godlike píše:Kdyz se podivas do rivatuneru takty v 3D neskoci na 625/1400?
Ne, i rivatuner ukazuje 500:594.
Teraz ma napadlo, že si sa určite v rive kukal do toho grafu, kde ti ukazuje aj teplotu atď.
Tam to vo win ukazuje 2D takty, urob tak ako napísal fat4l
Inak 3D takty ukazuje catalist a v Riva v záložke kde sa taktuje
Ctibor píše:Zkoušel jsem znovu nainstalovat, jak ovladače tak ATI TT. Frekvence zůstavají na 500:594 - i při spuštěné hře.
To neni možné, nainštaluj len ovládače bez ATI TT a urob to čo napísal fat4l a keď budeš mať pustený ten graf, nechaj ho na ploche a pusti nejakú hru, keď ju vypneš tak budeš vydieť, že frekvencie v grafe spadli z 3D na 2D.
btw, mám problémek takový, že pokud se pomocí ATT přepnu do 3D módu (zvyšuju trošku napětí VGPU, VMEM) - všechno ok, třeba na 665/1700, jdu si zapařit CoDa na 2hodky.. teplota krasna, treba 65 v zatezi. Jakmile se vrátím do win, a dám zpět na 2D profil (opet pomocí ati tray tools), hodí se mi třeba bílá obrazovka a nic. musím resetovat kompl.
Nevíte, kde by mohl bejt zakopanej pes ?
Dá se to XTčko taktit pomocí rivatuneru, tak aby ve win jela na snizenych freq. a s malyma otackama fanu, a ve 3D se zvysenou voltazi + zvysene takty + 60% fan speed ?
ATT mi prijde jako nejlepsi program na toto, ale to vracení na 2D režim mi vylozene vadí /
Zaznamenal ještě někdo další v poslendí době pokles výkonu?
Moje x1900xtčko ještě před týdnem neměla problémy s cs 1.6 ale ted není schopná dát 100fps.......Až sem se naštval a přeinstaloväl na Visty, ale ouha, ono fps má třeba 95fps jenže se to jakoby trhá....A source poklesl z 120 na 50, fakt ntuším co s tím...catalyst sem na dal výkon, obraz hnus, co se děje? Musel sem i do 800*600 a žádná změna.
+ kontroloval sem takty a normál 620/1440
Apple MacBook Pro Unibody | 2.4 GHz (@2.7 GHz Windows 7) | NViDIA 9400M/9600GT | 4 GB RAM | MyBook 750GB | Apple Numeric Keyboard | Apple Magic Mouse | Razer Copperhead | Razer ExactMat |vDell 2408WFP | Genius 5.1 ve dřevě
Apple iPhone 3G 8GB | Koss Porta/Pro
Zaznamenal ještě někdo další v poslendí době pokles výkonu?
Moje x1900xtčko ještě před týdnem neměla problémy s cs 1.6 ale ted není schopná dát 100fps.......Až sem se naštval a přeinstaloväl na Visty, ale ouha, ono fps má třeba 95fps jenže se to jakoby trhá....A source poklesl z 120 na 50, fakt ntuším co s tím...catalyst sem na dal výkon, obraz hnus, co se děje? Musel sem i do 800*600 a žádná změna.
+ kontroloval sem takty a normál 620/1440
Vista zatial nieje dobra pre hry v testoch sa dosahuju o dost horsie vysledky ako v XP. a pride mi divne ze si mal zrazu pokles vykonu. nemenil si nastavenia???
My ochotni, vedeni nevědomými,děláme nemožné pro nevdečné.
mechanici ČSA
Mam pocit ze moja karta ma timing pameti nastaveny moc agresivne ... Su na nej samsung 1.1ns chipy ktore maju mat maximum niekde okolo 1800 no mne to uz okolo 1610-1650 konci....
Takze timing pameti na mojej karticke je 11 10 6 9 9 13 1D 20
Dalsi clovek s podobnou kartou je Dymone ktory ma Karticku od Sapphire, kdezto ja mam od ASUS-u.
Zaujimal by ma hlavne aky timing maju ludia co vlastnia nejaku X1900XTX pripadne X1950XT / XTX s GDDR3 pametmi. (NIE X1950XTX KTORA MA GDDR4)
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
Zdravim mam x1950xtx>>setko je okej a pekne ide,ale obcas mam problem s ovladacom tak pls hodte sem nejaky link na ten najnovsi pre tuto kartu aby ficala na 100% diky moc
hele kde je na tom pcb ten blbej chip na voltage regulaci, topi mi 70°C a to se mi nelibi
AMD X6 1090T cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 6G OCZ XTC Platinum, Toxic HD6870, SSD, Asus Xonar D1 - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by EIZO 22" + 19" Dell.
oyza píše:hele kde je na tom pcb ten blbej chip na voltage regulaci, topi mi 70°C a to se mi nelibi
To vzadu, krytý červeným paisvkem.....Pak mi řekni co s tím uděláš, já v po budu měnit za AC Accelero S1 + Thermaltake SMG-SL1 a napajení s eblbě chladí
Apple MacBook Pro Unibody | 2.4 GHz (@2.7 GHz Windows 7) | NViDIA 9400M/9600GT | 4 GB RAM | MyBook 750GB | Apple Numeric Keyboard | Apple Magic Mouse | Razer Copperhead | Razer ExactMat |vDell 2408WFP | Genius 5.1 ve dřevě
Apple iPhone 3G 8GB | Koss Porta/Pro
owoce píše:
To vzadu, krytý červeným paisvkem.....Pak mi řekni co s tím uděláš, já v po budu měnit za AC Accelero S1 + Thermaltake SMG-SL1 a napajení s eblbě chladí
aha, tak to je jasny .] dam do boku vetsi vetrak .) mam ho primo u grafiky, takovej zkracenej prutok vzduchu... z boku na grafiku a procak a vzadu odtah.
AMD X6 1090T cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 6G OCZ XTC Platinum, Toxic HD6870, SSD, Asus Xonar D1 - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by EIZO 22" + 19" Dell.
Mám podobný problém jako Ctibor. ATITool mi píše, že moje karta podporuje 2D/3D přepínání taktů, ale že mám ty služby vypnuté když pak v ATIToolu zobrazím tu chlupatou kostku a přitom sleduju graf v RivaTuneru, tak taky pořád stejný takty. A i výkon ze 3DMarku odpovídá, mám skóre jako lidi s RX1950Pro. Kde je chyba?
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.