Encodování videa na GPU

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
ThomasTT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Encodování videa na GPU

Příspěvek od ThomasTT »

Zdarec, někde jsem četl, že do komprimace videa je možno zapojit graficky čip, že je to rychlejší . Zajímalo by mně jak to funguje a jak k tomu přemluvit encodovaci program (jestli to teda jde).
Core i5-750 na Asrock P55 Deluxe3, Kingston 2x2GB, QuadroFX 1500 256MB, Munli MuchTV, SB X-Fi Fatal1ty Pro, Seasonic 500W, HDD 120GB + 500GB + 80GB
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Snadná odpověď - nefunguje to a nejde to. Možná někdy v budoucnu na DX10 čipech.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

Vždyť radeony to umí už dávno.Všechny z řady x1xxx.Možná měl autor na mysli spolupráci CPU a grafické karty?
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Neexistuje software s jehož pomocí by bylo možné grafické čipy používat pro akceleraci komprese videa. Takže jestli je toho nějaká grafika čistě po HW stránce schopna je irelevantní, protože neexistuje potřebná SW výbava.
ThomasTT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ThomasTT »

Hmm, tak to je škoda :sad: , protože přez CPU to trvá celou věčnost...... Ad X1xxx: jestli jsou toho alespoň tyhle karty schopny tak nechápu že to ještě nefunguje, myslím že tím by ATI smetla Nvidii z trhu, to si celkem podkopávají nohy kdydž k tomu neudělali SW podporu (a ani nikdo jiný? - takže je to vůbec pravda, že to X1xxx umí?).
Core i5-750 na Asrock P55 Deluxe3, Kingston 2x2GB, QuadroFX 1500 256MB, Munli MuchTV, SB X-Fi Fatal1ty Pro, Seasonic 500W, HDD 120GB + 500GB + 80GB
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Umí... tyhle čipy (SM3.0+) umí prakticky všechno, na co je naprogramuješ, protože pixel shader core je soubor programovatelných procesorů.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

NobodyLovesMe píše:Vždyť radeony to umí už dávno.Všechny z řady x1xxx.Možná měl autor na mysli spolupráci CPU a grafické karty?
taky jsem si to myslel, nebo AVIVO funguje jen na dekomprimaci h264?
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

AVIVO je souhrnný název pro vše, co se u generace X1 týká videa a 2D výstupu. Co se týká HW akcelerace, tak ta je pro dekompresi (MPEGy, WMV, h.264).

AVIVO video converter (X-code) je softwarová utilita, která obchází běžné standardy a formáty převádí efektivnější cestou, proto je zátěž na CPU nižší a rychlost vyšší, než se standardními programy.

Jinak řečeno, myslí si tady snad někdo, že kdyby ATI nabízela nějakou feačurku navíc oproti nVidii, tak že bych jí tu přednost veřejně upíral? :lol:
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

:oha: jen dekomprese, už mi to došlo :)
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

no-x:říkáš,že je to irelevantní a že to nefunguje a pak zmiňuješ AVIVO a říkáš:
no-X píše: AVIVO video converter (X-code) je softwarová utilita, která obchází běžné standardy a formáty převádí efektivnější cestou, proto je zátěž na CPU nižší a rychlost vyšší, než se standardními programy.
no-X píše: Jinak řečeno, myslí si tady snad někdo, že kdyby ATI nabízela nějakou feačurku navíc oproti nVidii, tak že bych jí tu přednost veřejně upíral?
Jako moderátor bys měl být nestranný.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Já jsem nestranný. Pokud jsi narazil na něco, co jsem napsal a co podle tebe není pravda, tak se na to můžeme mrknout. Příště prosím SZ, zde je to OT.
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“