AP=>ROUTER=>COMP=>BRÁNA=>COMP?

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
joe
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

AP=>ROUTER=>COMP=>BRÁNA=>COMP?

Příspěvek od joe »

Dobrý den

Prosím o rady na řešení problému jemně nastíněného v nadpisu
takže upřesním to jsem napojen na net přes AP přes wifi z ní vede =>Koax do routeru=> z routeru vede kr.dvojlinka do mého kompu=>a z mého kompu vede další dvojlinka do dalšího kompu.

Nyní problém ten je jednoduchý se sítováním takže do mého PC1 je připojen net z wifi mám zadánu ip,bránu a dns.
a chtěl bych vědět zda je možné pomocí druhé sítové karty kterou sem si dal do kompu a propojil s druhým kompem možné krom dat které mi jedou sdílet i net který mi zatím nefičí, mám pocit že by se to dalo udělat pomocí brány tj. že bych dal na té druhé sítovce u PC1 bránu k tomu u PC2 a propojil to s první bránou tak aby to provider v podstatě nepoznal
protože jaksi mám ve smlouvě uvedeno že musí být připojen přímo jen jeden komp což je logické bo mám povolenu jen 1.ip adresu a to je ta má ale napojit na bránu takže udělat sít bran které by sdílely net by šlo ne?
Prosím o radu jen ty co tomu rozumí pokud se to tu někde již řešilo nezaznamenal sem to a omlouvám se.

ještě bych rád dodal podle návodu ve FAQ mi to jaksi nejde protože má sítovka kterou se připojuji na net tam nemá vůbec kolonku sdílení připojení k netu má to jen druhá položka která má název 1394 připojení ale tou se nepřipojuji nikam.

děkuji za reakce
ALEA ACTA EST
pikoto
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

..

Příspěvek od pikoto »

Není jednodušší switch za router a máš postarostech a nemusíš být zavyslín a1 .PC...vždyt to stojí pár korun..a hlavně nemusíš běžet na pvním či druhým PC závisle...
myshob
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od myshob »

ja bych rek podle vety "z AP vede koax do routeru" ze ten koax vede spis z anteny do AP a router tam vubec nema.

v tom pripade by to slo tak jak pises do PC1 dat sitovku a z ni kabel do PC2 kdybys je pak chtel nezavisle musel bys koupit router.
Do not underestimate the power of stupid people in large groups...
joe
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od joe »

myshob píše:ja bych rek podle vety "z AP vede koax do routeru" ze ten koax vede spis z anteny do AP a router tam vubec nema.

v tom pripade by to slo tak jak pises do PC1 dat sitovku a z ni kabel do PC2 kdybys je pak chtel nezavisle musel bys koupit router.
prostě je APčko já jsem na něj připojen přes wifi anténou a z antény vede do Ovislinku kabel a pak mi do kompu dvojlinkou
ALEA ACTA EST
Satiriasis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Satiriasis »

Z antény ? Snad z APčka ti vede Ethernet kabel do PC ne? Jinak na tom PC staci ty 2 síťovky ve windowsech přemostit a povolit sdilení internetu ve vlastnostech síťové karty. A pak už jen pokud máš na PC1 Win XP (který mají DHCP servet) tak jen na PC2 nastavit branu a dns a ty budou IP toho PC1. Treba PC1 ma IP 192.168.0.1, masku 255.255.255.0, Branu a DNS (pridelenou od poskytovatele)
a PC2 bude mit nastaveno IP treba 192.168.0.2, masku 255.255.255.0, a branu i dns bude mit adresu PC1 (cili 192.168.0.1)
myshob
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od myshob »

takze u tebe doma je ovis pripojenej k PC1 a z toho ovise vede kabel do antény ne?
Do not underestimate the power of stupid people in large groups...
joe
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od joe »

myshob píše:takze u tebe doma je ovis pripojenej k PC1 a z toho ovise vede kabel do antény ne?
jj
ALEA ACTA EST
joe
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od joe »

Satiriasis píše:Z antény ? Snad z APčka ti vede Ethernet kabel do PC ne? Jinak na tom PC staci ty 2 síťovky ve windowsech přemostit a povolit sdilení internetu ve vlastnostech síťové karty. A pak už jen pokud máš na PC1 Win XP (který mají DHCP servet) tak jen na PC2 nastavit branu a dns a ty budou IP toho PC1. Treba PC1 ma IP 192.168.0.1, masku 255.255.255.0, Branu a DNS (pridelenou od poskytovatele)
a PC2 bude mit nastaveno IP treba 192.168.0.2, masku 255.255.255.0, a branu i dns bude mit adresu PC1 (cili 192.168.0.1)
můžeš mi napsat jak povolit sdílení netu u té sítovky nějak na to nemohu přijít díky

jo a no napsal si to trochu divně s tím Apčkem a Ethernetem se mi zdá že si trochu lpeteš pojmy ale to neřeš
prostě fajn ale ty jsi opomněl že mám 2 sítovky jedna teda na příjem netu a druhá na kontakt lan s PC2
takže je
PC1 net
PC1 lan
PC2 lan
a ted mi to rezepiš at se v tom vyznám díky
ALEA ACTA EST
joe
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od joe »

Satiriasis píše:Z antény ? Snad z APčka ti vede Ethernet kabel do PC ne? Jinak na tom PC staci ty 2 síťovky ve windowsech přemostit a povolit sdilení internetu ve vlastnostech síťové karty. A pak už jen pokud máš na PC1 Win XP (který mají DHCP servet) tak jen na PC2 nastavit branu a dns a ty budou IP toho PC1. Treba PC1 ma IP 192.168.0.1, masku 255.255.255.0, Branu a DNS (pridelenou od poskytovatele)
takže mám to zrobeno takhle

na PC1 mám tu sítovku co je k netu nasdílenou a ne na moste
tu druhou sítovku mám nastavenou tak jak jsi mi radil takže jsem ji přemostil a dal tam ip té první do brány a dns.
a stejně to nejede prostě ten druhý komp nějak nepříjmá pakety jinak se já na něj nedostanu ale on na mě jo.
nevím zkoušel sem jak jsi mi poradil přemostit obě ty karty no jo hh ale to nejde nastavit sdílení netu potom když to máš přemostěné.
ALEA ACTA EST
Satiriasis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Satiriasis »

Ne ty musis na ty premosteny sitovce dat treba IP 192.168.0.1 a masku 255.255.255.0 , nic vic.
tu branu a DNS( ty druhy sitovky v PC1) das az na tom pocitaci na kterym chces mit internet a ktery bude napojeny na tu druhou sitovku. Mozna jsem ti to napsal trochu krkolomne.
Sitovy most pro tu druhou sitovku a nastavene sdileni internetu uz mas?
A tim Ethernetem jsem myslel ethernet kabel(kroucena dvojlinka) z ovislinku (APčka) do PC1 a prvni sitovky na ktere mas nastavene pristupove udaje od poskytovatele.
Sam to mam tak resene- take wifi,akorad pro vic PC (pres switch).
pavduf
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavduf »

joe píše:
takže mám to zrobeno takhle

na PC1 mám tu sítovku co je k netu nasdílenou a ne na moste
tu druhou sítovku mám nastavenou tak jak jsi mi radil takže jsem ji přemostil a dal tam ip té první do brány a dns.
a stejně to nejede prostě ten druhý komp nějak nepříjmá pakety jinak se já na něj nedostanu ale on na mě jo.
nevím zkoušel sem jak jsi mi poradil přemostit obě ty karty no jo hh ale to nejde nastavit sdílení netu potom když to máš přemostěné.
1. co máš za firewall?

2. pokud máš ovislink 5460, tak ten dokáže routovat.
Toshiba Satellite
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“