Gothic III

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Už jsem to vyřešil. Vyžaduje to podle všeho nainstalovaný Catalyst Control Center. Po jeho doinstalování to už funguje. Hlavně nezapomeňte doinstalovat NET Framework 2.0 jako já před instalací toho CCC :). /pokud ho v systému ještě nemáte/.
show must go on..
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

tak jsem zjistil, že to nakonec možná nebude tím CCC, ale nastaveným rozlišením. V 1024x768 mi to chodí korektně, v 1280x1024 to rozmrvi obraz, jak výše zobrazuji...
show must go on..
Hosenfeld
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hosenfeld »

CCC to určitě neni, protože ho vůbec nepoužívam a obraz je OK. Zkoušel jsem nastavit i všechny možný rozlišení a fachalo to korektně, ale pokud ta hra neběží na max. možný rozlišení, tak je to celkem rozmazaný.
MB: ASUS P8Z77-V LX | CPU: Intel® Core™ i5-3570K | RAM: 8x2GB DDR3 1600MHz Kingston | GPU: Gigabyte GTX680 | HDD: SSD Intel320 120GB+ 3TB HDD | Zdroj: Seasonic 620W | Case: Thermaltake Matrix VX VD3000BWA | Monitor: Dell U2410 | Sound: Creative X-Fi XtremeGamer
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Mě to nechodí korektně ať to nastavím jakkoliv ...
Goldnoob team proud member!
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Vypada to na problem s ATI kartama.Hral sem to na 7800gtx a v pohode.Ted to hraju na 8800gts a taky v pohode.Treba to opravej novy ovladace...
Hosenfeld
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hosenfeld »

Ovladačema to podle mě na 100% neni. Sice jsem to zatim moc nehrál, ale zkoušel jsem tu hru na Catalystech 6.11,6.12,7.1, teď 7.2 se třema patchema (1.05 asi, 1.08., teď 1.12) a fakt nikdy jsem neměl problém a to mam taky X1950Pro.
MB: ASUS P8Z77-V LX | CPU: Intel® Core™ i5-3570K | RAM: 8x2GB DDR3 1600MHz Kingston | GPU: Gigabyte GTX680 | HDD: SSD Intel320 120GB+ 3TB HDD | Zdroj: Seasonic 620W | Case: Thermaltake Matrix VX VD3000BWA | Monitor: Dell U2410 | Sound: Creative X-Fi XtremeGamer
Lamont
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lamont »

Ja taky nemam nejmensi problem na 1950Pro.Ted dotaz ke hre kdo a kde me nauci kouzlo otvirani zamku.Sem mag a uz me to zacina stvat jak porad chodim kolem nakejch truhel a nemuzu je otvirat.Do zlodejiny sem nevrazil ani bod a ani nehodlam.Uz sem prosel Skoro vsechny mesta ve vsech trech oblastech akorat v pousti tam kde je Zuben sem jeste nebyl tak jestli se to nenaucim tam?
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

Lamont píše:Ja taky nemam nejmensi problem na 1950Pro.Ted dotaz ke hre kdo a kde me nauci kouzlo otvirani zamku.Sem mag a uz me to zacina stvat jak porad chodim kolem nakejch truhel a nemuzu je otvirat.Do zlodejiny sem nevrazil ani bod a ani nehodlam.Uz sem prosel Skoro vsechny mesta ve vsech trech oblastech akorat v pousti tam kde je Zuben sem jeste nebyl tak jestli se to nenaucim tam?
kouzlo na zámky se můžeš naučit až potom co se přidáš k innosovi, jinak ne, doporučuju hned co to jde (tj. na cca 5lvl) se naučit páčit medium zámky, těch je ve hře většina, na impossible stačej svitky, ve hře je odhadem tak 50 impossible truhel...
jinak já teď dohrál pořetí gothica, dvakrát za mága (innos/beliar) a jednou za fightera (xardas) a teda za mága je to strašně moc jednoduchá hra :( už kolem 20týho levelu jste takřka nesmrtelný protože většina potvor jde na dvě kouzla k zemi, navíc kozla jsou automaticky cílovaný takže ne jako míření s lukem...navíc sem si celou hru vystačil s dvěma kouzlama (fireball/icelance/lightming bolt) a pak jedno jaký chcete :lol: protože tohle kouzlo je levný na manu a i trolla srazí na dvě až tři rány, takže zbytek skill pointů cpete do many (tak 400-500) a pak do ancient knowladge (400+), život jsem nepotřeboval, za celou hru se mi skoro nic nedostalo na tělo, akorát jsem si ještě zdvojnásobil staminu kvůli dlouhejm běhům
už se těšim na datadisk :)
oyza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oyza »

ja hral za fightera, nicmene kdyz sem videl kamosovyho maga v akci, tak to bylo pekne trapny/nudny. natah dlouhej fireball a kdyz se blizili moc, daval jen klepany a ono je to odhazovalo... jinak super hra .) oblivion je v tom vyberu a nasledneho stylu hry daleko rozmanitejsi... jen zavirani portalu je pak desna nuda .)
AMD X6 1090T cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 6G OCZ XTC Platinum, Toxic HD6870, SSD, Asus Xonar D1 - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by EIZO 22" + 19" Dell.
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Tak jsem odinstaloval CCC, dal zase ATT, nastavil v příslušných ini souborech 1280x1024, to samé pak ještě jednou v menu, opatchoval posledním patchem, a voila všechno funguje tak, jak má :).

Pouze jsem měl přes obraz opravdu nepříjemné takové bílé blikající obdélníky, naštěstí je zcela odstraní tento skriptík:

http://forum.worldofplayers.de/forum/sh ... ost2651861

Hraju všechno na max, pouze postprocessing effecty na off, protože overglow i depth of field opravdu nemusím, a hra běží solidně, framerate mně až na ojedinělé výjimky, kdy si to zacuká při nahrání nové lokace, neklesá i při soubojích pod 30 FPS, spíše se drží tak kolem 40 fps. A to nemám zatím taktlou grafiku. Co se mi ale nelíbí, jsou ty vzdálené textury. Stejně hnusné jako u Oblivionu, než se natáh příslušnej mod.

=> nemáte nějakej tip na vzdálené textury, nějaký Landscape LOD mod?

Jinak hra působí, že má opravdu dobrou atmosféru a vypadá to na další desítky (s radostným výrazem ve tváři :) ) strávených hodin u těžkotonážního RPG :).

Ještě jsem stáhl na minimum ten "smoothing" efekt po ose x a y při ovládání postavy. Nemám to rád a pak je u toho už zřetelná odezva LCD panelu.
show must go on..
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Na vzdalenejsi textury asi jen tohle
http://news.softpedia.com/news/Gothic-3 ... 0075.shtml
Musi se editovat INI.
Ale bacha nato me po editovani spadli fps v lese z 80 na 50 :wink: .
Hosenfeld
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hosenfeld »

shadow píše: Hraju všechno na max, pouze postprocessing effecty na off, protože overglow i depth of field opravdu nemusím
Podle mě je nejreálnější nastavit v .ini souboru to rozmazávání až na hooodně velkou vzdálenost. Vypadá to potom zdaleka nejvíc přirozeně.
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Ono Depth of Field je v tej hre odflaknuty a vyzera to s nim neprirodzene.
Je tam len nato aby zakryl nedostatky v dialke
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Na to grafické nastavování jsem se zatím vyprd.

Osvobodil jsem Cape Dun a směřuji k Monteře :).

Je to super :). Opravdu se u toho bavím. Zase něco jiného, než Elderscrolls.

Jenom bych korigoval tu moji zmínku o průměrném framerate - spíše to je tak 30-34 v exteriérech (někdy i 50, 70, když se toho zrovna ve scéně nezobrazuje tolik), ale většinou se to drží na 31,32, každopádně dobré je, že pod 30 framů to opravdu neklesá, takže je to pohodička.....

Ono, jestli 30 nebo 60 je u RPG (imho) už v podstatě jedno... hraničních je těch 30.
show must go on..
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

shadow píše: Ono, jestli 30 nebo 60 je u RPG (imho) už v podstatě jedno... hraničních je těch 30.
U Gothic 3 je premna docela plynulych aj napriklad 22fps, v Rainbow Six Vegas by trhala mys a taktiez by bol aj neplynuly obraz a bolo by to poznat ale tu v tomto engine nic take nepozorujem pri nizsich fps. Na akom nastaveni hras?
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

shadow píše:Osvobodil jsem Cape Dun a směřuji k Monteře :).
doporučuju osvobozovat města až potom co splníš ve všech městech všechny úkoly, jinak se s tebou přestanou orkové bavit a budou na tebe okamžitě útočit
Lamont
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lamont »

Ja sem level 56 a zatim sem neosvobodil ani jedno mesto.Setrim si to az budu total nabusenej hraju to na hard a ono na tuhle obtiznost neni lehky pomlatit mesto plny orku a zoldaku :) A navic jak bylo receno snazim se splnit vsechny ukoly ve vsech mestech.
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Ti co to hrate s vypnutim depth of field aj overglow efektom nerobi vam to bielenie obrazovky??Mne to robi vzdy ked sa pozriem dole na nohy hraca tak obrazovka zacne blikat na bielo a hra zacne sekat to iste pri pohlade nahor a robi to uz pri spustani hry po kazdom videu ktore zrusim blikne kratko obrazovka na bielo
D3v!L
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D3v!L »

Lidi hraje to tu někdo na 7600 GS nejlépo Golden Sample od Gainwardu?
Jak Vám to funguje? Mně odešla 9600Pro, tak uvažuju že pujdu do té 7600GS, jestli to teda neni zbytečná investice (aby mi to zbytek compu nebrzdil, mám CPU : Athlon XP 2600+, MB : Octek Rhino KT400A-ASE / Sapphire K400AASA , RAM 2x512 DDR). Co myslíte?
Kupoval bych to hlavně kvůli Gothicu....
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

D3v!L píše:Lidi hraje to tu někdo na 7600 GS nejlépo Golden Sample od Gainwardu?
Jak Vám to funguje? Mně odešla 9600Pro, tak uvažuju že pujdu do té 7600GS, jestli to teda neni zbytečná investice (aby mi to zbytek compu nebrzdil, mám CPU : Athlon XP 2600+, MB : Octek Rhino KT400A-ASE / Sapphire K400AASA , RAM 2x512 DDR). Co myslíte?
Kupoval bych to hlavně kvůli Gothicu....
7600GS s DDR3 na to nemusi byt zla karta ale investoval by som do X1950Pro a s 1GB RAM tuto hru tiez nema moc cenu hrat
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“