vadna 9800pro
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- m.Pták
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
vadna 9800pro
muj bracha ma v kompu radeonku 9800Pro do agp,radu let jela v pohode,ovsem posledni doobou se brachovi stavalo ze pri zapnuti pc zacal pc pipat a na obrazovce se skvel napis ze neni pripojenej napajeci kabel,ovsem ten je v pohode...ale asi pred 3 dnama uz to doslo tak daleko ze se pc nezapne nikdy....tak sem zkusil grafiku u me a tam dela totez....pri blizsi ohlidce grafiky jsem zistil ze v molexu je kolem 5v pinu vypaleny misto,proste zhnedlej plast,tak sem zapojil molex a zkusil merakem jesli ti prochazi proud,to je ovsem ok....bracha rikal ze posledni dobou byl ten konektor dost rozpalenej...nemoze to byt zdrojem ?jako ze ju odpalil,protoze priblizne pred tydnem mu odesla 200gb barracuda do pata,proste se porad zapina a vypina a nenecha ho najet do winu...jinak sestava je P4 prescott 3.06 ghz s.478 na prkne msi 865pe neo 2-V,zdroj LC-JNC B350ATX (asi nejakej noname)....diky
CPU: Intel P4 3.06 Ghz COOLER: Thermalright XP-120 GPU: Nvidia NX6600GT MSI 128Mb GDDR3 COOLER: Zalman VF700 Cu MB: Intel D865PERL RAM: PQI 2x 512Mb DDR HDD: 2x Seagate Barracuda IV 40Gb AUDIO: Creative Audigy 4 PRO TV: WinFast TV2000XP HEADPHONES: Pioneer SE-M350 PSU: Eurocase 350W
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
- m.Pták
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
je na tom stock chladic,takovej malej kousek hliniku s malickym vetrackem,bez chlazeni pameti,sice hucel ale s teplotou problem nebyl,oc nikdy nebylo,do grafiky nikdy nikdo nevrtal,zaruka samozrejme uz neni
,je par let stara
CPU: Intel P4 3.06 Ghz COOLER: Thermalright XP-120 GPU: Nvidia NX6600GT MSI 128Mb GDDR3 COOLER: Zalman VF700 Cu MB: Intel D865PERL RAM: PQI 2x 512Mb DDR HDD: 2x Seagate Barracuda IV 40Gb AUDIO: Creative Audigy 4 PRO TV: WinFast TV2000XP HEADPHONES: Pioneer SE-M350 PSU: Eurocase 350W
- m.Pták
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
nikdo nic nevi ?
pocitam s tim ze je odpalena takze bych do ni mohl aji vrtat...(hardwareove
- Hijacker933
- Začátečník

- Mike.Ace
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: vadna 9800pro
Me se tohle taky stalo, pripada mi, ze je to nejaka seriova vada bo co. Ja tam mel nekolik kabelu molex, a spalyly se 2 (ze 2).m.Pták píše:muj bracha ma v kompu radeonku 9800Pro do agp,radu let jela v pohode,ovsem posledni doobou se brachovi stavalo ze pri zapnuti pc zacal pc pipat a na obrazovce se skvel napis ze neni pripojenej napajeci kabel,ovsem ten je v pohode...ale asi pred 3 dnama uz to doslo tak daleko ze se pc nezapne nikdy....tak sem zkusil grafiku u me a tam dela totez....pri blizsi ohlidce grafiky jsem zistil ze v molexu je kolem 5v pinu vypaleny misto,proste zhnedlej plast,tak sem zapojil molex a zkusil merakem jesli ti prochazi proud,to je ovsem ok....bracha rikal ze posledni dobou byl ten konektor dost rozpalenej...nemoze to byt zdrojem ?jako ze ju odpalil,protoze priblizne pred tydnem mu odesla 200gb barracuda do pata,proste se porad zapina a vypina a nenecha ho najet do winu...jinak sestava je P4 prescott 3.06 ghz s.478 na prkne msi 865pe neo 2-V,zdroj LC-JNC B350ATX (asi nejakej noname)....diky
Intel Core i7 930 @ standard frequency /// ASUS P6X58D Premium /// OCZ Platinum 3*2 GB DD3 RAM Triple Channel + KINGSTON HyperX Savage 3*4GB DDR3 RAM Triple Channel /// Sapphire Radeon 5850 1GB RAM /// SATA III Western Digital Black 1TB 64 MB Cache /// SATA II Western Digital Black 640GB 32MB Cache /// OCZ 600W Power Supply /// Samsung SyncMaster 2232BW /// Windows 10 Home 64bit ///
- m.Pták
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ja sem si poradne prohledl celou grafiku pod lupou a zistil sem ze jedna mala soucastka,takovej malickej cernej obdelnicek,rekl bych nejmensi soucastka ze vsech,ale na grafice je jich celkem dost,je pootocena,proste drzi jenom na jednom ze 2 kontaktu...myslite ze je mozne ze by to bylo tim ?jesli se to mam pokusit opravit
- MrLama
- Nováček

- cuir
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
take sem mel stejny problem ... Mam na tom vodnika a byl sem linej to rozdelavat vzdy mi kompl zbesile pipal a na obrazovce se napsal napis ,ze grafika nema napajeni.Pohnul sem tedy s kabelem od napajeni grafiky a vetsinou to naskocilo.Az to doslo do stadia kdy nepomahalo nic tak sem musel kompa rozebrat (mel sem spatnej pristup k tomu konektoru napajeni grafiky-zavazel mi tam vymenik) a ejhle ..zjistil sem ,ze mam vypalenou 12V vetev na zdroji..proste na te koncovce a na vsech koncovkach co byly po ceste byl ten 12V pin sesmazenej a to samy bylo usmazeny na konektoru na grafice...ocistil sem to smirkem a zase to jejakou dobu jelo...ovsem pak si rikam dost! Koupil sem 420w zdroj a je to v poradku ..predtim sem mel 350w eurocase. Jenze problem mam i s tim novym zdrojem...nebo nevim jestli je to problem ,ale kazdopadne se mi to nelibi...ty chipy co sou na nich ty stribrny pasivni chladice desne topej ,ale kdyz tam byla ta 3530w eurocase tak to tak netopilo...ted na nich neudrzim ruku...nevim co s tim ..a nebo je to normalni??? nemam nataktovano nemam nic...aji tu vodu sem zrusil a dal tam origo chladic jakejs em k tomu mel...zabira celou pozici. a taky se mi zda jakoby ta grafika stratila na vykonu...je to vazne divny...hravam hru counter strike source a zda se mi ,ze to jede cim dal hur...vazne nevim...A tak me zajima teda jak ste na tom s teplotama vy...diky
- m.Pták
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no s originalnim chladicem byla teplota bez zateze 40-50 stupnu,v zatezi sem to nemeril...jak sem psal s tou malou soucastkou,tak se me nekde stratila pri nasazovani grafiky do slotu,takze je to asi uplne v pr****
a s tim jak ste psal ze mate vypalenou 12v vetev na zdroji tak u me je to to samy ale ja mam vypalenej 5v pin ale vykon se me neztracel ale teplotu na mosfetech nebo co to je pod tim dlouhym hlinikovym pasivem sem bohuzel nezkousel
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Podle toho co píšeš, máš zdroj JnC LC Power. S LC Power to má společné jen jméno
Kvalita mizerná, podle mých zkušeností horší než 300W EC. Jestli má po záruce koukni dovnitř jestli už mu netečou kondíky.
Roztavený a zuhelnatělý konektor na grafice způsobil nekvalitní molex. Je to z tenkýho plátku hliníku a ten má malý tlak. Časem se uvolní a stupne přechodový odpor. Tím, že přes ten kontakt tečou (pro něj) neúměrné proudy doujde k zahřívání.
Mě se stala podobná věc, když jsem pouźil rozdvojku na molex pro SCSI disky. Trošku to hřálo a PVC izolace změkla a pak ztvrdla. Kontakty zoixodovaly. To všechno se stalo během týdne.
Roztavený a zuhelnatělý konektor na grafice způsobil nekvalitní molex. Je to z tenkýho plátku hliníku a ten má malý tlak. Časem se uvolní a stupne přechodový odpor. Tím, že přes ten kontakt tečou (pro něj) neúměrné proudy doujde k zahřívání.
Mě se stala podobná věc, když jsem pouźil rozdvojku na molex pro SCSI disky. Trošku to hřálo a PVC izolace změkla a pak ztvrdla. Kontakty zoixodovaly. To všechno se stalo během týdne.
Mohl by si to vyfotit? Pokud ji dostaneš do Brna, tak se na ni podívám.m.Pták píše:ja sem si poradne prohledl celou grafiku pod lupou a zistil sem ze jedna mala soucastka,takovej malickej cernej obdelnicek,rekl bych nejmensi soucastka ze vsech,ale na grafice je jich celkem dost,je pootocena,proste drzi jenom na jednom ze 2 kontaktu...myslite ze je mozne ze by to bylo tim ?jesli se to mam pokusit opravit
To napájecí mostety. Co je to za značku zdroje ta 420W?cuir píše:Jenze problem mam i s tim novym zdrojem...nebo nevim jestli je to problem ,ale kazdopadne se mi to nelibi...ty chipy co sou na nich ty stribrny pasivni chladice desne topej ,ale kdyz tam byla ta 330w eurocase tak to tak netopilo..
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
- Mike.Ace
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Hele, ja mam zdroj Fortron a ten mi to taky odpalil (12V vetev). Predtim jsem mel chvili Eurocase, ten taky odpalil-HoNY- píše:Podle toho co píšeš, máš zdroj JnC LC Power. S LC Power to má společné jen jménoKvalita mizerná, podle mých zkušeností horší než 300W EC. Jestli má po záruce koukni dovnitř jestli už mu netečou kondíky.
Mohl by si to vyfotit? Pokud ji dostaneš do Brna, tak se na ni podívám.m.Pták píše:ja sem si poradne prohledl celou grafiku pod lupou a zistil sem ze jedna mala soucastka,takovej malickej cernej obdelnicek,rekl bych nejmensi soucastka ze vsech,ale na grafice je jich celkem dost,je pootocena,proste drzi jenom na jednom ze 2 kontaktu...myslite ze je mozne ze by to bylo tim ?jesli se to mam pokusit opravit
To napájecí mostety. Co je to za značku zdroje ta 420W?cuir píše:Jenze problem mam i s tim novym zdrojem...nebo nevim jestli je to problem ,ale kazdopadne se mi to nelibi...ty chipy co sou na nich ty stribrny pasivni chladice desne topej ,ale kdyz tam byla ta 330w eurocase tak to tak netopilo..
Intel Core i7 930 @ standard frequency /// ASUS P6X58D Premium /// OCZ Platinum 3*2 GB DD3 RAM Triple Channel + KINGSTON HyperX Savage 3*4GB DDR3 RAM Triple Channel /// Sapphire Radeon 5850 1GB RAM /// SATA III Western Digital Black 1TB 64 MB Cache /// SATA II Western Digital Black 640GB 32MB Cache /// OCZ 600W Power Supply /// Samsung SyncMaster 2232BW /// Windows 10 Home 64bit ///
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Co to bylo přesně za verzi. Dělají se různý verze s různě silnýma větvema, jaký je zbývající HW konfigurace?Mike.Ace píše:Hele, ja mam zdroj Fortron a ten mi to taky odpalil (12V vetev). Predtim jsem mel chvili Eurocase, ten taky odpalilTak fakt nevim,cim to je
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
- Mike.Ace
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Konfigurace viz muj podpis a zdroj FSP300-60THN-P.-HoNY- píše:Co to bylo přesně za verzi. Dělají se různý verze s různě silnýma větvema, jaký je zbývající HW konfigurace?Mike.Ace píše:Hele, ja mam zdroj Fortron a ten mi to taky odpalil (12V vetev). Predtim jsem mel chvili Eurocase, ten taky odpalilTak fakt nevim,cim to je
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Mike.Ace
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
S tim zdroje mi to fungovalo rok a pul. Predtim jsem mel i horsi zdroj a take to bylo bez problemu. Kdyby byl slabej,tak by se mi restartoval system pri zatezi a tak, ne? Me se ale choval standardne porad-HoNY- píše:Ten zdroj byl příliž slabý. Pokud platí ten přetočený barton
- mOOder
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Hmm tak to je super mam stejny problem , a uz me to docela sere ! ZDROJ : Redstar 420W ale to je v pohode . ale obac po startu nebo se to restartuje a napise to ze tam neni molex i kzdy tam je , a kdyz to pise ze tam neni a je tam tak kdz ho vytahnu je opravdu hodne horky , nejde ani udrzet v ruce ale jinak tvar ma furt samy , skusim ho prohlidnou detailneji ale nevim proc to dela , sice OC mam ale mam dobry chladic tak sem z toho cely spatny 
*EDIT : No jako super no , dneska pri prohlizce PC sem nasel sesmahnuty molex , jako tak ze u cervenyho vodice ( +12 ) je to uplne hnede , mam to na vice molexech asi podle toho jak z nej dlouho grafika cucala , moc z toho stastny teda nejsem
*EDIT : No jako super no , dneska pri prohlizce PC sem nasel sesmahnuty molex , jako tak ze u cervenyho vodice ( +12 ) je to uplne hnede , mam to na vice molexech asi podle toho jak z nej dlouho grafika cucala , moc z toho stastny teda nejsem
PC 1: MB ASUS M2N-SLI Deluxe , CPU AMD Athlon 64 X2 4800+ EE @ 6100+, VGA Asus 4870 900/3700 DDR5 , RAM A-Data 2x1024MB 800Mhz + 2x512MB Geil 800Mhz , HDD Baracuda 1TB SATA2 , DVD-RAM LG 4163b , Zdroj LC-Power 560W TITAN.
- Mike.Ace
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
A ted, Honny rad
Co s tim? 
mOOder mel zdroj 420W a taky mu to nepomohlo a mel stejny problem....
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Zátěž je: 3D Mark v loopu (ZapnutýAA, filtravání atd.) + Prime (In-place large FFTs) + pokud možno defragmentace disku.Mike.Ace píše:S tim zdroje mi to fungovalo rok a pul. Predtim jsem mel i horsi zdroj a take to bylo bez problemu. Kdyby byl slabej,tak by se mi restartoval system pri zatezi a tak, ne? Me se ale choval standardne porad-HoNY- píše:Ten zdroj byl příliž slabý. Pokud platí ten přetočený barton
Zdroj se skládá z běžných součástek, u kterých dochází k opotřebení (teplem vznikají studené spoje na PCB, vysychají kondíky, povolují se sřoubky na chladiči...). Tím, že ho přetěžuješ tento proces urychluješ. Čím více dimenzovaný zdroj (v rozumné míře) tím víc se ti odvděčí stabilnějším napětím a také se méně zahřívá a tudíž míň opotřebí. Jestli chceš můži ti to tu popsat více laicky.
Myslíš tu redukci ze zásuvky na 20pin? Redstar není zdroj - redstar je sračka. A nejsem honny ale -HoNY-Mike.Ace píše:A ted, Honny radCo s tim?
- mOOder
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No s tim EC vs. Redstar mam skusenost a Redstar mam krapet navrch je to takovy low end zdroju , na co mi pri take sestave bude zdroj za 1500,-
BTW stabilni ti je perfektne projedu 3Dmarky nekolikrat za sebou a nic , ona ta grafika je v poradku az na to ze mi opaluje molexy
Jasne kazde soucastky maji svou zivtonost ale tim ze to opaluje molexy nekolika lidem naraz uplne stejne tak to bude nejaka vada vyrobu popr. sme si to nejak zavinili sami no .
BTW stabilni ti je perfektne projedu 3Dmarky nekolikrat za sebou a nic , ona ta grafika je v poradku az na to ze mi opaluje molexy
Jasne kazde soucastky maji svou zivtonost ale tim ze to opaluje molexy nekolika lidem naraz uplne stejne tak to bude nejaka vada vyrobu popr. sme si to nejak zavinili sami no .
PC 1: MB ASUS M2N-SLI Deluxe , CPU AMD Athlon 64 X2 4800+ EE @ 6100+, VGA Asus 4870 900/3700 DDR5 , RAM A-Data 2x1024MB 800Mhz + 2x512MB Geil 800Mhz , HDD Baracuda 1TB SATA2 , DVD-RAM LG 4163b , Zdroj LC-Power 560W TITAN.