Predem diky za odpovedi
Sdílení netu mezi 2 PC (opravdu zahadny problem)
Moderátor: Don
- drumax
- Začátečník

-
Sdílení netu mezi 2 PC (opravdu zahadny problem)
Zdravim, nejakou zahadou mi nejde sdilet pripojeni mezi 2 PC. Protoze jsem doma nasel switch a prime kabely, pouzil jsem je, abych nemusel kupovat krizeny kabel. Podle nekolika navodu jsem PC dal do site, takze se vidi, posilaji si soubory, ok. Hlavnim ucelem sitovani tech kompu bylo ale dostat na notebook (druhe pc) internetove pripojeni. K prvnimu pc je pripojen ZyXEL Prestige 600 series ADSL modem pres USB, pres ktery jsem pripojen uz druhym rokem k netu. Pripojeni jsem nasdilel, proste povolil aby s nim mohly zachazet i ostatni pc v siti. Na NTB se v sitovych pripojeni zobrazilo jak pripojeni k mistni siti, tak i "Internetova brana", ktera zobrazuje info o pripojeni k netu stejne, jako prvni pc. Ale net na NTB nejde ani pres IE, ani pres FF. Proxy je vypnute, prohlizece maji pripojeni zjistovat automaticky. Kde muze byt problem?
Predem diky za odpovedi
Predem diky za odpovedi
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- drumax
- Začátečník

-
- myshob
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- drumax
- Začátečník

-
I kdyz na tom podle me nezalezi, mam tenhle switch.
- drumax
- Začátečník

-
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
mozna by si mel investovat do routeru(to je swtich s elektronikou, ktery ti rozdeli internet treba na 5pc) Takhle budes mit problemy s tim windowsem, sam se se takhle trapil vzdy 2h kdyz sem chtel nasdilet internet na NB. Dale taky kdyz chces byt na NB a na internetu musi ti bezet ten PC. S routerem je to nezavisle. Ovsem tvuj ADSL modem musi mit rozhrani RJ45
tady je absolutne jedno jestli mas hub nebo switch, nepochopil jsem tuto poznamku
tady je absolutne jedno jestli mas hub nebo switch, nepochopil jsem tuto poznamku
- pikoto
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
..
NO myslel jsem to asi tak, že hub a switch je rozdíl,, zatimco hub posílá všude všechno všude všemi směry, tak switch ví kam , tak sem jen myslel jestli to sdílení neovlivňuje třeba to...jen názor.,,
Notas...))
- myshob
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tohle switchovani se deje myslim ze na 2. vrstve takze to na to nema vliv aktivni prvky (PC,routery) ten switch nevidi (jako by tam byl jen kabel)
Naposledy upravil(a) myshob dne pát 9. bře 2007, 20:41, celkem upraveno 2 x.
Do not underestimate the power of stupid people in large groups...
- drumax
- Začátečník

-
Ja jsem si uz ADSL modem s integrovanym switchem a routerem vybral, konkretne tento , ale potrebuju net dostat na NTB hned, i kdyz jen docasne...[CZ]mike píše:mozna by si mel investovat do routeru(to je swtich s elektronikou, ktery ti rozdeli internet treba na 5pc) Takhle budes mit problemy s tim windowsem, sam se se takhle trapil vzdy 2h kdyz sem chtel nasdilet internet na NB. Dale taky kdyz chces byt na NB a na internetu musi ti bezet ten PC. S routerem je to nezavisle. Ovsem tvuj ADSL modem musi mit rozhrani RJ45