Problém s Hamachi
Moderátor: Don
- Carther
- Žlutá karta Bazar

-
Problém s Hamachi
Můj problém je v tom, že když jsem se připojil do nové sítě ke kámošovi, tak u něj mám žlutou tečku místo zelené ,ve hře ho mám ale jako závodníka ho nevidím....nevim co sti...zkoušeli jsme i vytvořit jinou sít a nic, Oba jsme spojeni přes Wi-fi...
- adm1n
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- Geeker
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Hmm uzasna rada. A co takhle mu poradit si ma poridit jine pripojeni.adm1n píše:zkus jinou hru.....
Kód: Vybrat vše
Žlutý indikátor
Žlutý indikátor znamená, že Hamachi nemůže vytvořit stabilní P2P tunel mezi vaším klientem a jiným klientem na síti. Tohle není žádná chyba, ale jeden z faktorů Hamachi technologie, který nastává přibližně v 3% - 5% případů.
Zásadní problém je v kombinaci pojmů [ NAT - ROUTER - FIREWALL ] na straně vašeho a druhého klienta.
Nastávají nejčastěji případy jako například :
Klient A, B a C : Klient A bezproblémově komunikuje s klientem B a klient B komunikuje bezproblémově s klientem C, ale klient A nemůže komunikovat s klientem C.
Momentálně lze tento problém vyřešit v nastavení programu Hamachi, pomocí volby "Pevný port" (Magic option) a nastavit komunikační port na vašem routeru.
Použijte některý volný UDP port, nebo nejlépe nechte přednastavený UDP port 12975.
Povolte tento port na síťovém rozhraní vašeho routeru, přes který se připojuje vaše PC k Internetu a na kterém běží Hamachi.
Povolte volbu "Pevný port" (Magic option) a vložte váš port do políčka.
Nyní vypněte a znovu zapněte Hamachi.
"Pevný port" (Magic option) je obrovská výhoda Hamachi, protože umožňuje použít vámi nastavený UDP port jako lokální port pro veškerou jeho P2P komunikaci.- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Mam menší problem s hamachi. Sem k internetu přiojenej přes wifi - bridge a přes utp do sitovky. Net pak sdili s notebookem přes wifi (ad-hoc). Když naistaluju hamachi, tak faka pouze když nesdilim internet s notesem...co s tim?
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
- kolo
- Mírně pokročilý

- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jo už sem na to přišel, měl sem dany sdílení internetu do hamachi
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
- djgeneral
- Žlutá karta Bazar

-
Re: Problém s Hamachi
S kámošem nám to dělal firewall. Stačilo ho na jeho straně vypnout (nebo správně nakonfigurovat) a šlapalo nám to potom OK.Carther píše:Můj problém je v tom, že když jsem se připojil do nové sítě ke kámošovi, tak u něj mám žlutou tečku místo zelené ,ve hře ho mám ale jako závodníka ho nevidím....nevim co sti...zkoušeli jsme i vytvořit jinou sít a nic, Oba jsme spojeni přes Wi-fi...
- L!po
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problém s Hamachi
Carther píše:Můj problém je v tom, že když jsem se připojil do nové sítě ke kámošovi, tak u něj mám žlutou tečku místo zelené ,ve hře ho mám ale jako závodníka ho nevidím....nevim co sti...zkoušeli jsme i vytvořit jinou sít a nic, Oba jsme spojeni přes Wi-fi...
jak uz psal geeker provider ma bloklej port na kterym jede hamachi mel sem stejkny problem... obcas staci jen zavolat.....
PC: CPU: R7 9850X3D, (NOCTUA NH-D14 + offset mnt ), RAM:2x16GB 6GHz CL30 G.Skill TridentZ5, MB: ROG STRIX X670E-A GAMING WIFI, GPU: ASUS RTX 5080, SSD: Samsung 960 PRO 1TB + 970 Evo plus 2TB + 850 EVO 1TB + 2x 860 EVO 500GB, PSU: Seasonic Prime GX-750W, Case: Corsair Obsidian 750D, Dell AW3418DW, Logitech G11 + MX518