Zajímalo by mě jaký potřebuji HW (případně SW) pro plynulé přehrání videa v h264.
Mám PC viz podpis. Na webu nvidia jsem viděl, že karta by měla podporovat dekódování h264 - nainst. jsem nové ovladače, ale realita je taková, že všechny filmy v h264 běhají s lehkými záseky.
HW/SW pro dekódování h264
- oňa
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
HW/SW pro dekódování h264
PC: AMD 2600+ Barton (socka A), MSI KT600, RAM Transcend 2x 512 MB DDR, GigaByte nVidia 6600 128MB AGP + AMD box (s754) , Hitachi 250 GB SATA, DVD-RW NEC 4550A, case EC, zdroj Fortron 400W, LCD Samsung 940BW 19" wide
- Patton
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Měl by to umět VLC Media Player. Úryvek z mého článku:
.......To, že VLC přehraje DVD disky, je díky knihovně libdvdcss, kterou si sami napsali autoři VLC playeru. Titíž autoři stojí i za dalšími knihovnami, jež umožňují open source programům přehrát kodované soubory. Např. knihovna libdca slouží k dekodovaní zvuku ve formátu DTS, který je mnohdy součástí DVD. Knihovna x264 zase umí dekodovat formát H264, který je určen pro video ve vysokém rozlišení........
Ten, kdo nezná svojí minulost, je odsouzen si ji zopakovat.
Kdo dává přednost bezpečí před svobodou, ten je po právu otrokem.
Diktatura je moc opírající se o násilí a neomezená žádnými zákony. V.I. Lenin
Ignore list: Dex_Holland, facility
Kdo dává přednost bezpečí před svobodou, ten je po právu otrokem.
Diktatura je moc opírající se o násilí a neomezená žádnými zákony. V.I. Lenin
Ignore list: Dex_Holland, facility
- oňa
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Možná to úplně nevyplynulo z mé otázky, ale nemám problémy se SW, s kterým video přehrát (ano umí to VLC). Tím SW v názvu threadu jsem myslel nějaký kodek (ovladač) či co, aby to jelo plynule. Ale spíš si myslím, že to nestíhá komp - CPU jede na 100%
Je nějaká minimální konfigurace pro přehrání h264?
Je nějaká minimální konfigurace pro přehrání h264?
PC: AMD 2600+ Barton (socka A), MSI KT600, RAM Transcend 2x 512 MB DDR, GigaByte nVidia 6600 128MB AGP + AMD box (s754) , Hitachi 250 GB SATA, DVD-RW NEC 4550A, case EC, zdroj Fortron 400W, LCD Samsung 940BW 19" wide
- no-X
- Středně pokročilý
Být tebou, zkusil bych CoreAVC. Jede softwarově, ale je optimalizovaný do té míry, že na většině sestav přehrává h.264 plynuleji, než přehrávače podporující HW akceleraci. Link a info najdeš tady, konkrétně v kapitolce "potřebuji přehrát h.264..."
Nejlepší moderátor ve výslužbě