Kontrola teploty

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
Erathian13
Začátečník
Začátečník

Kontrola teploty

Příspěvek od Erathian13 »

Ahoj,dávám si teď do kupy PC a nejsem si jistej jestli můžu ten kabel na kontrolu teploty ze skříně dát přímo mezi procesor a větrák...mám AMD 3200+ na S 939.Kdyžtak kam ho dáváte vy,díky
Speeder
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Speeder »

Určitě ho nedávej mezi Heatspreader a Heatsink chladiče (tim myslim mezi procesor a chladič). Tim bys znemožnil přestup tepla. Tohle se dá řešit snad jenom tim, že ho zasuneš mezi žebra chladiče. Já mám například Cool-panel od Aerocoolu http://www.patro.cz/p/objects/1074592584.html a měl jsem to takto vyřešený. Pak samozřejmě ale ukazuje teplotu úplně jinou. Je to jenom orientační. Spíš se z toho dá vykoukat nárůst a pokles teploty než hodnota. Taky na to mají vliv otáčky větráku. Vyšší = menší teplota a naopak. Docela dobře jsem to měl vyřešený u grafiky, tam mi šel šoupnout pod heatsink až pěkně k jádru, takže měřil kolem 60°C v burnu, což by snad odpovídalo. Teď už jsem ty senzory smotal a stáhnul stahovačkou a šoupnul nad mechaniku :D Používám jenom potenciometry.
MB: Gigabyte M55S-S3 rev 1.1
CPU: Athlon 64 3500+ (2,2GHz) rev. DH-F2
GFX: Gigabyte X1600PRO 128MB PCI-E
RAM: 2x512MB DDR2 533 Kingston Value CL4
HDD: Western Digital WD2500KS 250GB, 16MB, 7200ot.
Cooler: Arctic Cooling Silencer 64 Ultra TC
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Nezapomen ale brat teplotu z tohoto cidla jen orientacne a urcite se ji nerid napriklad pri OC..
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Erathian13
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Erathian13 »

Jo díky za rady,koukám že mezi uchopením větráku a deskou je místo kudy to prostrčit,tak to udělám takto.Jinak na grafiku se mi to snad taky povede pod větrák a u disku na to kašlu uplně,já teploty brát v úvahu nebudu,neni to pro mě a ten pro koho to je tak ten bude rád když to zapne :-D
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“