Jak sdílet připojení k Internetu ve Windows na více PC

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
pavduf
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavduf »

kombajn píše:Jeste bych mel dodat, ze sit je pripojena v poradku, nehlasi zadny problem.
Pokud ale na notebuku rozkliknu Mista v siti - Zobrazit pocitace ve skupine - tak to trva skoro minutu a pak vyhodi hlasku:
Polozka Domov (zkousel jsem i menit nazvy skupiny) neni pristupna. Zrejme nemate dostatecna opravneni pro pristup k teto polozce. Obratte se na spravce serveru a overte opravneni. Seznam serveru pro tuto skupinu nyni neni k dispozici.

Na desktopu to alespon zobrazi ve skupine samo sebe..cili je tam videt dektop, notas ne..

Nedopingnu se jak z dektopu na notas tak ani obracene.
Zkus odebrat síťovku ve správci zařízení, restartovat PC a znovu ji nainstalovat...
Toshiba Satellite
kombajn
Nováček
Nováček

Příspěvek od kombajn »

hlasim pokrok..

odstranil jsem obe sitovky z pc i z notasu, v registrech odstraneny zaznamay o "adapterech" a tcpip nastaveni (cesta tusim hkey_local_machine/system/controlset002/services/ a take v podslozce /tcpip/adapters a /tcpip/interfaces) samozrejme krome nastaveni pro wifi pripojeni na hlavnim PC. pote restart. nalezlo to znovu sitovky, nastavil jsem adresy 192.168.0.1 a 192.168.0.2, povolil firewallem sdileni souboru a uz to slape, tedy slape "jen" ono sdileni.

Na notasu mi sice naskakuje v sitovych pripojenich Internetova brana pro bezdratove pripojeni z hlavniho kompu, ale IE zadnou stranku nenajde, resp. napise ze nasel webovy server, ale po chvili vyskoci notoricky zname: stranka nenalezena.

Zkousel jsem menit nastaveni pro vychozi branu a dns ale asi spatne. Podle diskuze zde staci nastavit takto:

PC1
ip 192.168.0.1
maska 255.255.255.0
brana nic
dns1 nic
dns2 nic

PC2
ip 192.168.0.2
maska 255.255.255.0
brana 192.168.0.1
dns1 192.168.0.1
dns2 nic

v takovehle konfiguraci mi to vsak nejede :(
z vlastnich zkusenosti vim, ze predtim mi net jel na notasu v ruznych nastavenich, jak napr bez udani brany i dns, tak s branou nastavenou na sitovou ip PC1 i na wifi ip PC1.

poradite jeste nekdo? moc diky..
kombajn
Nováček
Nováček

Příspěvek od kombajn »

tak je to velmi divne.. ted koukam ze sice IE nejede, ale skype je online a normal funguje.. ICQ ale napr ne, tak fakt nevim cim to..
kombajn
Nováček
Nováček

Příspěvek od kombajn »

:-D uz to slape, chybicka se vloudila, takovyho promarnenyho casu a vsechno bylo zpusobeno jen tim, ze jsem mel spatne nastaveno kerio: duveryhodna zona vs internet.

8-)
ScH0ll_kIll3r
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ScH0ll_kIll3r »

problem mam:
mam propojeny dva pocitace krizenym kabel na WinXP.....ale mam problem se sdilenim internetu, pres sit si tam muzu nasdilet cokoliv, PC se vidi a z obou stran se pingnou, ale jakmile chci jit na net tak to proste nefunguje ... nevite co stim ? thx za rady
AMD Ryzen 7 5800X | MSI B450 TOMAHAWK | GIGABYTE GeForce RTX 3070 VISION OC 8GB | HyperX Predator RGB 32GB (4x8GB) DDR4 3200
kombajn
Nováček
Nováček

Příspěvek od kombajn »

to ScH0ll_kIll3r: to by chtelo bliz specifikovat..
firewall?, nastaveni IP adres, zkousels pruvodce nastaveni site?, mas povolene sdileni u internetu, (kerio-povolen rezim internetove brany), atd.. pak se spis nekdo ozve
ScH0ll_kIll3r
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ScH0ll_kIll3r »

uz sem to vyresil :-) chyba byla v nastaveni a to ze sem nemel nastavenou branu a DNS
AMD Ryzen 7 5800X | MSI B450 TOMAHAWK | GIGABYTE GeForce RTX 3070 VISION OC 8GB | HyperX Predator RGB 32GB (4x8GB) DDR4 3200
asus636
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Ovis

Příspěvek od asus636 »

Dobrý den,mám tady problém,který se hodí do tohoto fora a tak doufam,že by jste mi mohli poradit jak ho řešit.Obecně vás seznámím se situací.
Mam bezdratove pripojeni k internetu,anténa - Ovislink 5460,za Ovislinkem je jeste switch na kterej jsou napojeny 2PC - Jedno moje primarni a druhé - babičky sekundární.Na mém PC internet parádně šlape,ale u babičky NE,zkousel jsem instalovat SP2,ale nic nepomohlo,Firewall má přidělenou výjimku k připojení k síti,takze tím to neni.Každý PC má jinnou IP adresu,Gateway a DNS jsem na babiččeným PC nastavil stejně jako na mém.IP adresu má každý PC jinnou,ale přece jenom to nejde.Zkoušel jsem i prohodit mou IP adresu s babiččinou,na mém PC se napsalo ze adresa Koliduje s jinou v Síti,takze spolu asi nejak musi komunikovat,ale babiččino PC se nepodařilo připojit,zkousel jsem ping na Ovislink a je v pohodě,kabel jsem testoval - taky v pohodě,myslíte že ten Ovislink třeba nepustí víc PC? i přes ten switch,pozná ten Ovislink že je na něm zapnuté babiččino PC ? prosím poradte...díky moc za jakoukoliv radu
Realita...hm,pěkný místo,ale žít bych tady nechtěl..
pavduf
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Ovis

Příspěvek od pavduf »

asus636 píše:Dobrý den,mám tady problém,který se hodí do tohoto fora a tak doufam,že by jste mi mohli poradit jak ho řešit.Obecně vás seznámím se situací.
Mam bezdratove pripojeni k internetu,anténa - Ovislink 5460,za Ovislinkem je jeste switch na kterej jsou napojeny 2PC - Jedno moje primarni a druhé - babičky sekundární.Na mém PC internet parádně šlape,ale u babičky NE,zkousel jsem instalovat SP2,ale nic nepomohlo,Firewall má přidělenou výjimku k připojení k síti,takze tím to neni.Každý PC má jinnou IP adresu,Gateway a DNS jsem na babiččeným PC nastavil stejně jako na mém.IP adresu má každý PC jinnou,ale přece jenom to nejde.Zkoušel jsem i prohodit mou IP adresu s babiččinou,na mém PC se napsalo ze adresa Koliduje s jinou v Síti,takze spolu asi nejak musi komunikovat,ale babiččino PC se nepodařilo připojit,zkousel jsem ping na Ovislink a je v pohodě,kabel jsem testoval - taky v pohodě,myslíte že ten Ovislink třeba nepustí víc PC? i přes ten switch,pozná ten Ovislink že je na něm zapnuté babiččino PC ? prosím poradte...díky moc za jakoukoliv radu
Nenapsal jsi, jak máš Ovise nakonfigurovaného - v jakém módu.

Podle toho, jak to popisuješ, tipuji, že v režimu klient, což je špatně, pokud máš od ISP jednu IP.
Musíš ho natsavit do režimu WISP - routující klient. Potom IP od poskytovatele natsavíš do Ovise do WANu a na svá PC si dáš IP z rozsahu vnitřních adres.
Toshiba Satellite
RADEONX800
Začátečník
Začátečník

Re: Ovis

Příspěvek od RADEONX800 »

cus panove mam net od karnevalu mam 2Compy v jednom dve sitovky na vobou MSXP pro a jediny co sem nazdilel tak jako sit mne jela ale internet nee jenom sem moch napingovat co sem chtel ale to bylo jediny i v Q3 sem moch pingovat ale pripojit uz ne tak kde delam chybu karnveval se nastavuje automat a na jednom sitovym pripojeni sem dal sdilet pripojeni k netu a nic nenastavoval :oops: nechapu proc nejde nastavit most a nazdilet ho jako pripojeni k internetu
Midiman
Nováček
Nováček

Příspěvek od Midiman »

Mam takovej mensi problem.2 PC jsem si zapojil a sdileni dat i nternet jede v pohode.Internet jede nermalni rychlosti ale kdyz chci neco z 2 PC stahnout do 1 PC tak to jede pomalu cca 80Kb.Nevite co stim.
CPU: AMD Phenom 9950 BE MB: GA-MA790FX-DQ6 RAM: A-DATA Extreme edition 2x2048 DDR2 800+CL4 VGA: nVIDIA GeForce 7600 GS HDD:Samsug F1 640GB + Samsung F1 750GB Zdroj: 420w Monitor: LCD 17'Samsung 760BF Zvukovka: X-FI Extreme Music Repro: Logitech Z-5500 Mouse: Genius ERGO-815 Keyboard: Logitech G11
Butcherson
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Butcherson »

Neporadite plis jak nastavit sdileni netu pres wifi s PC a notebookem kde je MAC OS (iBook G4 konkretne)?Diky moc!
Case: Chieftec LCX-01SL-SL-B Cpu: Intel P4 3,4 GHz 800FSB 1MB 775 Motherboard: Abit AG8 915 Grafika: Asus x1950 256MB pci-e HDD: Hitachi 7K250 500GB,Maxtor 250GB Palírna: DVD-RW LG4081B Repro: Genius HT 5.1Cpu Fan: Zalman 7700al/cu System: WinXP SP2 Router: SMC Barricade router 7004VBR Internet: Netbox 10mbit
hatori
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

domaci sit

Příspěvek od hatori »

Ahoj lidi, mam dotaz na vybudovani pripojeni - domaci site.
Pripojeni k internetu - dynamicka IP adresa O2 CDMA. PC1, ktere je pripojeno k internetu - instalovan softwarovy router 602LAN Suite 2004. Pres sitovku pripojen AP D-Link DAP-1160.
Nebudu zatezovat stylem nastaveni IP adres, bohuzel mi nefunguje inernet ani v notebooku ani v telefonu. WLAN najdu, mam zabezpecenou WEP klicem, pripojim se do site, ale internet mi nefuguje.
Prosim o radu a pripadne schema zapojeni a nastaveni IP adres, masky podsite, brany a DNS.
Diky za kazdou radu

EDIT1: NAT mam nastaven v 602LAN Suite
Vikousik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

[b]HELP PLS[/b]

Příspěvek od Vikousik »

Ahoj, mám problém.
Mám doma 4 pc, 2 Win xp, 2 Win 2000. Server pres který sdílím internet je Win 2000. Vse slape jak má, ale kdyz se nekdo pripojí na internet na serveru(WIN2000)- zapne Internet Explorer, tak spadne net vsude jinde. Nahodí se az po restartování serveru. poradí mi pls nekdo? díky
danielP
Nováček
Nováček

Příspěvek od danielP »

Zdravím. Poraďte jak nastavit DNS,máme propojené 2PC cross kabelem, data jdou sdílet,teď jsme chtěli sdílet net a nejde nám to rozchodit.
V obou jsou winXP,síťové karty,modem Adsl USB,nastavené je to:
PC1
ip 192.168.0.1
maska 255.255.255.0
brana -nic
upřednostňovaný dns -nic

PC2
ip 192.168.0.2
maska 255.255.255.0
brana 192.168.0.1
upřednostňovaný dns 192.168.0.1

Jak to správně nastavit?Firewal je vypnutý, sdílení internetu je povoleno.
Je nejspíš špatně nastaveno DNS, Google se v 2PC načte přes adresu 66.102.9.147. Jak má být DNS v obouch PC?
Nagant
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Nagant »

danielP píše:... nejde nám to rozchodit.
A co na tom tedy nejde? Podle mě to máš správně (pro MS sdílení Internetu), sám jsem to tak provozoval (s USB modemem Sagem 840), jen adresy jsem měl 192.168.1.1 a 192.168.1.2 (ručně zadávané).
danielP
Nováček
Nováček

Příspěvek od danielP »

Druhý počítač prostě nic nenačte, nejspíš chyba DNS, když v druhém otevřeme prohlížeč, dáme třeba www.google.com tak "stránku nelze zobrazit". Když zadáme 66.102.9.147 načte se google. Sdílení dat jde v poho.
Nagant
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Nagant »

To je divné; jen ještě doplním, že já to provozoval v kombinaci Windows XP Home (PC s modemem) / PC s MS Windows 2000. Tak buď něco specifického ve Windows XP nebo ten firewall není zas tak vypnutý jak vypadá. :wink:

Co řekne "IPCONFIG /ALL" na PC2?
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

danielP píše:Druhý počítač prostě nic nenačte, nejspíš chyba DNS, když v druhém otevřeme prohlížeč, dáme třeba www.google.com tak "stránku nelze zobrazit". Když zadáme 66.102.9.147 načte se google. Sdílení dat jde v poho.
Špatný dns server , ip adresu dns serveru si musíš vyžádat od providera internetu nebo ji budeš mít napsanou někde ve smlouvě.
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
danielP
Nováček
Nováček

Příspěvek od danielP »

Smlouvu tady teď nemám, pak se podívám. A to má být vypsané v pc1 nebo kde? V pc2 mám dns-ip prvního počítače. V připojení k netu je získat automaticky.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“