nefunkcni pc

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Jeffer
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

nefunkcni pc

Příspěvek od Jeffer »

Stalo se m to, ze pri restartu se kousnul ten cudlik a pc nejel, az pri blizsim zkoumani jsem na to prisel, odpojil jsem kabel s restartem od desky, ale pc porad nejede. nic nepiska, proste se roztoci disk, ale monitor nenabehne. Nevi nekdo v cem by mohl byt problem? myslim, si, ze odesla deska, protoze nepiska ani kdyz odpojim grafiku/cpu.

je to stara sestava:
deska se jmenuje P6BAT-ME
CPU slot 1 pentium 550MHz
256MB sd-ram
20gb disk segate
nejaka 32GB grafika
200W zdroj

//EfineSS: Presun z MB sA
PzKpfw VI Tiger
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PzKpfw VI Tiger »

Tobe zustal zamacknuty restart? A odpojil si spravny kabely? Jako jestli fakt byly od resetu a ne od zapinani? Jinak je asi mrtva deska.
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

zkus reset biosu....

...
Jeffer
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeffer »

urcite jsem odpojil reset a resetoval jsem taky bios, nic nepomohlo.
moninail
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od moninail »

Deska se zcela nefunkčním BIOSem se pozná snadno - po zapnutí počítače se rozjedou disky, větráky se točí, ale obraz nikde. Navíc ani nepípá, není zde žádná snaha číst z disketové mechaniky připojené na FDD řadič základní desky (ne z externí !). Pokud se vám stane toto, svépomocí s tím nic neuděláte. Deska se dá zachránit jen za pomocí hardwarového flashovacího zařízení, které mají k dispozici v některých obchodech. (GM Ostrava)
"Nevěř ničemu, ani tomu, co říkám já. Věř jen tomu, co si sám ověříš. (Budha)"
Jeffer
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeffer »

moninail píše:Deska se zcela nefunkčním BIOSem se pozná snadno - po zapnutí počítače se rozjedou disky, větráky se točí, ale obraz nikde. Navíc ani nepípá, není zde žádná snaha číst z disketové mechaniky připojené na FDD řadič základní desky (ne z externí !). Pokud se vám stane toto, svépomocí s tím nic neuděláte. Deska se dá zachránit jen za pomocí hardwarového flashovacího zařízení, které mají k dispozici v některých obchodech. (GM Ostrava)
presne toto ten pc dela, proste mrtve, no mohl bych zkusit GM v brne.
moninail
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od moninail »

Řekl bych, že to v Brně nedělají, ale nevím to jistě. V Ostravě jsem byl a bios flashnou na počkání za 50,-Kč. :wink:
"Nevěř ničemu, ani tomu, co říkám já. Věř jen tomu, co si sám ověříš. (Budha)"
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

prvne vsechno vydelej a spust to na stole jen s pameti, procakem a grafikou.POwer spustis kdyz spojis piny treba sroubovakem
....ze by to byl MELOUN
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“