BIOS?, zjištění parametrů PC?

Vše kolem ovladačů k deskám či integrovaným komponentám, včetně BIOSů a jejich úprav.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Boeing
Nováček
Nováček

BIOS?, zjištění parametrů PC?

Příspěvek od Boeing »

asi Vám to připadá divný, ale při sebevzdělávání brouzdáním po PC poradnách mi stále uniká konkrétní vysvětlení slova BIOS, resp. co a k čemu to je? Dále bych se chtěl zeptat, zdá se dá nejakým způsobem zjistit veškeré základní udaje a parametry o PC? (samozřejmě kromě zapnutí PC)

Děkuji

na otázku ohledně Biosu nemusíte reagovat :) Gůgl mě zasvětil :) http://bios.a4.cz/ . Ješte prosím to zjištění parametrů?
Smysl života se změnil na smysl žít snadno :-)
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

No bez zapnutí PC je to trošku obtížnější. Vyžaduje to vzít šroubovák a mrknout dovnitř. Pak už stačí jen zkušené oko ITíka. Jinak aplikací je hodně, třeba SiS Soft Sandra řekne o PC hodně a zdarma.
Boeing
Nováček
Nováček

Příspěvek od Boeing »

OK. stáhnu, vyzkuošim, uvidim :) Pak Vám jsem, z dovolením pošlu výsledek ke zhodnoceni sestavy? (jo a sorry za stupidni vetu na konci 1. příspěvku, byla myšlena jinak, ale to jste jistě pochopil :lol: :-)

no bylo by dobry mi trochu objasnit, jak zjistim parametra PC?-)pomocí sisoft sandra :o a jak to se vložim? něco jsem testoval a ten log nešel zkopirovat klasickym přikazem :sad: Nemám se přejmenovat na totalní lama?
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Sloučen již druhý dvojpost. (Doporučuji používat talčítko edit.) Jednoduše, třeba link na soubor uložený na http://www.edisk.cz. Jaké konkrétní parametry potřebujete zjistit?
Boeing
Nováček
Nováček

Příspěvek od Boeing »

Jedna se mi o zakladní informace. Laicky řečeno; Jak výkoný/nevýkoný PC mám?

1. Dost jasně jsem nepochopil tu první větu?
2. Jak ten log uložim?Na místo které si určim? Pak ten log nakraju na edisk.cz, ale jak ho dostanu sem, aby jste se na to mohl podívat a posoudit? Nejde ten log převést do nejakého textového formatu, kterej bych sem jednoduše zkopiroval?

Děkuji
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Je už takovým zvykem editovat své příspěvky místo psaní hned několika za sebou. Je to mnohem přehlednější. Zpět k problému. Záložka "Tools" položka "Create Report", potom následuje výbeř subjektů pro vytvoření zprávy. Následně vyberete formát (doporučuji *.txt a kódování Unicode). Potom tento soubor uložíte na disk. Z něj pak upload třeba na edisk. Dá se také citovat část kódu přímo ze zprávy (ctrl + c, ctrl + v). Celou bych ji sem nedával, neb bude určitě rozměrná (závisí na položkách které vyberete). Testování PC sebere velkou část výkonu PC. Pro objektivní hodnocení (zejména výkonu) s ním nedoporučuji během vytváření zprávy pracovat. Odkaz na edisk potom lehce zkopírujete sem.
Boeing
Nováček
Nováček

Příspěvek od Boeing »

měl jsem i jinou praci, ale ten je to :) hodně zkrácený. Prosím o posouzení a případná dopuručení, co na něm vylepšit. Používám ho k upravě fotek, videí, internet, hudba, microsoft office apod. Hry nehraju.

tady je ten odkaz: http://data2.edisk.cz/stahni/93802/Kopi ... .51MB.html

Děkuji
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Na zjištění, co máš v PC, vůbec nepotřebuješ stahovat žádné diagnostické programy. Typ procesoru, jeho takt a velikost RAM zjistíš ve Vlastnostech Tohoto počítače a grafickou kartu buď správcem zařízení, nebo já používám start, spustit, dxdiag a karta Zobrazení. Dxdiag vlastně umí zjistit i ten procesor...

//Fifi: Reagoval jsem na slovo "veškeré", tedy chápu jako co nejpodrobnější. Téma rozděleno, pokračování zde: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=90087. Přesunuto do BIOSů.
Naposledy upravil(a) Lukfi dne stř 7. bře 2007, 16:58, celkem upraveno 1 x.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“