Lanny píše:
Mohl bych poprosit, pokud más stejnou nebo obdobnout, kdybys mi nahrál konfiguraci biosu? Dik .
sry...jsem dnes jen v práci a pak jedu dom,takže nic nenahraju...ale h4__ na nějaké stránce 8-10 postnul BIOS a i v těch odkazech to máš,co jsem tu dával.Máš tam vše...
Jinak nejdříve v pondělí tu budu
Lanny píše:
Mohl bych poprosit, pokud más stejnou nebo obdobnout, kdybys mi nahrál konfiguraci biosu? Dik .
sry...jsem dnes jen v práci a pak jedu dom,takže nic nenahraju...ale h4__ na nějaké stránce 8-10 postnul BIOS a i v těch odkazech to máš,co jsem tu dával.Máš tam vše...
Jinak nejdříve v pondělí tu budu
To co jsem tam měl já bylo s BIOsem (myslím) 0507, nebo 0514. Navíc to je neefektivní extém. Nejlepší je držet napětí v růžových hodnotách (resp. do růžových hodnot), s vyjímkou pamětí, do těch pusťte klidně 2.3V.
Vnb do 1.45V
Vsb do 1.7V
Vfsb do 1.4V
Vcore do 1.45V - 1.5V
Vram do 2.3V
Podle toho zjistíte ideální FSB (resp. maximální rozumný).
h4__ píše:To co jsem tam měl já bylo s BIOsem (myslím) 0507, nebo 0514. Navíc to je neefektivní extém. Nejlepší je držet napětí v růžových hodnotách (resp. do růžových hodnot), s vyjímkou pamětí, do těch pusťte klidně 2.3V.
Vnb do 1.45V
Vsb do 1.7V
Vfsb do 1.4V
Vcore do 1.45V - 1.5V
Vram do 2.3V
Podle toho zjistíte ideální FSB (resp. maximální rozumný).
... OK ... CO CHLAZENÍ, POSTACUJE STANDARTNÍ CHLAZENÍ = HROMADA VTRÁKU KOLEME - OD ZDROJE, VEN Z MASINY, Z CPU, Z KARTY A JESTE JEDEN?
Díky za odpověď, nakonec jsem stejně vyměnil Plusku na Deluxku (celkem vyšla asi na 4300, takže relativně v poho).
Nahrál jsem na tvé rady BIOS 1004 a koupil dočasný CPU P4 641 (65nm), než mi bratranec přiveze e6600 z USA.
Taktit se s tím dá jedna radost i na jednu fázi - přišel jsem na to, že zvedat napětí se musí hlavně na NB - na 1.45V (všechno ostatní mám na nejnižší hodnoty). Ten procesor na nominalní volty jede 3200@4266, ale ještě podle mě zdaleka to není strop, jen mám jenom 300W zdroj, tak to nebudu přetěžovat a koupím za pár set aspoň ten zásuvkový elektroměr ať vím kolik to žere cca, do té doby jedu nominálně raději, pokud to bude moc, tak budu muset vyměnit i zdroj.
Každopádně mám ještě otázku...mám Freezer 7 Pro a moc na tom nedrží - první den jsem ho dokonce špatně připevnil a chladila se jenom 1/3 heat spreaderu...jak se jmenuje taková ta hovadina, která se strčí z druhé strany desky a pak se dá do toho zašroubovat ten chladič namísto těch přiblblých umělých kolíčků...
Díky za odpověď - nevím kde to mám v obchdech hledat.
PS: Jak zjistím kolik přesně voltů má ten procesor mít jako nominál ?
PPS: Kolik nejvýše (bezpečně) můžu ještě do 65nm technologie pustit voltů, abych to neprorazil ?
Zajimalo by mne, jestli mate nekdo zkusenosti a touto deskou a instalci Win Vista, co se tyce ovladacu, BIOSU atd. Sestava viz. podpis
Mam doma system a premyslim, jestli se do toho vrhnout.
Diky
Kupil som a poskladal nove pc - Intel Core 2 Duo, Asus P5B Deluxe, Kingston 1GB DDR-2-900MHz CL5,HDD WD 320gb + WD 160gb, napalovacky Plextor 755A, Samsung 182M. Ked dam hocico napalit na DVD v hociakom napalovacom programe (napr. Nero,RecordNow...) tak vzdy na zaciatku vyhodi chybu. Obe napalky su na jednom kabli IDE, jumper som dal Samsung na Master a Plextor na Slave. Neviem v com moze byt problem, ze to nechce napalovat dvd, poradte prosim ???
Stale vyhadzuje tieto iste chyby v kazdom napal.programe:
na dosku Asus P5B Deluxe chcem dam zvukovku creative X-FI gamer pro, PCI radic Kouwell KW-571A s dvoma ATA kanalmi na DVD mechaniky a TV tuner philips. zvukovka funguje iba v druhom pci slote, pokial dam do ineho dalsieho slotu radic, zvukovka nejde - windows ju nenajde. bez zvukovky ide radic bez problemov - so zvukovkou vypisuje "BIOS DISABLED" a zamrzne este pred nabehom windows.
pokial zapojim este aj tuner, nejde zvukovka ani radic a dokonca zmizne aj jedna LAN. pokial dam na dosku zvlast iba jeden komponent, kazdy z nich funguje bez problemov.
zrejme sa jedna o konflikt IRQ, poradte ako nastavit bios aby to fungovalo vsetko dohromady.
pripominam este ze system nie je pretaktovany.
BIOS je najnovsi - 1004.
MB Asus P5B Deluxe - Intel P965
CPU Intel Core2 Duo E6400 2,13GHz
GPU MicroStar NX7950GT-VT2D512EZ-HD 512MB
RAM Corsair DIMM 2048MB DDR II 800MHz XMS2 Twin2X2048-6400
HDD Western Digital Caviar RE WD5000YS - 500GB 16MB SATA II
Zvuk Creative Labs X-Fi Xtreme Gamer Pro
Radic Kouwell KW-571A
TV Tuner philips
Zdroj Fortron Epsilon 600W
Ja mam tuto dosku a mam nainstalovany Windows Vista, vsetko ide bez problemov, mam zostavu viz. popis
Mate nejake konkretne otazky, alebo obavy?Myslim ze sa nieje coho bat, iba ak "mensej" nekompatibility software, t.j. nie vsetko pojde co islo na XP, ale v podstate skoro vsetko ide
Takze neni problem s instalaci zvukovky, sitove karty atd? A mas 32 nebo 64 bitove? No treba na ofic. strankach asusu nejsou vsechny ovladace s podporou win vista.
Diky
je fakt ta 1004 lepsi? me se nechce instalovat jenom z duvodu, ze je novejsi
moje sestava:
E6300(7x480) 3360Mhz pri 1.46V, Asus P5B deluxe i965, 2x1GB Geil Ultra 800@960 5-5-5-15 DCH; Sapphire ATI X1900XT 512MB, 2xWD Raptor 36.8GB-8MB-RAID0 a WD 2500KS 250GB;Audigy 2 ZS; Enermax Liberty 500W
orthos bezel 16 hodin
myslim si, ze deska(FSB) by sla klidne vys, ale ten problem s napetim NB to desne brzdi( bios 0611 davat nechci kvuli dual-restart)
Apple Macbook Pro 13" late 2011 - přejděte na Apple
Uz len z dovodu, ze podla webstranky asusu nie je mozny rollback na predchadzajuce biosy sa ho bojim vyskusat. Teraz fungujem na 910, ktora sice nejde moc stabilne nad 4GHz, ale to mi neva. Namontoval som vodnika a 3,6-3,8G ide nadherne v nepretrzitej prevadzke. Ak by to nezvladola "skvela" 1004, neviem ako by som to prehodil naspat
ja som nahodil bios v 1004 mi radili koli tym napalovackam co nesli, aj ked chyba bola uplne niekde inde, ale co uz.
Idem to skusit pretaktovat, mohli by ste poradit nejake nastavenia. hmm?