zapnuti smooth scroling)...
No už to šlo. Mrknul jsem na to a vypadá to, že to moje LCD prostě musí mít někde problém (zřejmě v odezvě) neboť u toho tvého panelu S1910 (s udávanou stejnou odezvou) je jasně vidět, že to blikání není ani zdaleka tak viditelné jako u toho mého. Takže díky za to video.johnici píše:Omlouvam se, asi maji problemy na strankach (i kdyz po 2x kliknuti na stahovani uz mi to slo), upnul jsem to jeste jednou: http://www.sharebigfile.com/file/98943/ ... b-AVI.html http://www.sharebigfile.com/file/98945/ ... b-AVI.html
Ja si prostě, myslim ze problem je v prohlizecich. Pokud ti to bude delat ty pruhy v opere tak bych videl problem v LCD (ja tam proste zadny pruhy nemam). Ale v IE sem je zatim videl na kazdym LCD. BTW. vlastnim EIZO S1910
Jinak prohlížeče neřešim. Je jasné, že Opera je mnohem lepší než IE a tak se to projevuje i zde - používá zřejmě nějakou optimalizaci, aby to nedělalo.
- 48kb
- Nováček

- jjO0ee
- Začátečník

-
Závěr
No tak to ukončíme. Dnes jsem zjistil, že mé LCD je asi OK, takže nějaký závažný podvod firmy Eizo se nekoná.
Ovšem je tu samozřejmě nevyřešená záhada v podobě toho, že někomu Bonusweb na stejném prohlížeči a stejném LCD nebliká, někomu jinak (méně) - viz S1910 s udávanou stejnou odezvou jako má S1931.
A pak nakonec ještě jedna záhada, spíše tedy podvůdek. U S1910 naměřili sondou max. odezvu 33ms, u S1731 60ms, přičemž u obou těchto typů udává Eizo stejnou odezvu (8ms střední tóny, 16ms v celém rozsahu). Chápu, že to značí tu neideálnější, ale přesto se mi to rozhodně nelíbí.
V každém případě se mi situace kolem LCD vůbec nelíbí, proto pravděpodobně poprosím někoho z moderátorů fóra Monitory o možnost založení důležitého tématu, kde bych napsal veškeré nevýhody LCD a lži výrobců LCD o kterých vím a tím bych chtěl zároveň varovat všechny zájemce o LCD před jeho koupí, hlavně pak před koupí LEVNÉHO LCD.
Ovšem je tu samozřejmě nevyřešená záhada v podobě toho, že někomu Bonusweb na stejném prohlížeči a stejném LCD nebliká, někomu jinak (méně) - viz S1910 s udávanou stejnou odezvou jako má S1931.
A pak nakonec ještě jedna záhada, spíše tedy podvůdek. U S1910 naměřili sondou max. odezvu 33ms, u S1731 60ms, přičemž u obou těchto typů udává Eizo stejnou odezvu (8ms střední tóny, 16ms v celém rozsahu). Chápu, že to značí tu neideálnější, ale přesto se mi to rozhodně nelíbí.
V každém případě se mi situace kolem LCD vůbec nelíbí, proto pravděpodobně poprosím někoho z moderátorů fóra Monitory o možnost založení důležitého tématu, kde bych napsal veškeré nevýhody LCD a lži výrobců LCD o kterých vím a tím bych chtěl zároveň varovat všechny zájemce o LCD před jeho koupí, hlavně pak před koupí LEVNÉHO LCD.
- michal3d
- Začátečník

- skor by som povedal, ze je zahada, ako to niekomu moze v jednom prehliadaci robit a v druhom niejjO0ee píše:Ovšem je tu samozřejmě nevyřešená záhada v podobě toho, že někomu Bonusweb na stejném prohlížeči a stejném LCD nebliká, někomu jinak (méně) - viz S1910 s udávanou stejnou odezvou jako má S1931.
- to bude IMHO skor metodikou testovania, asi viem odkial mas tych 60 ms u S1731 (a tam S1910 nebola) a mozes si vsimnut, ze tam maju vsetky LCD nameranu dost vysoku odozvuA pak nakonec ještě jedna záhada, spíše tedy podvůdek. U S1910 naměřili sondou max. odezvu 33ms, u S1731 60ms, přičemž u obou těchto typů udává Eizo stejnou odezvu (8ms střední tóny, 16ms v celém rozsahu). Chápu, že to značí tu neideálnější, ale přesto se mi to rozhodně nelíbí.
- johnici
- Začátečník

-
Re: Závěr
Pls, nebyl by odkaz na ten testik S1731? Rad bych se kouknuljjO0ee píše:A pak nakonec ještě jedna záhada, spíše tedy podvůdek. U S1910 naměřili sondou max. odezvu 33ms, u S1731 60ms, přičemž u obou těchto typů udává Eizo stejnou odezvu (8ms střední tóny, 16ms v celém rozsahu). Chápu, že to značí tu neideálnější, ale přesto se mi to rozhodně nelíbí.
- jjO0ee
- Začátečník

-
Test byl z časopisu Computer, jedno z posledních čísel - Velký test 17" a 20" LCD. To souhlasí?michal3d píše:- to bude IMHO skor metodikou testovania, asi viem odkial mas tych 60 ms u S1731 (a tam S1910 nebola) a mozes si vsimnut, ze tam maju vsetky LCD nameranu dost vysoku odozvu inymi slovami, odozva sa asi neda moc porovnavat, ked mas odlisne zdroje merania
- michal3d
- Začátečník

- xxsawer
- Začátečník

-
S1931
Tohle tema uz je asi vyreseny ale jeste sem hodim svoji zkusenost
Pred par dnema sem si koupil Eizo S1931SH-BK jeste pred tim jsem narazil na tyhle fora, ale nakonec sem si rek, ze to hodim za hlavu.
Ted jsem se mrknul na ty videa a otestoval to sam
Problem je podle me v prohlizeci mam FF a v tom jede bonusweb skoro uplne v pohode, kdyz uplne zhasnu a fakt s tema strankama hodne litam tak lehounky probliknuti je sem tam videt ale prakticky neznatelny
Zkusil jsem IE a situace je stejna jako na tom videu
IE podle me uplne blbe vykresluje, pripada mi to jako kdyby pri kazdym posunu cely to pozadi prekreslilo bilou a pak tam svihlo teprv pozadi stranky...mozna to je blbost ale vysvetluju si tim to blikani....
Jinak monitor zatim parada
Pred par dnema sem si koupil Eizo S1931SH-BK jeste pred tim jsem narazil na tyhle fora, ale nakonec sem si rek, ze to hodim za hlavu.
Ted jsem se mrknul na ty videa a otestoval to sam
Problem je podle me v prohlizeci mam FF a v tom jede bonusweb skoro uplne v pohode, kdyz uplne zhasnu a fakt s tema strankama hodne litam tak lehounky probliknuti je sem tam videt ale prakticky neznatelny
Zkusil jsem IE a situace je stejna jako na tom videu
IE podle me uplne blbe vykresluje, pripada mi to jako kdyby pri kazdym posunu cely to pozadi prekreslilo bilou a pak tam svihlo teprv pozadi stranky...mozna to je blbost ale vysvetluju si tim to blikani....
Jinak monitor zatim parada