LG GSA-H42N nepáli pod WinXP

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Bubi
Nováček
Nováček

LG GSA-H42N nepáli pod WinXP

Příspěvek od Bubi »

Ahojte, prosím o radu s nasledovným problémom, lebo ja som už v koncoch :(

Zostava : Gigabyte 945PL-DS3, P4 2800 D, WD2500JS SATAII, LG GSA-H42N, zdroj 400W, systém WinXP SP2.

Napaľovačka nedokáže vypáliť CD alebo DVD pod Win s nijakým softom. Nero 6.6.0.16 po asi 30sec. hodí hlášku "Selhání komunikace". Alcohol 120% 1.9.5.3105 zase "[Write ERROR] LBA: 16, Length: 16, S:KEY - 04/08/03 - Logical Unit Communication CRC Error (Ultra-DMA/32)". TC Burner hlási "Chybu vypaľovania". PowerISO končí takisto s chybou. Nefunguje dokonca ani vypálenie priamo z okna Windows. Čítanie CD alebo DVD je bez problémov.
Preinštaloval som teda ovládače dosky - nepomohlo. HDD je pripojené do portu SATAII 0 a DVD je v IDE porte pripojená cez 80-žilový kábel. V Správcovi zariadení je detekovaný HDD ako Primary IDE chanel s DMA 5 a DVD ako Secondary IDE chanel s DMA 4. Skúšal som tiež odinštalovať DVD - nepomohlo. Prejumprovanie na SLAVE tiež bez efektu. Vyskúšal som tiež 3 rôzne 80-žilové IDE káble.
Napalka je nová a pravdepodobne v poriadku lebo som skúsil nabootať do Norton Ghost 8.2, vypáliť zálohu partície a toto napálilo v pohode. Nefunguje teda len napaľovanie pod Win.

Vopred dík za rady.
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“