Nejde na TV nastavit rozlišení 1360x768

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

izuel píše:
Stratos píše:
existuji i 20metrove DVI to DVI takze by nemel byt problem pres TV OUT to nema smysl pripojovat
nevim jestli si četl můj přízpěvěk ,ale já řeším kabel HDMI na DVI-D (male) a když zapojím jeden konec do telky HDMI a druhý konec DVI-D do grafické karty tak mi jde jen rozlišení 1280x720x60hz a 1920x1080x30hz přičemž 1920x1080 by nemělo jít vůbec když nativní je 1360-6x768 a to nativní mi funguje jen s kabelem VGA - D-sub. Takže sem tě vůbec nepochopil ! :sad: a také sem psal ,že po připojení s HDMI dvi-d kabelem tak se ten obraz nějak klepe a písmenka mají stíny a jsou neostre hnusss !
kabel HDMI to DVI je prasarna ten samej problem ma muj kamos ma LCD TV a ma tam jenom HDMI a ma ten samej problem
izuel
Začátečník
Začátečník

problem

Příspěvek od izuel »

sakra nechápu proč je potíž mi tento problém-dotaz přehodit do rubriky ,kde to budou číst lidi ,kteří se zajímají o LCD a TV a ne, aby to bylo tady v rubrice grafických karet sakra, vzniklo to tím ,že sem reagoval na podobný dotaz tady a už se vezu..kdybych udělal nový tak zas dostanu vynadáno ,že řeším něco stejného a lock :-( moderátory dva jsem se snažil otravovat ,ale nevyhověli a je to marný ! zas vyřeším prd :x
izuel
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od izuel »

Stratos píše:
kabel HDMI to DVI je prasarna ten samej problem ma muj kamos ma LCD TV a ma tam jenom HDMI a ma ten samej problem
Jaká prasárna? oba jsou to digitály s rozdílem ,že HDMI nese signál šifrovaný kvůli zlodějům ,který na tom chtějí rejžovat! a jako když si koupím HDMI to HDMI kabel a použiju redukci na DVI tak si pomůžu? ne bude to to stejné ! si tedy myslím :oops: tak sem koupil rovnou HDMI to DVI-D
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

izuel píše:
Stratos píše:
Jaká prasárna? oba jsou to digitály s rozdílem ,že HDMI nese signál šifrovaný kvůli zlodějům ,který na tom chtějí rejžovat! a jako když si koupím HDMI to HDMI kabel a použiju redukci na DVI tak si pomůžu? ne bude to to stejné ! si tedy myslím :oops: tak sem koupil rovnou HDMI to DVI-D

proste uz mam overeno od 2 lidi co maj LCD TV jenom s HDMI vstupem ze jim to blbne kdyz to delaj pres kabel DVI to HDMI proste nejde nastavit nativni rozliseni a obraz je rozostrenej nekomu se i chveje. proto kazdymu kdo si kupuje LCD TV a chce to mit na PC doporucuju aby si koupil model s DVI vstupem.
Pappy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: dotaz

Příspěvek od Pappy »

izuel píše:Ahoj,

Chtěl bych přesnou a správnou odpověď dle mého a gusta :lol:

Uvažuji o televizi LCD Samsung LE32S71 (B) , která má rozlišení 1366x768 a jde mi o to ,že v nastavení u her ,které podporují wide je rozlišení 1360x768, má otázka zní když ve hře nastavím malinko menší a to 1360...zda nedojde k degradaci obrazu a zda se nativní rozlišení tedy změní, logicky si myslíím ,že ano!

děkuji moc za jakoukoliv odpověď!!!!

ps: a když pustím nějaké zdrojové video 720p (1280x720) tak jestli dojde k degradaci také ? :? přehrávač - který je chytrý a umí zachovat poměr stran vlastně nevím co s tím uděla... :cry:
Mam uplne presne tu TV co pises.Mam ji 3dny a uz jsem docela nasranej,protoze jsem kvuli ni vyhodil 1tis Kc,za ruzne kabely na pripojeni TV a jsou mi k nicemu..Koupiljsem si redukci z DVI na VGA a 5m VGA kabel propojovaci.Mam grafickou kartu Leadtek 7800GT Extreme kde jsou 2DVI vystupy a at jsem se snazil jakkoliv,tak jsem sice TV pripojil,obraz byl ale rozmazanej a blikal jak 50Hz TV.Menil jsem frekvenci jak jsem mohl a stejne to porad blikalo..Fakt me to toci.Pak jsem si vzpomel na svuj notebook HP nx6325,tak jsem pripojil VGA kabel na nej a hle.Uplne obraz v pohode,bez blikani a automaticky rozliseni 1360x768 nebo jak to je.Fakt me top dostalo.Jo a grafika v notebooku je ATI,tak jestli je to znackou?Stve me to,protoze jsem chtel hry parit na LCD TV,ale s takovym obrazem se to neda...
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: dotaz

Příspěvek od Stratos »

Pappy píše:
izuel píše:Ahoj,

Chtěl bych přesnou a správnou odpověď dle mého a gusta :lol:

Uvažuji o televizi LCD Samsung LE32S71 (B) , která má rozlišení 1366x768 a jde mi o to ,že v nastavení u her ,které podporují wide je rozlišení 1360x768, má otázka zní když ve hře nastavím malinko menší a to 1360...zda nedojde k degradaci obrazu a zda se nativní rozlišení tedy změní, logicky si myslíím ,že ano!

děkuji moc za jakoukoliv odpověď!!!!

ps: a když pustím nějaké zdrojové video 720p (1280x720) tak jestli dojde k degradaci také ? :? přehrávač - který je chytrý a umí zachovat poměr stran vlastně nevím co s tím uděla... :cry:
Mam uplne presne tu TV co pises.Mam ji 3dny a uz jsem docela nasranej,protoze jsem kvuli ni vyhodil 1tis Kc,za ruzne kabely na pripojeni TV a jsou mi k nicemu..Koupiljsem si redukci z DVI na VGA a 5m VGA kabel propojovaci.Mam grafickou kartu Leadtek 7800GT Extreme kde jsou 2DVI vystupy a at jsem se snazil jakkoliv,tak jsem sice TV pripojil,obraz byl ale rozmazanej a blikal jak 50Hz TV.Menil jsem frekvenci jak jsem mohl a stejne to porad blikalo..Fakt me to toci.Pak jsem si vzpomel na svuj notebook HP nx6325,tak jsem pripojil VGA kabel na nej a hle.Uplne obraz v pohode,bez blikani a automaticky rozliseni 1360x768 nebo jak to je.Fakt me top dostalo.Jo a grafika v notebooku je ATI,tak jestli je to znackou?Stve me to,protoze jsem chtel hry parit na LCD TV,ale s takovym obrazem se to neda...
zajimavy oba dva moje 2 zdroje co jim to taky blbne maj Nvidii. ze by to teda bylo ovladacema? koukam dalsi hrebicek do rakve na ty Nvidiacky ovladace :)
Pappy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pappy »

Taky prave premyslim,ze pujdu do Radeonu,protoze tohle je fakt nehoraznost.Dost me to nastvalo..
Surgical
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Surgical »

Kdyz uz jsme u nativniho rozliseni LCD TV, pak prosim uvadejte spravne hodnoty matice 1366x768, ne 1360x768.

Osobne mam pripojen LCD televizi pres kabel DVI-HDMI, a skutecne ovladace v zakladni konfiguraci toto rozliseni nemaji.

Ale kdyz si v Nvidia Control Panelu nastavite zobrazeni pokrocilych funkci, pak pod polozkou Vlastni hodnoty casovani si muzete vytvorit a otestovat vlastni rozliseni a vlastni casovani displaye, pricemz v polozce Parametry back-end casovani doporucuji nepouzivat Auto, ale DMT.
Pak se vam toto rozliseni objevi i v nabidce pro zmenu rozliseni ve standartnich panelech, ale i v 3DMarcich, gamesach atd.
A funguje to bez chyby.

P.S. a obraz jako fik.
Pappy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pappy »

Myslis toto?: Nejak mi to nefunguje.Jen na to klikni..

Obrázek

Muzu te prosim poprosit jak to mas presne nastavene a neblika Ti obraz na LCD?
cmoudina
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cmoudina »

ještě bych si zkontroloval, jestli LCD TV nevyžaduje na HDMI vstupu ochranu HDCP.Je jedno, jestli to bude HDMI-HDMI, nebo DVI-HDMI, pokud na jedné straně HDCP bude/v TV/ a na druhé nebude, je to problém.
Intel PC is back
James.Sniper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od James.Sniper »

Surgical píše:Kdyz uz jsme u nativniho rozliseni LCD TV, pak prosim uvadejte spravne hodnoty matice 1366x768, ne 1360x768.

Osobne mam pripojen LCD televizi pres kabel DVI-HDMI, a skutecne ovladace v zakladni konfiguraci toto rozliseni nemaji.

Ale kdyz si v Nvidia Control Panelu nastavite zobrazeni pokrocilych funkci, pak pod polozkou Vlastni hodnoty casovani si muzete vytvorit a otestovat vlastni rozliseni a vlastni casovani displaye, pricemz v polozce Parametry back-end casovani doporucuji nepouzivat Auto, ale DMT.
Pak se vam toto rozliseni objevi i v nabidce pro zmenu rozliseni ve standartnich panelech, ale i v 3DMarcich, gamesach atd.
A funguje to bez chyby.

P.S. a obraz jako fik.
a jak se to dá udělat u ATI?? (X1650PRO) já mám totiž 1360x768
Surgical
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Surgical »

Mily Jamesi, jsi v threadu o NVIDIA grafickych kartach....
Momentalne nemam Ati kartu, takze to nejsem schopen prozkoumat....
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Pappy píše:Myslis toto?: Nejak mi to nefunguje.Jen na to klikni..

Obrázek

co uz si to nak vyresil?
jrk
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jrk »

Přidám sem svůj názor- HDMI vstup na LCD se "označuje" jako HDTV-ready, jsou dvě standartní rozlišení pro HDTV a to 1280x720(720p) a 1920x1080(1080p), přitom jestli LCD TV má rozlišení 1366x768 tak budou
její převodníky vždy přepočítavat HD obraz do rozlišení této TV, takže asi
obraz z HDMI vstupu nebude nikdy "pixel na pixel". Pokud připojím k VGA kartě LCD TV přes vstup D-SUB, tak se chová TV jako monitor, tzn. je možné dosáhnout nativního zobrazení. Moje TV je SONY-BRAVIA KLV-S32A10E 82 cm LCD-TV.
PS: možná zde píšu bludy... :roll:
beggiNer
Nováček
Nováček

Příspěvek od beggiNer »

Čus, vyřešil ste někdo ten problém s tim propojenim LCD TV a pc přes DVI a HDMI, aby šlo nastavit nativní rozlišení 1366×768 ?? Jinak jak vůbec tohle rozlišení nastavit ve win když tam jde nejbližší 1360×768 ...
Já mám LCD - JVC a mám ten samej problém jako někteří z vás..
Pappy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pappy »

Stratos píše:
Pappy píše:Myslis toto?: Nejak mi to nefunguje.Jen na to klikni..

Obrázek

co uz si to nak vyresil?
Omlouvam se..Nejak mi nechodi upozorneni na odpovedi v threadu,tak jak nebyl cas tak jsem na to uplne zapomel..

Od te doby jsem nijak nepostoupil.Spis mi poradte jak poznam ze televize vyzaduje overeni HDCP (snad to mam dobre) pak by jsme se mohli hnout..Zatim mi tu lezi jen kabely v hodnote 1tis KC..

Jinak jsem mel moznost na sve LCD TV ozkouset DVD prehravac Philips s funkci upscaling.Tato funkce prepocitava obraz a musim rict,ze jsem neveril vlastnim ocim.Kdyz jsem nastavil na prehravaci pozadovane rozliseni "HD" tak obraz byl jasnejsi,barevnejsi a opravdu na nem bylo videt mene chyb jak na DVD pres SCART..Jinak spojeno pres HDMI..po techto zkusenost upscaling doporucuji...ale ja uvaziji prave o kinu proto jen pujcene..
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“